طرز تهیه چای ماسالا در خانه، یک نوشیدنی گرم و پرخاصیت هندی

طرز تهیه چای ماسالا در خانه، یک نوشیدنی گرم و پرخاصیت هندی

قبلا در مقاله‌ای از دیجی فود طریقه مصرف و خواص چای سبز را برایتان نوشتیم. حالا در این مطلب به سراغ چای ماسالا رفته‌ایم. هدف اصلی نگارش این مقاله از دیجی فود آموزش طرز تهیه چای ماسالا در خانه است، اما خیلی از ما هنوز با این نوشیدنی و خواص آن آشنا نیستیم. پس بهتر است قبل از اینکه به سراغ تهیه و طریقه مصرف چای ماسالا برویم کمی بیشتر با خواص و اصالت این نوشیدنی آشنا شویم.

چای ماسالا چیست و چه خواصی دارد؟

چای ماسالا در اصل یک نوشیدنی تندوتیز و خوش عطروطعم هندی است که با عسل شیرین می‌شود و می‌توان از آن برای تقویت سیستم ایمنی، بالا بردن سطح انرژی، افزایش آنتی‌اکسیدان در بدن، بهبود وضعیت متابولیسمی، کاهش وزن و هضم بهتر غذا استفاده کرد. هندی‌ها معتقدند که با نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در طول روز می‌تواند بدنتان را از همه مریضی‌ها دور نگه دارید. البته این جمله کمی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد، اما احتمالاً دلیل اغراق‌آمیز بودن آن تلاش برای نشان دادن خواص بی‌شمار چای ماسالا و نقش پررنگ آن در سلامت بدن است.

طرز تهیه چای ماسالا - دیجی فود

چای ماسالا چه تفاوتی با چای معمولی دارد؟

فرقی نمی‌کند در کجای این کره خاکی سکونت دارید، چای ماسالا نوشیدنی معروف و محبوبی است که علاوه بر هند در تمام نقاط دنیا پیدا می‌شود. این چای تفاوت‌هایی با چای معمولی دارد. اولین تفاوت آن طعم شیرین و عطر بسیار زیاد آن است؛ دومین تفاوت به رنگ شیری و یا کرمی آن مربوط می‌شود، تفاوت سوم درباره غلظت و بافت خامه‌ای مانند آن است و اما آخرین تفاوت مربوط به دستور تهیه این چای است.

برخلاف چای معمولی که همیشه با آب جوشیده تهیه می‌شود چای ماسالا را معمولاً با شیر گاو یا شیر سویا تهیه می‌کنند و به آن چای لاته می‌گویند. البته این به آن معنا نیست که شما نمی‌توانید چای ماسالا را با آب گرم درست کنید. طرز تهیه چای ماسالا بدون شیر تفاوتی با نوع اصلی آن ندارد فقط در این دستور مانند چای معمولی آب گرم را جایگزین شیر می‌کنید.

چای ماسالا را از کجا می‌توان تهیه کرد؟

احتمالاً نام چای ماسالا در کافی شاپ ها به چشمتان خورده است. این چای در اکثر کافه‌های تهران و کافه های ایران با دستور چای ماسالا به روش هندی آماده و برای مشتریان سرو می‌شود. البته این چای طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد و لازم نیست هر بار برای نوشیدن آن به کافی‌شاپ بروید. ادویه گرام ماسالا آن چیزی است که برای تهیه چای ماسالا به آن نیاز دارید؛ اما ادویه گرام ماسالا چیست؟

ادویه گرام ماسالا یعنی ترکیبی از ادویه‌های گرم هندی، این ترکیب رکن اصلی در طرز تهیه چای ماسالا است که می‌توان آن را به صورت آماده از عطاری‌ها تهیه کرد و یا اینکه خودتان دست به کار شوید و آن را در خانه آماده کنید.

برای درست کردن ادویه ماسالا هندی باید ادویه‌هایی مانند پودر دارچین، پودر زیره، هل، تخم گشنیز، فلفل سیاه، جوز هندی و میخک را آسیاب کرده و با هم مخلوط کنید. اینکه از هر کدام به چه نسبت در تهیه این ادویه استفاده می‌شود را در ادامه به شما خواهیم گفت.

طرز تهیه چای ماسالا - دیجی فود

طرز تهیه چای ماسالا در خانه

مواد لازم برای تهیه ادویه ماسالا

  • فنجان میخک یک‌چهارم فنجان
  • هل یک‌چهارم فنجان
  • دانه فلفل سیاه یک‌چهارم فنجان
  • چوب دارچین یک‌چهارم فنجان
  • رازیانه ۲ قاشق مرباخوری
  • پودر زنجبیل ۲ قاشق مرباخوری
  • جوز هندی ۱ عدد

مواد لازم برای یک فنجان چای ماسالا

  • شیر ۱ فنجان
  • آب یک‌چهارم فنجان
  • ادویه چای ماسالا نصف قاشق چای‌خوری
  • عسل به مقدار لازم
  • چای خشک ۱ قاشق چای‌خوری (اضافه کردن چای خشک کاملاً اختیاری است)

این شیوه از طرز تهیه چای ماسالا برای لاغری خیلی مناسب است.

طرز تهیه چای ماسالا - دیجی فود

طریقه درست کردن یک فنجان چای ماسالا

  1. در طرز تهیه چای ماسالا اولین کار آماده کردن ادویه چای است. برای این کار ابتدا هل، میخک، دانه فلفل سیاه و چوب دارچین را داخل یک تابه کوچک ریخته و به مدت دو تا سه دقیقه (تا جایی که بوی ادویه‌ها بلند شود) روی حرارت ملایم گاز تفت دهید.
  2. سپس اجازه دهید ادویه‌های شما خنک شوند. حالا تمام ادویه‌هایی که در بالا گفتیم را به همراه هم داخل آسیاب خانگی ریخته و به خوبی آسیاب کنید. اگر دستگاه آسیاب ندارید می‌توانید آن‌ها را تا پودر شدن داخل هاون بکوبید. بهتر است جوز هندی را به جای آسیاب کردن رنده کنید.
  3. زمانی که پودر یک دستی از ادویه‌ها به دست آمد آن را یکی دو بار با الک دانه‌درشت الک کنید و بعد داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید. از این ادویه می‌توان چندین بار برای تهیه چای ماسالا استفاده کرد.
  4. حالا برای آماده کردن یک فنجان از این چای خوش‌طعم کافیست همان مقدار شیر و آبی که در دستور طرز تهیه چای ماسالا برایتان نوشتیم با هم ترکیب کنید و داخل شیرجوش بریزید.
  5. شیرجوش را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از گرم شدن شیر و قبل از آنکه به طور کامل جوش بیاید ترکیب ادویه ماسالا و چای خشک را به آن اضافه کنید.
  6. وقتی شیرجوشید آن را کم کنید و به مدت ۴ دقیقه مداوم هم بزنید. حالا چای ماسالا را از صافی رد کنید و داخل فنجان محبوبتان نوش جان کنید. می‌توانید قبل از خوردن چای آن را با مقداری عسل شیرین کنید.

اگر این چای نوشیدنی محبوب شماست به ما بگویید از چه روشی در طرز تهیه چای ماسالا استفاده می‌کنید؟ به نظر شما ترکیب ادویه خانگی برای تهیه چای ماسالا مناسب‌تر است یا استفاده از ادویه آماده؟ نظرتان را برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه چای ماسالا
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات