طرز تهیه خمیر جادویی یک خمیر همه کاره برای پخت پیتزا و لقمه‌های غذایی

طرز تهیه خمیر جادویی یک خمیر همه کاره برای پخت پیتزا و لقمه‌های غذایی

همان‌طور که میدانید کیفیت غذاهایی چون پیتزا و پیراشکی بیش از هر چیز به کیفیت خمیر آن‌ها بستگی دارد. به عبارتی اگر خمیر خوبی نداشته باشید دیگر آن‌قدرها تفاوتی ندارد مواد مورداستفاده بری پر کردن پیراشکی یا مواد اولیه در تهیه پیتزا چه باشد، این کیفیت خمیر است که کیفیت غذای شما را مشخص می‌کند! به همین دلیل تصمیم داریم در این مقاله یک خمیر نرم و لطیف برای تهیه انواع غذا به شما آموزش دهیم. با ما با طرز تهیه خمیر جادویی همراه باشید.

میدانید که یک خمیر خوب در عین لطافت و نرمی باید در لایه نخست ترد و شکننده باشد، خمیر خیلی نرم یا خیلی خشک در هیچ غذایی موردپسند نیست. خمیر جادویی یک خمیر همه‌کاره برای پخت لقمه‌های غذایی و پیتزاست که به راحتی با چند ماده اولیه در دسترس تهیه می‌شود. خمیر جادویی یک خمیر معمولی نیست بلکه آن را در دسته خمیرهای حرفه‌ای و درجه یک دسته‌بندی می‌کنند. ما اینجا در کنار شماییم تا طرز تهیه این خمیر خاص و همه‌کاره را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه خمیر جادویی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه خمیر جادویی

  • آرد ۳ پیمانه
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • روغن مایع ولرم ۶ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خمیر جادویی - دیجی فود

مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه خمیر جادویی

  1. در طرز تهیه خمیر جادویی ابتدا باید به سراغ عمل‌آوری خمیرمایه بروید. برای این کار شیر را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی برسد که اگر انگشت کوچکتان را داخل شیر بزنید گرمای آن را حس کنید اما دستتان نسوزد. شیر که به چنین دمایی رسید ۱ قاشق از شکر دستور را درون شیر حل کنید و سپس خمیرمایه را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. ترجیحاً آن را در محیطی گرم و تاریک مانند داخل کابینت و یا داخل فر خاموش قرار دهید تا خمیرمایه عمل بیاید.
  2. بعد از ده دقیقه که خمیرمایه شما پف کرد و اصطلاحاً عمل آمد آن را به همراه روغن، تخم‌مرغ، باقی شکر و نمک داخل کاسه‌ای بزرگ‌تر ریخته و حسابی مخلوط کنید.
  3. حالا آرد را در سه مرحله به موادتان اضافه کنید. بهتر است آرد را در حال الک کردن به مواد اضافه کنید. با این کار خمیر باکیفیت‌تری دارید.
  4. زمانی که دیگر احساس کردید هم زدن خمیر با قاشق امکان ندارد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
  5. از دست زدن به خمیر نترسید، شاید ابتدا حالت چسبندگی خمیر اذیتتان کند اما هرچه خمیر را بیشتر ورز دهید از این حالت چسبندگی خارج‌شده و نرم و لطیف می‌شود. حواستان باشد برای از بین بردن این حالت چسبندگی فقط به ورز دادن نیاز است پس از چرب کردن مداوم دستانتان با روغن و یا اضافه کردن آرد بیش‌ازحد به خمیرتان جدا خودداری کنید. اگر به آشپزی و کار با خمیر علاقه‌مند باشید این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا محبوب‌ترین بخش برای شماست.
  6. هر چند دقیقه یک‌بار صفحه کار را کمی آرد پاشی کنید و به ورز دادن خمیر ادامه دهید. حدود ۸ دقیقه برای ورز دادن کافی است و پس از آن خمیر به آن لطافت موردنظرمان می‌رسد.
  7. خمیر را داخل کاسه‌ای که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را ابتدا با سلفون و بعد با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم استراحت دهید. این مرحله استراحت اولیه خمیر شماست و بسیار اهمیت دارد.
  8. بعد از یک ساعت حجم خمیر شما تقریباً دو برابر می‌شود. پف خمیر را با مشت کردن دستتان بخوابانید و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
  9. هر قسمت خمیر را به یک چانه گرد شده تبدیل کنید و آن‌ها را روی سطح آرد پاشی شده به کمک وردنه باز کنید.
  10. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را که با قطر دلخواهتان باز کردید روی سینی فر قرار دهید.
  11. آخرین مرحله از طرز تهیه خمیر جادویی استراحت دوم خمیر است. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت دهید. پس از آن خمیر برای پخت و درست کردن یک پیتزای حرفه‌ای آماده است.

این دستور یک دستور بسیار کاربردی برای تهیه خمیر خانگی است که می‌توان از آن برای پخت پیتزا در فر و یا پخت پیراشکی در روغن استفاده کرد.پ

طرز تهیه خمیر جادویی - دیجی فود

نکاتی برای بهتر شدن

  • خمیرمایه تنها در حضور شکر و در شیر یا آب ولرم فعل می‌شود. پس برای این کار از آب یا شیر داغ و یا بلعکس از آب یا شیر سرد استفاده نکنید.
  • خمیرمایه را نباید هم زد. همین‌که آن را روی شیر یا آب بپاشید و بعد لیوان را کمی تکان دهید کافیست.
  • بهتر است خمیر جادویی را روی میز کار آرد پاشی شده برای ده تا بیست دقیقه ورز دهید اما گذشته از این اگر با ورز دادن خمیر میانه خوبی ندارید کافیست آن را ۱۰۰ بار روی میز کار بکوبید.
  • کف و دیوارهای ظرفی که خمیر را داخل آن استراحت می‌دهید با مقداری روغن چرب کنید تا هم خمیر به آن نچسبد هم بهتر پف کند.
  • محل استراحت خمیر نباید خیلی گرم یا خیلی سرد باشد. داخل کابینت یا داخل فر خاموش محل خوبی برای استراحت دادن به خمیر است.
  • خمیر جادویی را می‌توان تا ۳ روز داخل یخچال و تا ۳ ماه داخل فریزر نگهداری کرد، اگر خمیر را در فریزر قرار دادید حتماً یک روز قبل از استفاده آن را به یخچال منتقل کنید تا یخ‌زدایی به آرامی انجام شود.

شما برای درست کردن پیتزای خانگی از چه نوع خمیری استفاده می‌کنید؟ اگر به کمک این دستور در طرز تهیه خمیر جادویی پیتزا یا پیراشکی پختید حتماً نظرتان را برای ما در کامنت‌ها بنویسید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات