ترشی هفت بیجار یک چاشنی خوشمزه برای دورچین غذاهای شما

ترشی هفت بیجار یک چاشنی خوشمزه برای دورچین غذاهای شما

اگر بخواهیم از پیشینه ترشی انداختن در ایران صحبت کنیم با توجه به اطلاعات موجود فرایند تهیه ترشی از تره‌بار در ایران به دوران مادها برمی‌گردد. حتماً در فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا هایپرمارکت‌ها قفسه‌های ترشی را دیده‌اید. ترشی هفت بیجار ، ترشی گل کلم، ترشی مشهدی و … از محبوب‌ترین انواع ترشی ایرانی هستند. حدود ۷۰ سال است که تولید انواع ترشی ایرانی و فرنگی در کارخانه‌های کشور شروع شده و حالا می‌توان مدل‌های متنوعی از آن را به راحتی از فروشگاه‌ها تهیه کرد. البته که ترشی‌های آماده و کارخانه‌ای هیچ‌وقت نمی‌توانند جایگزینی برای آن مزه‌های ناب و به‌یادماندنی ترشی‌های خانگی باشند. صفای آن روزهایی که در خانه بساط ترشی انداختن برپا می‌شود هیچ‌وقت در خرید ترشی آماده از فروشگاه نیست.

انواع ترشی هرکدام برای شهر خاصی از ایران هستند. مردم هر منطقه متناسب با ذائقه خود ترشی‌های تهیه می‌کنند که شاید با ذائقه مردم دیگر شهرها سازگار نباشد. ترشی هفت بیجار هم با روش های مختلفی اماده می‌شود.  حتماً نامش به گوشتان آشناست. این ترشی از آن دست ترشی‌هایی است که در همه شهرها پیدا می‌شود اما خواستگاه اصلی آن استان کردستان است. گیلانی‌ها و آذری‌زبانان هم ترشی هفت بیجار را به سبک خودشان آماده می‌کنند ولی در اصل دستور، تفاوت چندانی وجود ندارد. این ترشی شامل بادمجان، هویج، گل کلم، خیار، سیر، موسیر، سبزی‌های معطر، نمک و سرکه است.

شما برای تهیه این ترشی اگر در فصل خیار چمبر هستید از آن استفاده کنید اگر نه از خیار ساده سبز می توانید استفاده کنید. در این ترشی هم می توانید سرکه قرمز یا سرکه سفید استفاده کنید و هیچ فرقی ندارد ولی در نظر داشته باشید سرکه سفید مقداری تند و تیز تر می شود ولی سرکه قرمز طعم ملایم تری خواهد داشت. اگر تند و تیزی سرکه را کلا دوست ندارید و طعم ملایم در ترشی دوست دارید می توانید نصف سرکه و نصف آب نمک بریزید. اگر به تهیه انواع ترشی علاقمندید امروز در ادامه این مقاله از دیجی فود قصد داریم با جزئیات بیشتر به طرز تهیه ترشی هفت بیجار بپزدازیم.

ترشی هفت بیجار - دیجی فود

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

  • گل کلم ۱ عدد
  • هویج ۵ عدد
  • کرفس یک ساقه
  • خیار سبز ۶ عدد
  • بادمجان ۳ عدد
  • سیر ۳ بوته
  • فلفل سبز تند ۱۵۰ گرم
  • سیب زمینی ترشی ۳ عدد
  • سبزی ترشی شامل (ترخون، مرزه، نعنا، گشنیز،جعفری) ۲۵۰ گرم
  • تخم گشنیز ۳ ق غذا خوری
  • سیاه دانه ۲ ق غذا خوری
  • سرکه سفید یا قرمز به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی هفت بیجار مرحله به مرحله

مرحله اول

ابتدا کاسبرگ گل کلم را جدا کنید و آن گلم کلم را به اندازه تقریبا کوچک خرد کنید سپس گلم کلم ها را داخل یک لگن آب گذاشته و بگذارید تا کثیفی آن خارج شود در این حین چندین بار آبش را عوض کنید. هویج را شسته و پوست بگیرید. کرفس را پاک کنید و ساقه آن را داخل لگن گذاشته تا تمیز شود برگ های کرفس را نیز پاک کنید و بشورید و اجازه دهید تا خشک شود. خیار را بشورید و بگذارید تا خشک شود. فلفل سبز تند را ابتدا بشورید سپس سرش را جدا کنید تا آب داخل فلفل ها نرود. سر بادمجان ها را جدا کنید و خوب بشورید. سیب زمینی ترشی را با فرچه آشپزخانه خوب بشورید تا گل و کیثفی روی آن نباشد. همه مواد را پس از شستن و آبکشی روی یک نمگیر قرار دهید تا کاملا خشک شود.

مرحله دوم

سبزیجات ترشی را به اندازه ریز خرد کنید. سبزی ترشی را بعد از خشک شدن ریز کنید نیاز به ساطوری کردن نمی باشد در حد اینکه خرد شوند کافی است و برگ های کرفس را نیز با سبزی ها مخلوط کنید. سیر را پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. فلفل سبز ها را نیز خرد کنید.

مرحله سوم

تمام مواد خرد شده را به همراه سیر و سبزی و فلفل سبز تند در یک ظرف بزرگ ریخته و روی آنها تخم گشنیز و سیاه دانه و نمک بپاشید و با یک قاشق خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم

ظرف هایی را که قرار است ترشی در آن بریزید خوب بشورید و خشک کنید هیچگونه رطوبتی نداشته باشد سپس با کمک یک ملاقه از مواد ترشی داخل شیشه ها ریخته تا پر شوند با دست خوب فشار دهید تا هوا بین آنها نباشد سپس روی ترشی ها سرکه ریخته و درب آن را خوب محکم کنید و از ابتدا داخل یخچال بگذارید بعد از گذشت یک هفته ترشی هفت بیجار شما حاضر است. نوش جان

ترشی هفت بیجار - دیجی فود

نکات بیشتر در طرز تهیه ترشی هفت بیجار

  1. تمام مواد ترشی بعد از خشک شدن هیچگونه رطوبتی نداشته باشند.
  2. می توانید نصف سرکه و نصف مخلوط آب جوشیده با نمک را بریزید.
  3. برای رنگ ترشی هفت بیجار می توانید کمی زردچوبه به مواد بزنید یا گلم کلم قرمز بریزید.
  4. می توانید از ادویه ترشی یا کمی گلپر نیز بنا به ذائقه خود استفاده کنید.
  5. می توانید ساقه کرفس و بادمجان را کمی نیم پز کنید سپس داخل ترشی استفاده کنید.
  6. اگر دوست دارید که رنگ ترشی هفت بیجار شما به جای سفید، زرد یا طلایی رنگ باشد، بهتر است از مقداری پودر زعفران یا زردچوبه استفاده کنید.
  7. گاهی اوقات می‌بینیم که رنگ ترشی هفت بیجار قرمز است. برای قرمز شدن رنگ ترشی می توانید از چند نوع ماده خوراکی طبیعی کمک بگیرید. رنگ قرمز طبیعی را توسط سبزیجاتی مانند چغندر قرمز به دست می‌آید، همچنین گلم بنفش هم رنگ دلچسبی به ترشی گل کلم می‌بخشد. راه حل دیگری هم وجود دارد که البته تا حدودی روی طعم ترشی تاثیر می‌گذارد، این راه اضافه کردن پوره گوجه فرنگی  به ترشی است. این کار هم باعث قرمز شدن رنگ ترشی می‌شود هم طعم خوبی به آن میبخشد. آخرین راه حل ممکن هم اضافه کردن رنگ غذای خوراکی به ترشی هفت بیجار خانگی است که چندان توصیه نمی‌شود.

راستی شما از چه دستوری در طرز تهیه ترشی هفت بیجار استفاده می‌کنید؟ در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
ترشی هفت بیجار
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات