سس قارچ یک سس غلیظ خامه‌ای با عطر فراوان، چاشنی لذیذ غذاهای شما

سس قارچ یک سس غلیظ خامه‌ای با عطر فراوان، چاشنی لذیذ غذاهای شما

ما سس‌ها را به غذا اضافه می‌کنیم تا طعم بهتری به آن‌ها ببخشیم. یا به عبارت دیگر می‌توانیم با اضافه کردن سس‌های مختلف مانند سس خردل، سس باربیکیو، سس قارچ و مایونز طعم غذا را تقویت کنیم. گاهی فکر می‌کنیم سس تنها همان چیزی است که می‌توانیم به صورت آماده از فروشگاه‌ها بخریم اما حقیقت چیز دیگری است. در این مطلب قرار است در مورد سس قارچ و روش‌های مختلف تهیه آن صحبت کنیم. البته از همین ابتدا بگوییم که کالری این سس بالاست و باید در مصرفش احتیاط کرد. هر پیمانه از این سس حدود ۳۰۰ کالری دارد.

سس‌ها با پایه‌های مختلف در انواع طعم‌ها وجود دارند که خیلی از آن‌ها را می‌توان با چند ماده اولیه ساده مثل شیر، خامه، کره و نمک و فلفل در خانه تهیه کرد. یکی از سس‌های محبوبی که دستور تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد سس محبوب قارچ است. این سس کاربردهای زیادی دارد و می‌توان آن را در کنار غذاهای مختلفی مصرف کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه سس قارچ را به شما آموزش دهیم و موارد مصرف آن را با هم بررسی کنیم.

سس قارچ - دیجی فود

سس قارچ در چه غذاهایی استفاده میشود؟

این سس که در حدود ۲۰ دقیقه به راحتی تهیه و آماده می‌شود برای سرو روی انواع غذاها مناسب است. می‌توانید از سس قارچ برای استیک و بالاتر بردن طعم دل‌چسب گوشتتان استفاده کنید. همچنین این سس چاشنی مناسبی برای سیب ‌زمینی سرخ ‌کرده است اما باید توجه داشت که در این صورت باید سس را کمی رقیق‌تر درست کنید. در ادامه به شما می‌گوییم که تفاوت طرز تهیه سس قارچ برای پاستا، سیب ‌زمینی سرخ‌ کرده، همبرگر و یا استیک در چیست.

این سس را می‌توان به همراه انواع غذاهای گوشتی مثل همبرگر، استیک مرغ و گوشت، سوخاری، انواع پیتزا، ساندویچ، پاستا و حتی کباب سرو کرد و از خوردنش لذت برد.

طرز تهیه سس قارچ با پنیر پیتزا

مواد لازم

  • قارچ خردشده ۲۰۰ گرم
  • کره آب‌شده ۲۵ گرم
  • خامه نصف پیمانه
  • شیر یک پیمانه
  • پنیر پیتزا رنده شده نصف پیمانه
  • پیاز کوچک یک عدد
  • جعفری ساطوری شده به مقدار کم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه

  1. برای درست کردن این سس ابتدا قارچ را تفت دهید تا آب قارچ‌ها تبخیر شود. پیاز را رنده کنید و به همراه کره به قارچ‌ها اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز نرم شود.
  2. خامه و شیر را به قارچ و پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا خامه در شیر حل شود و به حالت مایع دربیاید.
  3. اجازه دهید سس قارچ شما جوش بیاید اما به محض جوش آمدن شعله را کم کنید تا به مدت پنج دقیقه به آرامی از کناره‌های ظرف بجوشد.
  4. پنیر پیتزا را اضافه کنید و هرچند ثانیه یک‌بار سس را هم بزنید تا پنیر آب شده و سس یکدست و یکنواخت شود.
  5. در آخر جعفری، نمک و فلفل را به سس خود اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.
  6. می‌توانید پیاز را از این دستور حذف کنید و به جای آن از ادویه‌هایی مانند پودر پیاز یا پودر سیر در تهیه سس قارچ استفاده کنید. این سس را می‌توانید به صورت گرم یا سرد با سیب‌زمینی و انواع غذاهای فست فودی سرو کنید.
  7. می‌توانید به جای پنیر پیتزا از دو قاشق پنیر پارمزان و یا سه ورقه پنیر گودا استفاده کنید. همچنین ترکیب پنیر پیتزا و گودا هم نتیجه کارتان را فوق‌العاده می‌کند.

سس قارچ - دیجی فود

طرز تهیه سس قارچ رژیمی

در ابتدا گفتیم کالری این سس بالاست و باید در مصرف آن احتیاط کرد. همان‌طور که دیدید در دستور این سس از پنیر پیتزا، کره و خامه استفاده می‌شود که هر سه کالری زیادی دارند و برای مصرف در رژیم غذایی افرادی که در حال کاهش وزن هستند اصلاً مناسب نیست. نمی‌توان منکر طعم و عطر دل‌چسب سس قارچ شد پس طبیعتاً گذشتن از آن کار ساده‌ای نیست، شاید بهتر باشد به جای حذف این سس خوشمزه به دنبال راهکاری برای پایین آوردن کالری آن باشیم.

در دستور زیر کالری سس شما از ۳۰۰ کالری در هر پیمانه به ۸۰ کالری تغییر پیدا می‌کند. چطور؟ با ما همراه باشید.

مواد لازم

  • روغن‌زیتون ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر کم‌چرب ۱ پیمانه
  • قارچ خردشده یک پیمانه
  • جعفری تازه و ریز شده دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه سس قارچ با کالری کمتر

  1. در این دستور آرد جایگزین خامه و روغن‌زیتون جایگزین کره شده است. پنیر پیتزا حذف‌شده و به جای شیر پرچرب از شیر کم‌چرب استفاده می‌کنیم تا هم مجبور نباشیم لذت خوردن سس قارچ را از خودمان دریغ کنیم و هم با درست کردن این سس میزان کالری روزانه خود را کنترل کنیم.
  2. برای تهیه این سس ابتدا قارچ‌ها را تفت دهید تا آب آن‌ها تبخیر شود.
  3. سپس در ظرف دیگری آرد را به همراه روغن کمی تفت دهید تا به رنگ کرمی دربیاید سپس شیر را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا آرد در شیر کاملاً باز شود.
  4. هر زمان سس شما به غلظت دلخواهتان رسید قارچ، جعفری و نمک. فلفل را به آن اضافه کنید.
  5. اگر آن‌قدرها محدودیت کالری ندارید یک قاشق پنیر پارمزان می‌تواند طعم بهتری به سس قارچ شما ببخشد. هرچند که بدون پنیر هم خوشمزه است و عطر فوق‌العاده‌ای دارد.

سس قارچ - دیجی فود

نکات بیشتر در تهیه سس قارچ محبوب

  1. در طرز تهیه این سس از شیر و خامه سرد استفاده کنید. شیر به هیچ عنوان نباید از قبل گرم شده باشد به خصوص اگر قرار است طبق دستور سس قارچ رژیمی پیش بروید.
  2. می‌توانید برای ارتقا طعم و عطر سس قارچتان از مقداری جوز هندی و آویشن استفاده کنید.
  3. در طرز تهیه سس قارچ برای سیب‌زمینی بهتر است سس رقیق‌تری داشته باشید. برای داشتن یکی سس رقیق از مقدار بیشتری شیر به نسبت خامه استفاده کنید. یا در دستور دوم میزان آرد را کم کنید و اجازه ندهید سس بیشتر از پنج دقیقه روی گاز بجوشد.
  4. در طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر می‌توانید میزان پنیر پیتزا را دو برابر کنید تا طعم پنیر در ساندویچ شما بیشتر شود و سس شما حالت کشسان به خود بگیرد.
  5. اگر میزبان هستید و قرار است سس قارچ را به عنوان چاشنی اصلی غذا بر سر میز بیاورید، پیشنهاد می‌کنیم در طرز تهیه سس قارچ مجلسی به جای پنیر پیتزا از پنیر گودا استفاده کنید. با این کار سس شما رنگ قشنگ‌تری خواهد داشت.

شما از چه دستوری برای تهیه سس قارچ استفاده می‌کنید؟ خوشحال می‌شویم اگر نکاتی برای بهتر شدن این سس خوشمزه می‌دانید در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

Summary
سس قارچ
Article Name
سس قارچ
Description
یکی از سس‌های محبوبی که دستور تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد سس محبوب قارچ است. این سس کاربردهای زیادی دارد و می‌توان آن را در کنار غذاهای مختلفی مصرف کرد. در این مقاله با طرز تهیه سس قارچ و موارد مصرف آن آشنا می‌شوید.
Author
Publisher Name
دیجی فود


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات