طرز تهیه سس انبه خانگی، یک چاشنی خوشمزه برای فست فود

طرز تهیه سس انبه خانگی، یک چاشنی خوشمزه برای فست فود

سس‌ها چاشنی‌های محبوبی هستند که معمولاً کنار اکثر غذاها سرو می‌شوند و طعم غذا را ارتقا می‌دهند. سس انبه هم یکی از همین طعم‌دهنده‌هاست که معمولاً در کنار ساندویچ‌های گرم و به خصوص در کنار فلافل سرو می‌شود. طرز تهیه سس انبه یک دستور خوشمزه برای آماده کردن یک سس خانگی است که می‌توان آن را با استفاده از انبه تازه، انبه کال و یا پودر انبه آماده کرد.

البته تهیه سس انبه کال آن‌قدرها مرسوم نیست و از آن بیشتر برای تهیه ترشی انبه استفاده می‌شود. میوه انبه به خاطر طعم خوشمزه‌ای که دارد معمولاً در تهیه انواع سالاد سبزیجات یا سالاد میوه، آب‌میوه، بستنی، میلک شیک، انواع مربا، ترشی و تهیه سس کاربرد دارد.

طرز تهیه سس انبه مینابی یک دستور پرطرفدار است که از آن برای انواع فست فود استفاده می‌شود. ساندویچ همبرگر، سوسیس، کالباس، انواع پیتزا، اسنک و فلافل از غذاهایی هستند که با سس انبه خوشمزه‌تر می‌شوند. طرز تهیه این سس ساده است و به راحتی در خانه آماده می‌شود. در این مقاله از دیجی فود می‌خواهیم دو روش متفاوت در تهیه سس انبه را به شما آموزش دهیم. سس انبه با میوه تازه انبه و سس با پودر انبه دو روشی هستند که در ادامه برایتان می‌نویسیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه سس انبه - دیجی فود

۱. طرز تهیه سس انبه با انبه تازه

مواد لازم

  • انبه ۲ عدد
  • نمک ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن‌زیتون یک‌چهارم فنجان
  • دانه خردل و پودر شنبلیله هر کدام ۱ قاشق چای‌خوری
  • دانه زیره سبز ۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر هر کدام نصف قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
  • شکر قهوه‌ای یا عسل ۱ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
  • آب جوشیده سرد شده نصف فنجان

این نکته را در نظر بگیرید که اگر می‌خواهید یک سس حرفه‌ای آماده کنید طرز تهیه سس انبه با انبه تازه کمی زمان‌بر است، پس اگر برای آماده کردن این سس فرصت محدودی دارید این دستور مناسب شما نیست.

طرز تهیه سس انبه - دیجی فود

طرز تهیه سس انبه مرحله به مرحله

  1. اولین مرحله در طرز تهیه سس انبه آماده کردن انبه‌هاست. برای این کار ابتدا شیار عمیقی دورتادور انبه ایجاد کنید. حالا دو سمت انبه را در دو جهت مخالف بچرخانید تا یک سمت آن از هسته جدا شود. حالا همین کار را با هسته و نیم دیگر انبه انجام دهید تا هسته از میوه جدا شود.
  2. به کمک قاشق گوشت و پوست میوه را از هم جدا کنید. حالا انبه بدون پوست را با چاقو خرد کنید.
  3. به انبه‌های خردشده نمک اضافه کنید و آن‌ها را درون شیشه در بسته بریزید. به این کار اصطلاحاً نمک اندود کردن انبه می‌گویند. این شیشه باید به مدت ۵ روز زیر نور آفتاب قرار گیرد تا انبه‌ها آب بیندازند.
  4. حالا آب انبه را از انبه‌ها جدا کنید و قطعات انبه را روی یک پارچه بریزید تا کمی خشک شوند.
  5. در این مرحله از طرز تهیه سس انبه روغن‌زیتون را در یک تابه کوچک گرم کرده و ادویه‌ها را که شامل دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه هستند به روغن اضافه کنید، چند دقیقه تفت دهید و زمانی که بوی ادویه‌ها بلند شد پودر سیر و شکر قهوه‌ای را به آن‌ها اضافه کنید.
  6. این ترکیب را دو سه دقیقه روی حرارت هم بزنید و بعد قطعات انبه را به همراه آب انبه، آب جوشیده و آبلیمو اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  7. بعد از حدود ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید. وقتی سس خنک شد آن را درون غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا کاملاً یکدست شود. سس انبه را بچشید و اگر نیاز به نمک و فلفل داشت به آن اضافه کنید.
  8. سس انبه خانگی را می‌توانید به مدت یک هفته درون ظرف شیشه‌ای و داخل یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس انبه - دیجی فود

۲. طرز تهیه سس انبه با پودر انبه

مواد لازم

  • سرکه سفید دوسوم پیمانه
  • پودر انبه ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آب نصف پیمانه
  • نمک کمی
  • فلفل قرمز یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه سس انبه با پودر انبه مرحله به مرحله

  1. برای تهیه این سس باید پودر انبه را از عطاری‌ها خریداری کنید. مواد تشکیل‌دهنده پودر انبه شامل انبه پودر شده و ترکیبی از ادویه‌های مخصوص عربی است به همین دلیل تهیه سس با این روش نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد.
  2. در طرز تهیه سس انبه با این روش ابتدا سرکه سفید و آب را در یک قابلمه بریزید و پودر انبه را در چند مرحله به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملاً در آب و سرکه حل شود.
  3. پس از حل شدن پودر انبه نمک و فلفل را اضافه کنید. سس را روی حرارت کم مرتب هم بزنید تا جوش بیاید.
  4. بعد از ده دقیقه که سس غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سس انبه را پس از خنک شدن داخل ظرف شیشه‌ای ریخته و درون یخچال نگهداری کنید. سسی که با پودر انبه آماده شود به مدت یک ماه در یخچال قابل نگهداری است.

ما تهیه سس با انبه رسیده را به شما آموزش دادیم، حالا اگر شما دستوری برای طرز تهیه سس انبه با انبه سبز دارید آن را در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه سس انبه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات