سس بشامل یک سس پایه در تهیه انواع سس و یک چاشنی خوشمزه در پخت غذا

سس بشامل یک سس پایه در تهیه انواع سس و یک چاشنی خوشمزه در پخت غذا

سس‌ها چاشنی‌های محبوبی هستند که معمولاً کنار اکثر غذاها سرو می‌شوند و طعم غذا را ارتقا می‌دهند. هرچند که غذاهای اصیل ایرانی معمولاً با انواع ادویه‌جات مزه دار می‌شوند و برای سرو کردنشان سس خاصی تهیه نمی‌شود، اما در رستوران‌ها در کنار اکثر غذاهای بین‌الملل معمولاً یک یا چند نوع سس خاص هم برای مشتریان سرو می‌شود. سس بشامل پایه اصلی اکثر این سس‌هاست.

در این مقاله از دیجی فود قصد داریم به سراغ معرفی سس سفید فرانسوی یا همان سس معروف و محبوب بشامل برویم، موارد کاربرد این سس را با هم بررسی کنیم و طرز تهیه ساده و آسانش را یاد بگیریم. اگر طعم لازانیا خانگی‌تان را نمی‌پسندید، اگر خمیر پیتزا یا نان اسنکتان بعد از پخت خشک می‌شود و اگر می‌خواهید یک سس قارچ خوشمزه و کم‌کالری با حذف خامه درست کنید چاره کار شما یادگیری طرز تهیه بشامل است. پس در ادامه این مطلب با دیجی فود همراه باشید.

سس بشامل - دیجی فود

چرا به سس بشامل سس سفید لازانیا می‌گویند؟

کاربرد سس بشامل وسیع‌تر از آن است که تمامش را در گفتن سس سفید لازانیا خلاصه کنیم؛ اما می‌بینیم که در دستورهای زیادی به جای نوشتن بشامل از این نام یعنی سس سفید لازانیا برای آموزش دستور آن استفاده شده است. دلیلش این است که ما بیشتر از هر جایی لزوم استفاده از این سس را در دستور پخت لازانیا دیده‌ایم.

اما حقیقت چیزی فراتر از این است. ما این سس را در غذاهای زیادی خوردیم اما متوجه این مسئله نبودیم. علاوه بر این سس بشامل یک سس پایه و بسیار کاربردی در تهیه انواع سس است. برای همین قصد داریم در ادامه سس قارچ با پایه بشامل را هم به شما آموزش دهیم تا بیشتر با کاربرد این سس خوشمزه و گرم فرانسوی آشنا شوید.

سس سفید فرانسوی یا سس بشامل از سس‌های معروف دنیا است که معمولاً به صورت گرم با غذاهای گوشتی مثل استیک، خوراک مرغ و فیله ماهی سرو می‌شود. همچنین از این سس در مراحل پخت غذاهایی مثل لازانیا، پیتزا و انواع پاستا هم می‌توان کمک گرفت.

سس بشامل - دیجی فود

سس بشامل فرانسوی یک سس پایه

مواد لازم

  • کره سه قاشق غذاخوری
  • شیر دو پیمانه
  • آرد سه قاشق غذاخوری
  • پیاز کوچک رنده شده (دلخواه)
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه سس سفید فرانسوی

تهیه این سس بسیار ساده است. پیاز را داخل کره تفت دهید، حواستان باشد که به محض نرم شدن پیاز آرد را اضافه کنید. آرد را به همراه کره و پیاز یک دقیقه تفت دهید و شیر را اضافه کنید. اجازه دهید سس به مدت هفت الی هشت دقیقه با شعله کم بجوشد تا غلیظ شود. در آخر برای تکمیل طعم سس سفید نمک و فلفل را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

سس بشامل - دیجی فود

نکات مهم در تهیه سس بشامل

  1. پیاز در دستور تهیه این سس قابل حذف شدن است. پس اگر قبلاً این سس را بدون پیاز درست کرده‌اید و حالا با دیدن این دستور شوکه شده‌اید باید به شما بگوییم در دستور اصلی این سس و سس قارچ از پوره پیاز تازه استفاده می‌شود اما اضافه کردن آن به دستور الزامی نیست.
  2. حواستان باشد که در تهیه این سس باید از شیر سرد استفاده کنید. گرم کردن و حرارت دادن شیر قبل از اضافه کردن آن به آرد و کره نتیجه کار را به چیزی که اصلاً شبیه سس بشامل نیست تغییر می‌دهد.
  3. می‌توانید در دستور تهیه این سس به جای کره از روغن استفاده کنید؛ اما اضافه کردن کره طعم و عطر سس شما را بهبود می‌بخشد.
  4. به جز نمک و فلفل می‌توانید از طعم‌دهنده‌های دیگری هم در تهیه سس بشامل استفاده کنید. جوز هندی، پودر آویشن و پودر سیر از بهترین طعم‌دهنده‌ها در تهیه این سس هستند.
  5. در طرز تهیه سس بشامل برای پاستا می‌توانید در آخر یک قاشق پنیر پارمزان و یک قاشق خامه هم به ترکیب آرد، کره و شیر اضافه کنید.
  6. در طرز تهیه لازانیا با سس بشامل سعی کنید هم‌زمان با آماده شدن سس، ورقه‌های لازانیا هم آماده باشد، بهتر است این سس را قبل از سرد شدن استفاده کنید. سرد شدن بشامل باعث غلیظ‌تر شدن آن می‌شود و طبیعتاً استفاده از آن را در پخت لازانیا سخت می‌کند.
  7. سس بشامل - دیجی فود

سس پرطرفدار قارچ بدون خامه

سس بشامل با قارچ می‌تواند تبدیل به یک سس قارچ خوشمزه شود اما باید در تهیه آن به نکاتی توجه داشت. پس در ادامه با آموزش سس قارچ با پایه بشامل همراه شماییم.

مواد لازم

  • قارچ خردشده ۲۰۰ گرم
  • کره آب‌شده دو قاشق غذاخوری
  • آرد دو قاشق غذاخوری
  • شیر دو پیمانه
  • پنیر گودا دو ورقه
  • جعفری ساطوری شده به مقدار کم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه

برای تهیه این سس ابتدا قارچ‌ها را بشویید و ورقه ورقه کنید. سپس آن‌ها را داخل تابه بریزید و اجازه دهید آب قارچ تبخیر شود. بدون اضافه کردن هیچ روغنی قارچ‌ها را در تابه تفت دهید و بعد از سه الی چهار دقیقه تفت دادن آن‌ها را کنار بگذارید.

باقی مراحل در تهیه این سس مثل تهیه سس بشامل است؛ یعنی ابتدا آرد را به همراه کره و پیاز یک دقیقه تفت دهید و شیر را اضافه کنید. اجازه دهید سس به مدت هفت الی هشت دقیقه با شعله کم بجوشد تا غلیظ شود. در آخر نمک و فلفل، جعفری، پنیر و قارچ را به سس اضافه کنید و تا آب شدن ورقه‌های پنیر تمام مواد را با هم حرارت دهید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

پیشنهاد می‌کنیم در تهیه این سس هم از ادویه‌هایی مثل پودر سیر، پودر آویشن و مقدار کمی جوز هندی استفاده کنید. سس قارچ را می‌توانید به صورت گرم یا سرد با سیب‌زمینی و انواع غذاهای فست فودی سرو کنید.

دستور شما در تهیه سس بشامل چه تفاوت‌هایی با دستور دیجی فود دارد؟ شما می‌توانید در بخش کامنت‌ها تجربیاتتان را در تهیه این سس با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

Summary
سس بشامل
Article Name
سس بشامل
Description
سس بشامل یک سس همه کاره است که یادگیری آن آشپزی را برایتان آسان‌تر می‌کند. از این سس در طرز تهیه لازانیا، انواع پاستا، درست کردن سس قارچ و آلفردو استفاده می‌شود. همچنین می‌توان آن را با غذاهای گوشی مانند استیک و غذاهای فست فودی هم سرو کرد.
Author
Publisher Name
دیجی فود


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات