طرز تهیه نان صبحانه ، یک نانوایی کوچک در آشپزخانه شما

طرز تهیه نان صبحانه ، یک نانوایی کوچک در آشپزخانه شما

نان یکی از ملزومات سفره‌ ایرانی‌هاست. ایرانی‌ها از قدیم نان را برکت سفره می‌دانستند و در همه وعده‌هایشان نان را بر سر سفره می‌گذاشتند. بسیاری از غذاهای ایرانی با نان سرو می‌شوند مانند انواع کوکوها و کتلت‌ها در وعده شام یا نهار. اما نان در وعده صبحانه نقش ویژه‌‌ای دارد و عضو لاینفک سفره‌های صبحانه است. شاید تا به حال به این فکر کرده باشید که به جای ایستادن در صف نانوایی طرز تهیه نان صبحانه را بدانید و خودتان در خانه نان مصرفی‌تان را تهیه کنید، خصوصاً‌ حالا که به خاطر این بیماری همه‌گیر ناچاریم در خانه بمانیم و کمتر به مکان‌های شلوغی مثل نانوایی برویم، دانستن طرز تهیه نان خانگی فوری و طرز تهیه نان فانتزی از اوجب واجبات است.

در این مقاله همراه ما باشید تا با طرز تهیه انواع نان صبحانه خانگی آشنا شوید.

طرز تهیه نان صبحانه - دیجی فود

طرز تهیه نان صبحانه :‌ نان صبحانه مغزدار با گردو

یکی از انواع نان صبحانه که می‌توانید با کره و مربا یا خامه و عسل میل کنید، نان مغزدار شیرین است. انتخاب این که در داخل نان‌های مغزدار چه بگذارید، از شکلات صبحانه گرفته تا انواع مغزها با شماست. در این دستورپخت با طرز طرز تهیه نان صبحانه با مغز گردو همراه شما هستیم.

مواد لازم در طرز تهیه نان صبحانه با مغز گردو

  • آرد: ۴ لیوان
  • شیر ولرم: سه‌چهارم لیوان
  • آب ولرم: یک‌چهارم لیوان
  • شکر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • کره ذوب‌شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه: ۲ قاشق مرباخوری
  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • کره ذوب‌شده برای روی نان: ۲ قاشق غذاخوری
  • گردوی خردشده: یک‌ونیم لیوان
  • دارچین: ۲ قاشق چای‌خوری
  • زعفران ساییده و دم‌کرده: ۱ قاشق چای‌خوری

توجه: این مقدار از مواد اولیه برای ۴ نفر کافی است. اگر می‌خواهید این نان را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید به همین نسبت مواد را کم یا زیاد کنید.

طرز تهیه نان صبحانه - دیجی فود

دستورپخت نان مغزدار شیرین با گردو برای صبحانه

  1. برای شروع طرز تهیه نان صبحانه یک قاشق چای‌خوری شکر را در آب نیم‌گرم بریزید، خمیر مایه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا در هم خوب حل شوند.
  2. این محلول را برای حدود یک ربع کنار بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.
  3. سفیده تخم‌مرغ را از زرده جدا کنید و آن را با کره، شیر و نمک مخلوط کنید.
  4. محلول خمیر مایه را به آنها اضافه کنید و با دقت هم بزنید.
  5. آرد را کم‌کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید، تا آرد گلوله نشود و به جداره‌های ظرف نچسبد.
  6. خمیر را خوب ورز دهید تا نرم و یکدست شود.
  7. خمیر را در کیسه پلاستیکی بگذارید یا روی ظرف را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا اصطلاحاً ور بیاید و حجم آن دو برابر شود.
  8. در همین فاصله که خمیر ور می‌آید، مغز گردوها را بشوییدو ترجیحاَ آنها را پوست بگیرید و با دست کمی خرد کنید (گردوها را آسیاب نکنید. در این نان گردو نه باید خیلی نرم و نه خیلی درشت باشد).
  9. مقداری دارچین روی مغز گردوهای خردشده بریزید و در کمی کره به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا خامی گردو گرفته شود.
  10. گردوها را کناری بگذارید تا خنک شوند.
  11. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیرتان که حالا ور آمده و حجمش دوبرابر شده را با وردنه رروی آن باز کنید.
  12. تمام سطح خمیر را به کره ذوب‌شده آغشته کنید.
  13. مخلوط داخل خمیر (گردو و دارچین و شکر) را داخل خمیر بریزید و آن را با سلیقه خودتان به شکل دلخواه درآورید.

نان‌های شکل‌داده شده را در سینی فر بچینید اما نیم ساعت دیگر هم صبر کنید تا خمیر خودش را جمع کند و فرم بهتری به خود بگیرد.

  • برای پخت نان در فر با دمای ۲۰۰ درجه فر را روشن کنید تا محیط داخل‌اش گرم شود.
  • زرده تخم‌مرغی که جدا کرده بودید با زعفران دم‌شده مخلوط کنید و روی سطح نان بمالید تا بعد از پخت خوش‌رنگ و لعاب‌تر شود.
  • سینی را در فر بگذارید و اجازه بدهید نان‌ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند.

نان مغزدار صبحانه شما آماده‌ست نوش جان‌تان. این نان صبحانه شیرین را می‌توانید هم به‌صورت گرم و هم به‌صورت سرد، خالی یا با خامه و مربا سرو کنید. به جای گردو می‌توانید از انواع میوه‌ها و مغزها برای داخل نان استفاده کنید.

طرز تهیه نان صبحانه - دیجی فود

طرز تهیه نان صبحانه :‌ نان شیرمال خانگی

طرز تهیه نان حجیم در منزل مانند نان شیرمال کار سختی نیست گرچه قلق‌های خودش را دارد. در ادامه این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه نان و فوت کوزه‌گری آن را به شما آموزش دهیم.

مواد اولیه تهیه نان شیرمال خانگی

  • شیر: یک پیمانه
  • آرد الک‌شده: پنج تا شش پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: دو عدد
  • شکر: دو سوم پیمانه
  • آب با دمای محیط: به مقدار لازم
  • خمیر مایه: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • کنجد: یک سوم پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • زنجبیل: ۱ قاشق چای‌خوری

توجه: این مواد اولیه در طرز تهیه نان صبحانه برای چهار تا شش نفر در نظر گرفته شده است. بسته به تعداد دلخواه‌تان مواد را با همین نسبت کم یا زیاد کنید.

طرز تهیه نان شیرمال گام به گام و با جزئیات

  1. یک قاشق مرباخوری از شکر را در آب نیم‌گرم حل کنید. سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. محلول آب و شکر و خمیر مایه را دستکم بین ده دقیقه تا یک ربع کنار بگذارید تا خمیر مایه فعال شود و عمل بیاید.
  2. زرده‌های تخم مرغ را از سفیده‌اش جدا کنید و آنها را با آرد، باقیمانده شکر و روغن مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا ترکیب کاملاً‌ یکدستی داشته باشید. اگر طعم زنجبیل را دوست دارید می‌توانید در این مرحله زنجبیل رنده‌شده یا پودر زنجبیل را به این ترکیب اضافه کنید.
  3. خمیر مایه عمل آمده و شیر را به ترکیب بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید و دستکم پنج تا شش دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و یکنواخت شود.
  4. خمیر را به ۶ گلوله مساوی تقسیم کنید و گلوله‌ها را در سینی‌یی که چرب کرده‌اید بگذارید و رویش پلاستیک بکشید. خمیرها را در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید و حجمش دوبرابر شود.
  5. بعد از حدود ۱ ساعت که حجم خمیرها دوبرابر شد، روی سطحی آرد بپاشید و گلوله‌ها را با کمک وردنه، با قطر یک و نیم سانتی‌متر پهن کنید و سپس فرم دهید. در این مرحله آنچه مهم است سلیقه و خلاقیت شماست، خمیرها را هرطور دوست دارید شکل دهید.
  6. حالا سینی فر را چرب کنید و خمیرها را با فاصله روی آن بگذارید.
  7. کمی زرده تخم مرغ و کره و کنجد را با هم مخلوط کنید و با قلمو بر سطح خمیرها بکشید و بگذارید خمیرها بین بیست دقیقه تا نیم ساعت استراحت کنند تا خوب فرم بگیرند.
  8. در این فاصله فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا محیط داخلی فر گرم شود.
  9. سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه در طبقه وسط بگذارید. بعد از پختن نان کمی کره بر سطح نان بمالید تا نرم و براق شوند.

طرز تهیه نان صبحانه  به پایان رسید و نان شیرمال خانگی شما آماده است. نوش جان‌! ‌یادتان باشد نان‌ها را در کیسه‌های پلاستیکی نگه دارید که خشک و بیات نشود.

طرز تهیه نان صبحانه به همین موارد محدود نمی‌شود و انواع و اقسام نان صبحانه را می‌شود در خانه پخت. دوست دارید در مقاله‌های آینده دستورپخت کدام نوع از نان صبحانه را برایتان آماده کنیم؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه نان صبحانه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات