طرز تهیه سس سزار خانگی را با دو شیوه متفاوت آموزش ببینید!

طرز تهیه سس سزار خانگی را با دو شیوه متفاوت آموزش ببینید!

همان طور که میدانید سس‌ها یک عنصر اساسی در غذاهای مختلف سراسر جهان هستند. این چاشنی‌های خوشمزه انواع و اقسام فراوانی دارند و به جز سالاد در کنار غذاهایی مانند پیتزا، سوخاری، ساندویچ، استیک و دیگر غذاهای فست فودی سرو می‌شوند. قبل از آنکه به سراغ طرز تهیه سس سزار برویم، می‌خواهیم کمی بیشتر درباره این ماده غذایی توضیح دهیم. اجازه دهید اینطور شروع کنیم اصلا سس به چه نوع مواد غذایی اطلاق می‌شود؟

سس یک ماده غذایی مایع، خامه‌ای یا نیمه جامد است که در تهیه غذاهای دیگر و یا در کنار غذاهای دیگر از آن استفاده می‌شود. تقریباً هیچ سسی وجود ندارد که به تنهایی و بدون هیچ غذایی مصرف شود. از انواع سس سالاد گرفته تا سس‌های غذایی همگی در کنار یک غذای اصلی سرو می‌شوند. حتی سس قارچ با آن حجم و غلظت و با وجود مقدار زیادی قارچ بازهم به تنهایی سرو نمی‌شود و معمولاً آن را در کنار غذاهای دیگر مانند استیک، سیب‌زمینی و یا سوخاری می‌گذاریم.

وظیفه سس‌ها ارتقا دادن طعم و کیفیت غذاست، در واقع سس‌ها هستند تا بتوانیم طعم، لطافت و زیبایی ظاهری را به یک ظرف غذا اضافه کنیم. سس در اصل یک کلمه فرانسوی است که از کلمه لاتین salsa گرفته شده است، به معنی شور! احتمالاً قدیمی‌ترین و اولین سسی که تهیه شد طعم بسیار شوری داشته که این نام را به آن اختصاص داده‌اند!

در میان انواع سس غذا و سالاد سس سزار از پرطرفدارترین سس‌ها در جهان است که با کیفیت و طعم خود نتیجه نهایی در تهیه سالاد سزار را به کل تغییر می‌دهد. سالاد سزار از گران‌ترین سالادهای رستورانی است. سرآسپزها معمولا دستور اختصاصی خودشان را برای تهیه سس سزار دارند و از آن محافظت می‌کنند چراکه کیفیت و طعم این سالاد تنها وابسته به سس آن است. در واقع شما برای خرید سالاد سزار بیشتر بهای سس سالاد را می‌پزدازید و تفاوت قیمت این سالاد در رستوران‌های مختلف از تفاوت کیفیت در نوع سس آن نشأت می‌گیرد.

اگر می‌خواهید خودتان در خانه یک سالاد سزار بی عیب و نقص بپزید باید برای یادگیری سس سزار وقت بگذارید. هرچند که می‌توان سس سزار را به صورت بسته‌بندی‌شده و آماده از هایپز مارکت‌ها نیز تهیه کنید اما طبیعتا کیفیت و طعم یک سس خانگی در هر صورت از انواع بازاری آن بهتر است. به همین دلیل ما طرز تهیه سس سزار با دو دستور متفاوت را در ادامه این مقاله برایتان نوشته‌ایم.

روش اصلی در طرز تهیه سس سزار

مواد لازم

  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • روغن‌زیتون یک‌چهارم فنجان
  • پنیر پارمزان ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر ۲ حبه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سس سالاد سزار خانگی

  1. در تهیه سالاد سزار بهتر است ابتدا به سراغ تهیه سس مخصوص این سالاد بروید. از آنجایی که سس خانگی سزار باید به مدت یک ساعت در یخچال استراحت کند تا مزه‌ها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند ابتدا سس را آماده کرده و بعد مشغول انجام مراحل دیگر در طرز تهیه سالاد سزار شوید.
  2. برای درست کردن سس این سالاد ابتدا تخم‌مرغ‌ها را به مدت دو دقیقه داخل آب در حال جوش قرار دهید تا آب پز شوند. زرده تخم‌مرغ‌ها برای تهیه سس سزار نباید کاملاً ببندند.
  3. سیرها را پوست‌کرده و داخل یک کاسه له کنید.
  4. روغن‌زیتون را به همراه پنیر پارمزان و زرده‌های تخم‌مرغ داخل آن ریخته و به مدت ۴ دقیقه با سیرهای له‌شده هم بزنید.
  5. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که رنگ سس شما سفید شود. بهتر است این مراحل را به دقت انجام دهید چراکه تهیه سس از مهم‌ترین مراحل در طرز تهیه سالاد سزار است و طعم نهایی سالاد شما را تعیین می‌کند.
  6. وقتی مواد شما یکدست و سفیدرنگ شدند سرکه بالزامیک، نمک و فلفل را اضافه کنید و مجدد برای ۳ دقیقه هم بزنید. سس سزار شما باید در نهایت حالتی مانند سس مایونز به خود بگیرد. می‌توانید تمام این مراحل را با دور متوسط همزن برقی انجام دهید.
  7. در آخر سس سزار را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا طعم مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
  8. بد نیست این دو نکته را هم اضافه کنیم. اگر طعم سرکه را نمی‌پسندید و یا در خانه سرکه ندارید، می‌توانید برای تهیه سس سزار از آب‌لیمو استفاده کنید. همچنین می‌توانید در آخر از سفیده‌های تخم‌مرغ برای تزئین سالاد سزارتان استفاده کنید.

طرز تهیه سس سزار به روشی دیگر

مواد لازم

  • سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن‌زیتون ۶ قاشق غذاخوری
  • سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه ۲ قاشق غذاخوری
  • آب‌لیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر رنده شده ۱ حبه
  • پنیر پارمزان ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه سس سزار با مایونز

  1. برای درست کردن سزار از انواع سس سالاد ابتدا مایونز را با روغن‌زیتون (ترجیحاً از روغن‌زیتون بدون بو استفاده نکنید)، سس خردل و آب‌لیمو مخلوط کنید تا یکدست شوند. این ترکیب را به خوبی با چنگال هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود.
  2. سپس سرکه، سیر و نمک را اضافه کنید و به هم بزنید. از سس بچشید و اگر احساس کردید نیاز است مقدار دیگری نمک به ان اضافه کنید. میزان نمک در سس سزار سلیقه ایست و به ذائقه شما بستگی دارد. البته این نکته را مدنظر داشته باشید که در طرز تهیه سس سزار با این روش از مقداری پنیر هم استفاده می‌کنید که تا حدودی طعم شوری به سس می‌بخشد.
  3. در مرحله آخر پنیر را به سس اضافه کرده و مخلوط کنید. سس را نیم ساعت داخل یخچال گذاشته و بعد به همراه سالاد سزار مصرف کنید.

شما کدام دستور در طرز تهیه سس سزار را ترجیح می‌دهید؟

 



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات