طرز تهیه خیارشور خانگی + نکات و ترفندهایی برای بهتر شدن

طرز تهیه خیارشور خانگی + نکات و ترفندهایی برای بهتر شدن

اصلا تکلیف خیلی از ساندویچ‌ها در دنیا با خیارشور روشن می‌شود. شاید دلتان بخواهد خودتان هنرنمایی کنید و به دنبال طرز تهیه خیارشور خانگی باشید که البته سالم‌ترین راه هم هست. اگر بدانید که آماده کردن خیارشور در خانه چقدر ساده‌ست، شاید در کمتر از یک روز دست به کار شوید و آن را آماده کنید.

خیارشور هم مانند خیلی از مواد غذایی دارای خواصی است. اما باید در نظر داشته باشید، این خوراکی به دلیل این که با مقداری نمک و سرکه آماده می‌شود، از مصرف زیاد آن پرهیز کنید. از فواید خوردن خیارشور می‌توان به کاهش وزن، کنترل دیابت، کاهش استرس، کاهش خطر ابتلا به سرطان طحال و … اشاره کرد.

همچنین خیارشور حاوی باکتری های مفید پروبیوتیک است که منجر به سلامت معده هم می‌شود.

طرز تهیه خیارشور خانگی - دیجی فود

مواد لازم برای طرز تهیه خیار شور فوق العاده خوشمزه

  • خیار ریز و سالم: ۲ کیلوگرم
  • سبزی معطر (ترخون، شوید، مرزه، جعفری): از هر کدام یک دسته کوچک (یا در کل ۲۵۰ گرم)
  • فلفل تند: ۳ تا ۵ عدد
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر خام: ۱ بوته
  • نخود خام: حدود ۱۰ عدد
  • نمک: ۱ پیمانه
  • آب: ۱۶ پیمانه
  • سرکه سفید: ۱ پیمانه

دستور سریع طرز تهیه خیارشور خانگی

طرز تهیه خیارشور خانگی مراحل آسانی دارد.

  1. ابتدا خیارها را به خوبی شسته و خشک کنید.
  2. داخل بطری‌های تمیز و خشک، خیارها را به صورت عمودی کنار هم بچینید.
  3. روی هر ردیف چند حبه سیر، فلفل تند و نخود خام بریزید.
  4. دوباره لایه بعدی را تا بالای شیشه، خیارشور بچینید.
  5. لایه آخر، تخم گشنیز بپاشید و سبزی معطر قرار دهید.
  6. آب و نمک را بجوشانید. در آخر سرکه را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. بعد از خنک شدن، آن را روی خیارهای درون بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید.
  7. حالا شیشه‌ها را داخل یخچال بگذارید تا خیارشور شما آماده شود.

طرز تهیه خیارشور خانگی - دیجی فود

راهنمای گام به گام در طرز تهیه خیارشور خانگی سرکه‌ای

  1. برای طرز تهیه خیار شور صنعتی در خانه ، خیارها را به خوبی بشویید داخل آبکش بریزید تا به خوبی خشک شوند.
  2. آب و نمک را داخل قابلمه بریزید و روی شعله با حرارت بالا بگذارید تا به جوش آید. سرکه را به این مخلوط اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. حالا اجازه دهید آب و نمک و سرکه خنک شوند.
  3. شیشه خشک و تمیز را برداشته و درون آن را به صورت لایه لایه، خیارشور و چند حبه سیر و نخود و فلفل تند پر کنید.
  4. از تخم گشنیز به میزان مساوی درون شیشه‌ها بریزید.
  5. لایه آخری هم بطری را با سبزی‌های معطر پر کنید.
  6. در مرحله آخر، آب جوشیده شده را به همراه نمک و سرکه سفید بر روی خیارشورها بریزید تا جایی که تا لبه شیشه پر شود.
  7. حالا درب شیشه های خیارشور را به خوبی ببندید و برای مدت ۱ هفته آن را داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت خیارشور خانگی شما آماده‌ست.

طرز تهیه خیارشور خانگی فوری

دستور آماده کردن خیارشور یکروزه، خیلی متفاوت‌تر از دستور قبلی نیست.

  1. برای طرز تهیه خیار شور داخل بطری را به خوبی تمیز و خشک کنید. حالا خیار، سیر، نخود و فلفل را داخل بطری‌ها بچینید.
  2. لایه آخر را با سبزی معطر و گشنیز پر کنید.
  3. مخلوط آب و سرکه و نمک درست کنید. (در روش فوری، نیاز نیست این ترکیب را بجوشانید). حالا این مخلوط را داخل بطری‌ها بر روی خیارها بریزید و درب آن‌ها را به خوبی محکم کنید.
  4. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید. قرار است حدود دو سوم آن را از آب پر کنید، شیشه‌ها رو درون آن بچینید و بر روی حرارت بگذارید. بعد از این آب داخل قابلمه به جوش آمد، باید رنگ خیارها را بررسی کنید. هر زمان که رنگ آن مقداری تغییر کرد و به رنگ خیارشور درآمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  5. شیشه‌ها را از داخل قابلمه برندارید و اجازه دهید با آب درون قابلمه به آرامی خنک شوند.
  6. بعد از این که خنک شدند، آن‌ها درون یخچال بگذارید و حدود ۲۴ ساعت به آن‌ها زمان دهید. بعد از این زمان خیارشور فوری و خانگی شما آماده‌ست.

طرز تهیه خیارشور خانگی - دیجی فود

طرز تهیه خیار شور بدون سرکه

برای این که سرکه را از دستور آماده‌سازی خیارشور حذف کنید، باید ماده دیگری را اضافه کنید تا خیارشور شما با کیفیت شود. تمامی مراحل دقیقا مانند روش تهیه خیارشور با سرکه است. فقط باید دقت داشته باشید، به جای اضافه کردن سرکه به آب و نمک، باید یک تکه خیلی کوچک به اندازه نخود، زاج سفید به محلول آب و نمک اضافه کنید و آن را هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

زاج سفید را می‌توانید از عطاری‌ها خریداری کنید. طعم آن کمی شور و گس است.

نکات مهم و ترفندهای خیارشور

  • شاید بپرسید برای طرز تهیه خیارشور خانگی ، چرا نخود اضافه کنیم؟ اضافه کردن چند عدد نخود برای ترد شدن خیارشورهاست.
  • برای درست کردن خیارشور خانگی از سرکه سفید استفاده کنید.
  • برای این که عطر سیر در خیارشورها به خوبی آزاد شوند، با نوک چاقو چند برش روی سطح حبه‌های سیر خام ایجاد کنید.
  • برای نگهداری خیارشور، از ظرف شیشه‌ای خشک و کاملا تمیز استفاده کنید. می‌توانید شیشه‌های ترشی، رب، سس‌ها را که از قبل خریداری کرده‌اید را دور نیندازید و برای چنین روزی نگهداری کنید.
  • اگر خیارشورها را داخل یخچال نگهداری کنید، رنگ آن سبز و شفاف باقی می‌ماند.
  • برای طرز تهیه خیارشور بازاری که ترد و خوشمزه باشد، قبل از آماده سازی به کمک یک خلال دندان یک سوراخ ریز بر روی خیارها ایجاد کنید تا سرکه و نمک به خوبی در بافت آن نفوذ کند.

طرز تهیه خیارشور خانگی - دیجی فود

خیارشور را با چه غذاهایی سرو کنیم؟

خیارشور به عنوان مزه در کنار غذاهای دیگر سرو می‌شود. بنابراین برای سرو آن باید به فکر یک غذای خوشمزه باشید تا بتوانید در کنار آن از خیارشورهای خانگی خود رونمایی کنید.

غذاهایی مانند الویه، فلافل، خوراک مرغ، ساندویچ‌ها، غذاهای فست فودی و … با طعم خیارشور جذاب‌تر می‌شوند.

حتی ممکن است بخواهید آن را به عنوان ترشی در کنار غذاهای سنتی هم سرو کنید.

این هم طرز تهیه خیارشور خانگی برای شما همراهان. اگر از این دستورات استفاده کردید نظرات و تجربیات خودتان را هم برای ما و دیگر خوانندگان این مطلب بنویسید.

طرز تهیه
دستور پخت
طرز تهیه خیارشور خانگی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات