طرز تهیه خمیر یوفکا در خانه + نکات و ترفندهایی که باید بدانید!

طرز تهیه خمیر یوفکا در خانه + نکات و ترفندهایی که باید بدانید!

خمیر یوفکا یک نوع خمیر بسیار نازک است که معمولاً برای پخت لقمه‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این خمیر معمولاً به صورت نیمه آماده و فریز شده در فروشگاه‌های مواد غذایی موجود است اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید آن را به سادگی در خانه آماده کنید. در این مقاله از دیجی فود طرز تهیه خمیر یوفکا را به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

خمیر یوفکا چیست؟

اجازه دهید پیش از آموزش طرز تهیه خمیر یوفکا کمی درباره این خمیر توضیح دهیم. در دسته‌بندی خمیرهای شیرینی‌پزی و خمیرهای غذایی، خمیر یوفکا به عنوان یک نوع خمیر هزارلا معرفی می‌شود. این خمیر در ظاهر بسیار نازک و لطیف است اما پس از پخت با بافتی ترد و شکننده شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

در طرز تهیه خمیر یوفکا از هیچ ماده‌ی غذایی که سبب پف خمیر شود استفاده نمی‌کنیم. در نتیجه برای درست کردن این خمیر هیچ نیازی به بیکینگ‌پودر یا جوش‌شیرین نیست. خمیر یوفکا در تهیه انواع لقمه‌های غذایی، انواع بورک، انواع شیرینی و باقلوا و انواع فینگرفودها مورد استفاده است. شما می‌توانید از خمیر یوفکا در تهیه شیرینی ناپلئونی و شیرینی‌های گیس بافت هم استفاده کنید.

طرز تهیه خمیر فیلو - دیجی فود

آیا یوفکا و خمیر فیلو تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بعضی ممکن است به اشتباه خمیر یوفکا را با نام خمیر فیلو معرفی کنند اما حقیقت این است که خمیر یوفکا معمولاً با خمیر فیلو اشتباه گرفته می‌شود. خمیر فیلو با خمیر یوفکا متفاوت است اما کاربردی تقریباً یکسان دارد. تفاوت این دو خمیر در بافت آن‌هاست. به عبارتی خمیر فیلو بافت لطیف‌تری نسبت به یوفکا دارد و یوفکا قدری تردتر است.

تفاوت دیگر این دو خمیر در کارایی آن‌هاست. از خمیر فیلو بیشتر برای تهیه انواع شیرینی استفاده می‌شود چراکه هم نرم‌تر است هم چسبندگی بیشتری به نسبت خمیر یوفکا دارد.

مواد لازم برای تهیه خمیر یوفکا

  • روغن نیم جامد ۱ قاشق غذا خوری
  • شیر ۱ لیوان
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید ۲ لیوان
  • سرکه ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خمیر فیلو - دیجی فود

طرز تهیه خمیر یوفکا مرحله به مرحله

  1. طرز تهیه خمیر یوفکا را با الک کردن آرد آغاز کنید. اگر می‌خواهید خمیری ترد و سبک داشته باشید باید پیش از هر چیز آرد را به همراه نمک ۳ مرتبه الک کنید. این کار به اصطلاح باعث هوادهی آرد شده و که در نهایت سبک‌تر شدن و نرم‌تر شدن خمیر را به دنبال دارد.
  2. پس از اینکه آرد و نمک را به همراه هم به خوبی الک کردید آن را داخل یک کاسه شیشه‌ای یا استیل ریخته و وسط آن گودالی ایجاد کنید. ترکیب شیر، روغن و سرکه را وسط آرد داخل گودال ریخته و آن را آرام آرام به کمک انگشتانتان به خورد آرد دهید. آرد را با مایعات مخلوط کنید و مشغول ورز دادن خمیر شوید تا جایی که یک خمیر یک دست حاصل شود.
  3. در این مرحله از طرز تهیه خمیر یوفکا، خمیر بدست آمده را به صورت گلوله‌ای درآورده و در یک کاسه که کمی چرب شده است قرار دهید. خمیر شما باید به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت کند.
  4. بعد از گذشت زمان استراحت خمیر، آن را از یخچال خارج کرده و دوباره بر روی میز کار ورز دهید.
  5. خمیر یوفکا را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی سطح کار را آرد پاشی کرده و هر قسمت از خمیر را به کمک وردنه باز کنید. خمیر یوفکا به مقداری باید بسیار نازک پهن شود به شکلی که شما رنگ سطح کار را از این طرف خمیر تشخیص دهید.
  6. هر چهار قسمت را به همین شکل نازک باز کنید و روی‌هم قرار دهید البته بهتر است بین آن‌ها یک کاغذ روغنی آرد پاشی شده قرار دهید، ضمناً خمیرها را روی‌هم فشرده نکنید.
  7. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و یک ربع دیگر به آن استراحت دهید. پس از گذشت این زمان خمیر شما برای تهیه هر نوع غذا یا شیرینی آماده است.
  8. به دلیل اینکه زمان آماده‌سازی خمیر یوفکا کمی طولانی است، می‌توانید خمیر یوفکای آماده شده را در یک ظرف در بسته قرار داده و به مدت طولانی داخل فریزر نگه‌داری کنید. فقط کافیست قبل از استفاده کمی زودتر آن را از فریزر درآورده و در یخچال قرار دهید تا یخ خمیر یوفکا به آرامی باز شود.

طرز تهیه خمیر فیلو - دیجی فود

نکات بیشتر در طرز تهیه خمیر یوفکا

  • هرچند که طرز تهیه خمیر یوفکا در دستور اصلی به همین شیوه است اما پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد دارید از خمیر یوفکا برای تهیه لقمه‌های غذایی و یا بورک استفاده کنید یک عدد تخم‌مرغ هم به مواد تر اضافه کرده و بعد خمیر را ورز دهید. برای مقداری مواد نوشته شده در بالا یک عدد تخم‌مرغ کافیست.
  • اگر قرار است خمیر یوفکا را در فریز نگه‌داری کنید بهتر است در مواد اولیه آن از تخم‌مرغ استفاده نشده باشد. در غیر این صورت خمیر تنها برای چند روز در فریزر قابل نگهداری است.
  • اگر می‌خواهید خمیر یوفکای تردتری داشته باشید پیشنهاد می‌کنیم از ماست به جای شیر استفاده کنید.
  • برای یخ‌زدایی از خمیر یوفکای فریز شده، حتماً آن را در یخچال قرار دهید تا یخ آن به مرور آب شود. در غیر این صورت خمیر له شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
  • خمیر یوفکا باید تا حد امکان نازک پهن شود همچنین برای جلوگیری از به هم چسبیدن لایه‌ها می‌توان بین لایه‌های خمیر آرد یا پودر قند پاشید.
  • برای نازک پهن کردن خمیر چانه‌هایی به اندازه گردو بردارید و وردنه کشی را تا جایی ادامه دهید که از این سمت خمیر بتوان سایه‌ای از پشت را تماشا کرد.
  • برای استراحت دادن خمیر اگر ظرف در بسته و محکم ندارید بهتر است خمیر یوفکا را داخل سلفون چرب شده بپیچید.
  • در طرز تهیه خمیر یوفکا می‌توان از آرد گندم کامل و یا از آرد ذرت استفاده کرد اما آرد کتان غیر سفید بهترین نوع آرد برای تهیه خمیر یوفکاست. البته پیدا کردن این آرد کار ساده‌ای نیست به همین دلیل معمولاً آرد گندم را جایگزین آن می‌کنند. آرد ذرت هم طعم بسیار خوبی به خمیر یوفکا می‌بخشد اما کار کردن با آن‌قدری دشوار است.
  • از این خمیر می‌توان برای تهیه انواع بورک مانند بورک گوشت، بورک سبزیجات، بورک مرغ، انواع شیرینی مانند ناپلئونی و باقلوا و همچنین برای تهیه انواع فینگر فودها استفاده کرد.

شما طرز تهیه خمیر یوفکا با کدام آرد را امتحان کرده‌اید؟ تجربه خودتان در تهیه این خمیر را با ما به اشتراک بگذارید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات