سس های معروف دنیا و ۵ رسپی جذاب برای خوشمزه‌تر کردن غذاهایتان

سس های معروف دنیا و ۵ رسپی جذاب برای خوشمزه‌تر کردن غذاهایتان

سس‌ها چاشنی‌های محبوبی هستند که معمولا کنار اکثر غذاها سرو می‌شوند و طعم غذا را ارتقا می‌دهند. هرچند که غذاهای اصیل ایرانی معمولا با انواع ادویه‌جات مزه دار می‌شوند و برای سرو کردنشان سس خاصی تهیه نمی‌شود، اما در رستوران‌ها در کنار اکثر غذاهای بین‌الملل معمولا یک یا چند نوع سس خاص هم برای مشتریان سرو می‌شود. در این مقاله از دیجی فود به سراغ سس های معروف دنیا رفته‌ایم و می‌خواهیم شما را با دنیای سس‌ها، این چاشنی‌های خوشمزه و ساده بیشتر آشنا کنیم.

سس های معروف دنیا به نام کدام کشورها در جهان هستند؟

معروف‌ترین سس‌های دنیا یا آمریکایی هستند یا ایتالیایی و یا فرانسوی! مردم این سه کشور بیشتر از هرجای دیگری دستور تهیه سس برای انواع غذاها دارند. آمریکایی‌ها از عاشقان سس در کنار استیک هستند، ایتالیایی‌ها سس‌های مخصوص خودشان را برای پخت انواع پاستا و سالاد دارند و فرانسوی‌ها هم که از عاشقان آشپزی کلاسیک و انواع سس‌های کلاسیک هستند.

سس معروف و محبوب کچاپ، مایونز، خردل، سس تند باربیکیو و سالسا از سس های معروف دنیا هستند که از آن‌ها به عنوان سس‌های آمریکایی یاد می‌شود. احتمالا شما هم این پنج مدل سس معروف آمریکایی را برای یک‌بار هم که شده تست کرده‌اید. البته که دنیای بزرگ سس‌های آمریکایی به این چند سس ختم نمی‌شود، ما فقط قصد داریم در این مطلب سس های معروف دنیا را به شما معرفی کنیم.

سس محبوب آلفردو که حالا در منو تمام کافی‌شاپ‌های ما هم به چشم می‌خورد یک سس ایتالیایی است، گذشته از آلفردو که معمولا با انواع پاستا سرو می‌شود، سس پاستای مارینارا، سس پستو و سس معروف بلونز هم از سس‌های ایتالیایی و مشهور در جهان هستند.

اما فرانسه در تهیه سس های معروف دنیا کمی از آمریکا و ایتالیا جلوتر است. این کشور رسپی ۴ سس مادر را به نام خود به ثبت رسانده است. طرز تهیه باقی سس‌ها هم همگی از این چهار سس اصلی نشات گرفته‌اند. سس محبوب و معروف بشامل، سس ولوته، سس گوجه‌فرنگی و سس هالندیز چهار سس پایه فرانسوی هستند. سس پنیر و سس قارچ هم دو سس محبوب فرانسوی است که در منو کافه‌های ایرانی به چشم می‌خورد.

ما قصد داریم در ادامه این مطلب رسپی چند سس معروف را برایتان توضیح دهیم، پس اگر تمایل دارید با طرز تهیه سس های معروف دنیا آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

سس های معروف دنیا - دیجی فود

۱. طرز تهیه سس کچاپ آمریکایی اولین مورد در لیست سس های معروف دنیا

مواد لازم

• گوجه متوسط ۸ عدد

• شکر نصف پیمانه

• فلفل تند آسیاب شده یک قاشق سوپ‌خوری

• نمک یک قاشق مرباخوری

• پودر خردل یک قاشق مرباخوری

• پودر پیاز یک قاشق مرباخوری

• سرکه یک پیمانه

• آب یک پیمانه

دستور تهیه سس کچاپ از اولین سس های معروف دنیا

کچاپ یکی از سس های معروف دنیاست که دستور اصلی آن را باید از آمریکایی‌ها پرسید. ما اینکار را برایتان انجام داده‌ایم. برای درست کردن این سس به یک دستگاه میکسر نیاز دارید. تمام مواد را داخل دستگاه بریزید و حدود ۵ دقیقه میکس کنید. گوجه‌ها باید کاملا پوره شوند. اگر قدرت دستگاه میکسر شما آنقدرها زیاد نیست ابتدا پوست گوجه‌ها را بگیرید و بعد داخل دستگاه بریزید. حالا پوره آماده‌شده را داخل قابلمه ریخته و روی گاز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. غلظت مایع که به حد سس رسید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. حالا می‌توانید آن را داخل ظرف سس به مدت ۳ ماه داخل یخچال نگهداری کنید.

سس کچاپ از اولین سس های معروف دنیاست که اکثر ما ایرانی ها هم آن را داخل یخچال خانه خود داریم. این سس محبوب را می‌توانید به همراه انواع غذاهای فست فودی و انواع ساندویچ نوش جان کنید.

سس های معروف دنیا - دیجی فود

۲. طرز تهیه سس آلفردو ایتالیایی

مواد لازم

• کره ۲۵ گرم

• خامه صبحانه دو قاشق غذاخوری

• شیر یک فنجان (اگر می‌خواهید سس آلفردو شما غلیط باشد می‌توانید شیر را حذف کنید و به جای آن یک قاشق خامه به دستور اضافه کنید)

• سیر رنده شده دو حبه

• پنیر پارمزان

• نمک، فلفل سیاه و پودر جوز هندی به میزان لازم

دستور تهیه سس آلفردو از سس های معروف دنیا

ابتدا کره را داخل تابه روی شعله گاز گرم کنید تا آب شود بعد سیر را در کره تفت دهید. لازم نیست سیر تغییر رنگ دهد. یک دقیقه تفت دادن کافی است. شعله گاز باید بسیار کم باشد. خامه را به سیر و کره اضافه کنید و به هم بزنید تا به حالت روان در بیاید. نمک، فلفل و جوز هندی را اضافه کنید. پیشنهاد می‌کنیم در استفاده از فلفل سیاه برای تهیه سس آلفردو کمی دست و دل باز باشید. عطر فلفل در این سس بی‌نظیر است. حالا اگر مایلید شیر را اضافه کنید و اجازه دهید کمی غلیظ شود. اگر از شیر استفاده کردید می‌توانید در تهیه این سس از پنیر پارمزان هم استفاده کنید. برای این میزان از مواد ۳ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان کافی است.

سس آلفردو یکی از سس های معروف دنیاست که تقریبا همه ما برای یک‌بار هم که شده امتحانش کرده‌ایم. این سس ایتالیایی یک چاشنی مناسب برای تهیه پاستا است.

سس های معروف دنیا - دیجی فود

۳. طرز تهیه سس پستو ایتالیایی

مواد لازم

• دانه کاج نصف پیمانه

• برگ ریحان تازه دو پیمانه

• روغن زیتون یک سوم پیمانه و دو قاشق غذاخوری

• سیر تازه ۴ حبه

• پنیر پارمزان یک سوم پیمانه

• نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه سس پستو یکی دیگر از سس های معروف دنیا

برای تهیه این سس ابتدا دانه‌های کاج را به مدت دو تا سه دقیقه داخل تابه داغ شده تفت بدهید تا به اصطلاح بوداده شوند. می‌توانید به جای دانه کاخ از مغز بادام‌زمینی بوداده شده هم استفاده کنید. بعد از خنک شدن دانه‌های کاج آن‌ها را آسیاب کرده و به همراه ریحان تازه و باقی مواد داخل میکسر حسابی میکس کنید. حواستان باشد که روغن زیتون را باید در چند مرحله به مواد داخل میکسر اضافه کنید. این سس را می‌توانید تا زمان تاریخ انقضای پنیر پارمزانی که خریداری کردید داخل فریزر و یا به مدت یک هفته داخل یخچال نگه‌داری کنید.

سس پستو یکی دیگر از سس های معروف دنیاست که علاوه بر سرو به همراه انواع پاستا و پیتزا، یک فیلینگ مناسب برای پخت نان هم محسوب می‌شود.

سس های معروف دنیا - دیجی فود

۴. سس بشامل فرانسوی یک سس پایه

مواد لازم

• کره سه قاشق غذاخوری

• شیر دو پیمانه

• آرد سه قاشق غذاخوری

• پیاز کوچک رنده شده (دلخواه)

• نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه سس سفید فرانسوی

تهیه این سس بسیار ساده است. پیاز را داخل کره تفت دهید، حواستان باشد که به محض نرم شدن پیاز آرد را اضافه کنید. آرد را به همراه کره و پیاز یک دقیقه تفت دهید و شیر را اضافه کنید. اجازه دهید سس به مدت ده دقیقه با شعله کم بجوشد تا غلیظ شود. پیاز در این دستور قابل حذف شدن است. بعد از ده دقیقه نمک و فلفل را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

سس سفید فرانسوی یا سس بشامل از سس های معروف دنیا است که معمولا به صورت گرم با غذاهای گوشتی مثل استیک، خوراک مرغ و فیله ماهی سرو می‌شود.

سس های معروف دنیا - دیجی فود

۵. سس پرطرفدار قارچ به روش فرانسوی

مواد لازم

• قارچ خردشده ۲۰۰ گرم

• کره آب‌شده دو قاشق غذاخوری

• خامه یک پیمانه

• شیر یک سوم پیمانه

• پیاز کوچک یک عدد

• جعفری ساطوری شده به مقدار کم

• نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه سس قارچ به روش فرانسوی

پنجمین سسی که قرار است در معرفی سس های معروف دنیا به شما آموزش دهیم، سس قارچ فرانسوی است. در لیست سس‌ های جهان این مورد یکی از محبوب‌ترین‌هاست. برای درست کردن این سس ابتدا پیاز را نگینی خردکنید و با کره تفت دهید تا نرم شوند. قارچ را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها تبخیر شود. خامه و شیر را به قارچ و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. شعله گاز را کم کنید تا سس به مدت پنج دقیقه به آرامی بجوشد. در آخر جعفری و در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان به سس قارچ خود اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.

این سس را می‌توانید به صورت گرم یا سرد با سیب‌زمینی و انواع غذاهای فست فودی سرو کنید.

این پنج سس از سس های معروف دنیا را ما به شما آموزش دادیم. حالا نوبت شماست که بگویید برای درست کردن سس محبوبتان از چه رسپی استفاده می‌کنید؟

Summary
سس های معروف دنیا
Article Name
سس های معروف دنیا
Description
سس‌ها چاشنی‌های محبوبی هستند که معمولا کنار اکثر غذاها سرو می‌شوند و طعم غذا را ارتقا می‌دهند. در این مقاله از دیجی فود با سس‌های کچاپ، پستو، آلفردو، بشامل و سس قارچ فرانسوی آشنا خواهید شد.
Author
Publisher Name
دیجی فود


5 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات