تهیه پاستیل در خانه راحت‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید!

تهیه پاستیل در خانه راحت‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید!

پاستیل خوراکی محبوب بچه‌هاست، البته بزرگ‌ترها هم آن‌قدرها برای خوردن این خوراکی خوشمزه بی‌میل نیستند. شاید بارها و بارها با خودتان در مورد نحوه تهیه پاستیل فکر کرده باشید اما در نهایت به خرید یک بسته پاستیل از سوپرمارکت اکتفا کنید و اقدامی برای درست کردن این خوراکی دوست‌داشتنی در خانه انجام ندهید. ما می‌خواهیم در این مطلب به شما بگوییم که درست کردن پاستیل خانگی از چیزی که فکرش را می‌کنید بسیار راحت‌تر است. پس با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

راستی حواستان باشد که پاستیل جز خوراکی‌های پرکالری است. میزان کالری در انواع مختلف پاستیل متفاوت است اما به طور معمول هر ۱۰۰ گرم از این خوراکی محبوب حدود ۳۹۶ کالری دارد.

تهیه پاستیل - دیجی فود

پاستیل خانگی چگونه درست میشود؟

اگر تا به حال ژله درست کرده باشید حتماً میدانید که پودر ژله آماده در طعم‌های مختلفی وجود دارد. برای تهیه پاستیل خانگی باید یک بسته پودر ژله با طعم دلخواهتان انتخاب کنید؛ اما به جز پودر ژله به دو ماده اولیه دیگر هم در تهیه پاستیل خانگی نیاز است. وجود گلوکز مایع و پودر ژلاتین هم به اندازه پودر ژله در تهیه پاستیل ضرورت دارد.

در مقابل داشتن قالب پاستیل آن‌قدرها مهم نیست. شما می‌توانید مایه پاستیل را در هر ظرف دیگری بریزید و بعد از سفت شدن برش بزنید، ولی اگر شما دنبال تهیه شکل خاصی از پاستیل هستید، مثلاً در نهایت پاستیلی به شکل قلب می‌خواهید، باید در طرز تهیه پاستیل قلبی از قالبی به شکل قلب استفاده کنید.

۱. طرز تهیه پاستیل خانگی با طعم و رنگ دلخواه شما

مواد لازم

  • پودر ژله با رنگ و طعم دلخواه ۱ بسته کامل
  • پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
  • گلوکز مایع ۱ قاشق غذاخوری
  • آب جوش نصف پیمانه (منظور از پیمانه همان لیوان دسته‌دار فرانسوی است.)

دستور سریع تهیه پاستیل خانگی

تمام مواد را داخل آب جوش به روش بن ماری حل کنید و بعد داخل قالب دلخواهتان ریخته و به مدت ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا آماده شود.

تهیه پاستیل - دیجی فود

مرحله به مرحله در طرز تهیه پاستیل خانگی همراه شماییم

  1. ابتدا پودر ژلاتین بدون طعم را داخل یک ظرف فلزی بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید. بهتر است تمام این مراحل روی بخار آب در حال جوش یا به اصطلاح با روش بن ماری انجام شود.
  2. همان‌طور که در حال هم زدن پودر ژلاتین در آب جوش هستید، پودر ژله با طعم دلخواهتان را کم کم به آن اضافه کنید و به صورت پیوسته هم بزنید.
  3. در مرحله بعد از تهیه پاستیل آخرین ماده اولیه یعنی ۱ قاشق غذاخوری گلوکز مایع را هم به مخلوط آب جوش و پودر ژلاتین اضافه کنید.
  4. سعی کنید در تمام مدت مایه پاستیل را هم بزنید و کف‌هایی که روی آن ایجاد میشود را بردارید. اگر کف‌ها را از مایه ژلاتینی جدا نکنید در آخر باعث کدر شدن رنگ پاستیل‌ها میشود.
  5. آن‌قدر این کار را روی بخار آب در حال جوش ادامه دهید تا به یک مایه یک‌دست و روان برسید. این مرحله از تهیه پاستیل حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.
  6. نباید هیچ اثری از پودر ژلاتین یا گلوکز در مایه پاستیل دیده شود. اگر پودرها به خوبی در آب جوش حل نشوند در آخر پاستیل شما در یک سمت سفت‌تر از سمت دیگر خواهد بود و کشسانی خوبی هم نخواهد داشت.
  7. بعد از آماده شدن محلول ژلاتینی نوبت به آخرین مرحله در تهیه پاستیل می‌رسد. اگر قالب سیلیکونی مخصوص پاستیل دارید که هیچ، در غیر این صورت کف یک ظرف پیرکس را با مقدار کمی روغن چرب کنید یا کف آن را با سلفون بپوشانید. مایه پاستیل را کف ظرف بریزید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
  8. قالب‌های سیلیکونی نیازی به چرب کردن با روغن ندارند، کافی است مایه ژلاتینی پاستیل را داخل قالب‌ها بریزید و برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید. با ایجاد فشار در کف قالب‌ها و برگرداندن آن به سمت بیرون پاستیل شما به راحتی از قالب جدا می‌شود.

تهیه پاستیل - دیجی فود

۲. طرز تهیه پاستیل نوشابه ‌ای در خانه

اما آموزش دومین مدل از این خوراکی خوشمزه مربوط به یکی از قدیمی‌ترین و اولین طعم‌های پاستیل در دنیاست. پاستیل نوشابه‌ای از محبوب‌ترین طعم‌های پاستیل است که معمولاً هم با طعم کولا تهیه می‌شود. در این بخش از آموزش تهیه پاستیل به سراغ این طعم محبوب می‌رویم.

مواد لازم

  • پودر ژلاتین ۵ قاشق غذاخوری
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • گلوکز مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • نوشابه با طعم کولا ۱ پیمانه

طرز تهیه پاستیل خانگی با نوشابه

  1. شکر و پودر ژلاتین را داخل یک ظرف استیل بریزید و به همراه نوشابه روی بخار آب در حال جوش قرار دهید. پودر ژلاتین و شکر باید به روش بن ماری در نوشابه حل شوند.
  2. گلوکز مایع را اضافه کنید و هم بزنید تا در نوشابه حل شود و به یک مایه ژلاتینی شفاف برسید.
  3. مایه پاستیل را داخل قالب بریزید و برای ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آماده شود.

تهیه پاستیل - دیجی فود

۳. طرز تهیه پاستیل پفی در خانه

برای درست کردن پاستیل پفی یا همان پف پفی معروف بازاری کافی است طبق دستور زیر عمل کنید.

مواد لازم

  • ژله با طعم توت‌فرنگی ۱ بسته
  • پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری
  • آب جوش یک‌سوم پیمانه
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر نارگیل به میزان لازم

طرز تهیه پف پفی بازاری در خانه

  1. برای درست کردن این مدل پاستیل ابتدا پودر ژله، پودر ژلاتین و شکر را با آب جوش به همان روشی که در بالا توضیح دادیم روی بخار آب هم بزنید تا مایه ژلاتینی شفافی به دست بیاید.
  2. تهیه پاستیل به این روش کمی با دو روش قبل متفاوت است. بعد از هم زدن پودر ژله و ژلاتین در آب جوش، زمانی که مایه شما شفاف و یکدست شد آب را به ظرف بزرگ‌تری منتقل کنید و با همزن برقی آن‌قدر هم بزنید که حجم مایه ژلاتینی شما تقریباً دو برابر و رنگ آن‌هم روشن‌تر شود. (مثلا رنگ ژله قرمز باید به صورتی کم‌رنگ تبدیل شود.)
  3. یک ظرف مستطیلی شکل را انتخاب کنید و کف آن را با مقدار بسیار کمی روغن چرب کنید.
  4. کف ظرفتان را با یک لایه پودر نارگیل بپوشانید و مایه پاستیل را روی آن پهن کنید، سپس روی آن را دوباره با لایه‌ای از پودر نارگیل بپوشانید و برای ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
  5. بعد از اینکه پاستیل شما آماده شد آن را برش بزنید و مجدد داخل پودر نارگیل بغلتانید.

ما در این مطلب سعی کردیم سه مدل متفاوت در طرز تهیه پاستیل را به شما آموزش دهیم. باقی پاستیل‌ها هم تقریباً دستوری مشابه همین سه روش دارند. پاستیل با طعم میوه‌های مختلف را می‌توانید به روش دوم با آب همان میوه درست کنید، پاستیل شکری و پاستیل ماربو هم هردو دستوری تقریباً مشابه همین سه روش دارند که می‌توانید در خانه برای خودتان تهیه کنید. در ادامه می‌خواهیم چند نکته مهم در تهیه پاستیل را به شما بگوییم با ما همراه باشید.

چند نکته در تهیه پاستیل

  • گلوکز مایع را می‌توانید از مغازه‌هایی که لوازم قنادی می‌فروشند تهیه کنید.
  • گلوکز را می‌توان از میان مواد اولیه پاستیل خط زد اما اگر می‌خواهید در آخر پاستیل شما کش‌دار باشد باید گلوکز را در دستور تهیه پاستیل جدی بگیرید.
  • پاستیل‌های خانگی از آنجایی که مواد نگه‌دارنده ندارند به مدت ۱ ماه درون ظرف دربسته و داخل یخچال قابل نگهداری هستند.
  • بعد از آماده شدن پاستیل آن‌ها را به مدت ۲۴ ساعت درون ظرف دربسته نگه‌داری کنید تا حالت چسبندگی آن‌ها از بین برود.
  • علت چسبناک شدن پاستیل خانگی می‌تواند میزان آبی باشد که در تهیه پاستیل استفاده کرده‌اید. میزان کمی چسبندگی در پاستیل‌ها طبیعی است اما اگر پاستیل خانگی شما خیلی چسبناک است احتمالاً در اضافه کردن آب کمی زیاده‌روی کرده‌اید.
  • به هیچ عنوان برای تهیه پاستیل از قالب‌های پلاستیکی یا فلزی استفاده نکنید. بهترین گزینه برای درست کردن پاستیل قالب سیلیکونی است.

اگر شما هم تجربه‌ای در تهیه پاستیل خانگی دارید و نکته‌ای در طرز تهیه آن به ذهنتان می‌رسد برایمان در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
تهیه پاستیل
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات