سس باربیکیو یک چاشنی تندوتیز برای غذاهای شما + دستور تهیه

سس باربیکیو یک چاشنی تندوتیز برای غذاهای شما + دستور تهیه

ما قبلا در مقاله‌ای به معرفی سس های معروف دنیا و ۵ رسپی جذاب برای خوشمزه‌تر کردن غذاهایتان پرداختیم، حالا نوبت این است که به سراغ یکی دیگر از معروف‌ترین چاشنی‌ها در سراسر دنیا برویم. سس باربیکیو یک طعم‌دهنده قوی است که از آن در نقاط مختلف جهان به عنوان چاشنی در کنار انواع غذا و یا به عنوان مرینیت‌کننده انواع گوشت استفاده می‌شود. این چاشنی ابتدا در جنوب ایالات‌متحده تهیه و مورداستفاده قرار گرفت اما بعد از آن کم‌کم در دیگر مناطق ایالات‌متحده و همچنین در دیگر نقاط جهان شناخته شد. حالا این سس یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های دنیاست.

اگر می‌پرسید از سس باربیکیو در چه غذاهایی استفاده میشود باید به شما بگوییم سس باربیکیو برای مرغ، جوجه کباب، استیک، سوخاری، سیب زمینی و انواع غذاهای فست فودی استفاده می‌شود. مواد لازم برای تهیه این سس در دستورهای مختلف متفاوت است، اما پایه اصلی در اکثر رسپی‌ها شامل سرکه، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ یا مایونز و یا ترکیبی از این دو سس است. پودر پیاز، ادویه‌هایی مانند خردل و فلفل سیاه و شیرین‌کننده‌هایی مانند شکر یا ملاس هم در طعم دادن به این سس بسیار مهم و کاربردی هستند.

هیچ‌کس نمی‌داند اولین سس باربیکیو دقیقاً کجا و توسط چه کسی تهیه شد، اما داستان‌هایی وجود دارد که منشأ این سس را بخش‌های جنوبی ایالات‌متحده آمریکا در قرن هفدهم معرفی کرده است. در یکی از این داستان‌ها نقل شده است که کریستف کلمب در سفر به آمریکا شیفته سس لذیذ باربیکیو شد و آن را با خود از آمریکا به اروپا آورد! داستان‌های این‌چنینی زیاد است ما به همین یکی دو روایت بسنده می‌کنیم و به سراغ موضوع اصلی این مطلب می‌رویم.

سس باربیکیو - دیجی فود

کاربرد سس باربیکیو و غذاهایی که با این چاشنی طعم دار می‌شوند!

اگر نمی‌دانید که سس باربیکیو چیست و چه کاربردی دارد این بخش از مطلب را دریابید. این سس در ابتدا به عنوان یک طعم‌دهنده یا بهتر بگوییم به عنوان یک مایع مرینیت‌کننده انواع گوشت مرغ، گوساله، گوشت خوک و ماهی مورداستفاده قرار می‌گرفت؛ اما رفته‌رفته با اضافه کردن طعم‌دهنده‌های بیشتری به این سس و افزایش غلطت آن کاربردش هم وسیع‌تر شد. حالا از این سس می‌توانید به عنوان طعم‌دهنده هر غذایی استفاده کنید؛ خصوصاً غذاهای فست فودی، انواع سوخاری، استیک و انواع پاستا، البته هنوز هم طعم‌دار کردن مرغ با سس باربیکیو یکی از بهترین روش‌ها برای طعم‌دار کردن این نوع گوشت است و می‌توان آن را به عنوان اصلی‌ترین کاربرد سس باربیکیو در نظر گرفت.

طعم غالب در این سس چیست؟

سؤال بعدی که باید در مورد این سس به آن پاسخ داد این است که سس باربیکیو چه طعمی دارد؟

اگر بخواهیم سس باربیکیو را معرفی کنیم، باید بگوییم یک سس قرمز تند که طعم دودی دارد! البته که طعم دادن به این سس اگر خانگی باشد کاملاً سلیقه‌ای است. درست است که مدل‌های آماده از این سس در فروشگاه‌ها آماده معمولاً تند و دودی هستند، اما اگر آن را در خانه آماده کنید برای ایجاد هر طعمی در آن آزادی عمل دارید.

باربیکیو خانگی می‌تواند غلیظ یا مایع باشد، بستگی دارد که شما از آن برای چه هدفی استفاده می‌کنید! از ادویه‌ها هم می‌توانید به طریقی استفاده کنید که سس شما طعمی شیرین، ترش، دودی، طعم سیر و پیاز و یا تند داشته باشد. برای ایجاد طعم‌های متفاوت در این سس می‌توانید از سویا سس، فلفل چیلی دودی، پاپریکا، ادویه کاری، برگ رزماری و حتی از آویشن استفاده کنید. استفاده از آب پرتقال هم برای درست کردن سس باربیکیو طرفداران خودش را دارد.

سس باربیکیو به شکل آماده در فروشگاه‌های مواد غذایی در دسترس است، برای مثال سس باربیکیو مهرام یکی از آن برندهایی است که می‌توانید به سادگی در اکثر فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها پیدا کنید؛ اما از آنجایی که این سس‌ها مطابق ذائقه شما تهیه نشده‌اند و علاوه بر این مواد نگه‌دارنده و شکر زیادی دارند، بهتر است آن را خودتان در خانه درست کنید. آماده کردن سس خوش طعم باربیکیو بسیار ساده است. کافی است اراده کنید تا نیم ساعت بعد سس خانگی شما در دستانتان باشد. با این کار دیگر لازم نیست نگران قیمت سس باربیکیو و یا کیفیت برندهای مختلف این سس باشید.

سس باربیکیو - دیجی فود

طرز تهیه باربیکیو غلیط و رقیق به روش آمریکایی

اگر می‌خواهید از این سس به عنوان چاشنی کنار غذایتان استفاده کنید که هیچ، اما اگر قصد دارید از آن برای مرینیت‌کردن گوشت استفاده کنید، به این مطلب توجه داشته باشید.

اصطلاح باربیکیو در حقیقت به معنای پخته شدن آرام مواد غذایی مثل انواع گوشت و یا سوسیس روی شعله کم مثل شعله هیزم و یا زغال است که طعم دودی را به غذای شما اضافه می‌کند. کباب کردن هر نوع گوشت یا ماده غذایی روی شعله‌های آتش و یا داخل فر دیگر باربیکیو به حساب نمی‌آید. حالا اگر می‌خواهید یک استیک را باربیکیو کنید باید ابتدا یک سس روان و مایع از مواد اولیه سس باربیکیو آماده کرده و گوشت را به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون آن بخوابانید.

مواد سس باربیکیو برای درست کردن یک ماده مرینیت‌کننده شامل پیاز، سیر، روغن زیتون، سرکه، سس سویا، رزماری، پودر یا سس خردل، نمک و فلفل و ادویه‌های محبوبتان است. این مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید و بعد گوشت را داخل آن بخوابانید. بعد از اینکه گوشت حسابی طعم باربیکیو را به خود گرفت نوبت به باربیکیو کردن آن روی شعله می‌رسد. هر طرف استیک بعد از خواباندن در این سس نیاز به ۷ الی ۸ دقیقه کباب شدن روی شعله ملایم دارد.

حالا وقت این است که به سراغ طرز تهیه سس غلیظ باربیکیو به عنوان یک چاشنی در کنار غذاها برویم.

مواد لازم برای تهیه سس غلیط باربیکیو

  • سس کچاپ ۲ پیمانه
  • سرکه سفید دو قاشق غذاخوری
  • سویا سس ۲ قاشق غذاخوری
  • سس چیلی تند ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای دو قاشق غذاخوری
  • لیمو تازه ۱ عدد
  • پیاز نگینی ۱ عدد متوسط
  • پودر سیر و پودر پیاز ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زنجبیل، پودر زیره، تخم گشنیز هرکدام یک‌چهارم قاشق چای‌خوری (استفاده از پودر زیره در طرز تهیه این سس اختیاری است)

دستور تهیه

  1. برای درست کردن سس باربیکیو غلیط ابتدا فلفل، زنجبیل، زیره، تخم گشنیز و آب‌لیمو را باهم مخلوط‌کنید و کنار بگذارید.
  2. پیاز را بسیار ریز خرد کنید. اگر نمی‌توانید آن را با رنده درشت رنده کنید.
  3. سس کچاپ را با باقی‌مانده ادویه‌ها یعنی پودر سیر، پودر پیاز، نمک، شکر قهوه‌ای و سویا سس و سس چیلی تند مخلوط‌کنید.
  4. سرکه و طعم‌دهنده‌ها را به مخلوط سس ادویه‌ها اضافه کنید و خوب به هم بزنید.
  5. سس را به مدت نیم ساعت داخل یخچال و درون یک شیشه دربسته استراحت دهید تا طعم‌ها به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

سس باربیکیو - دیجی فود

روشی دیگر در طرز تهیه سس های باربیکیو خانگی

مواد لازم

  • رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • آب نصف پیمانه
  • روغن ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری
  • زیره سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز نصف قاشق مرباخوری
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه سس باربیکیو تند در منزل

  1. برای آماده کردن این چاشنی در خانه ابتدا زنجبیل، زیره، تخم گشنیز، آبلیمو، آب و سرکه را به خوبی با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
  2. حالا رب گوجه‌فرنگی را درون روغن کمی تفت دهید و سپس فلفل سیاه، فلفل قرمز و شکر را به آن اضافه کنید.
  3. در این مرحله ادویه‌ها و آب و سرکه سفید را که در ابتدا با هم مخلوط کردید به رب و روغن اضافه کنید. فقط دقت داشته باشید که این کار باید روی شعله بسیار کم انجام شود.
  4. سس باربیکیو را آنقدر هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود. وقتی سس به جوش آمد آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. از این سس می‌توانید برای طعم دار کردن گوشت قبل از پخت و به عنوان چاشنی روی انواع غذا استفاده کنید.

این دو دستوری بود که ما برای درست کردن این سس به شما پیشنهاد دادیم. حالا اگر شما هم دستور امتحان شده‌ای دارید که با رسپی دیجی فود متفاوت است، اما طعم خوبی به غذاهای می‌بخشد نکات و تفاوت‌های آن را در بخش کامنت‌ها برایمان بنویسید. راستی شما برای درست کردن کدام غذاها از سس باربیکیو استفاده می‌کنید؟ طعم موردپسند شما برای تهیه این سس در خانه چیست؟ تند، ترش یا شیرین؟

Summary
سس باربیکیو
Article Name
سس باربیکیو
Description
سس باربیکیو بهترین چاشنی برای طعم دادن به غذاهای گوشتی است، اما می‌توانید از آن برای سرو انواع غذا استفاده کنید. در این مقاله علاوه بر معرفی سس باربیکیو با طرز تهیه این سس در منزل هم آشنا می‌شوید.
Author
Publisher Name
دیجی فود


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات