چای دارچین چیست + خواص آن و تاثیر دارچین بر لاغری

کمتحرکی و تغذیه نامناسب باعث شده تا بسیاری از اضافهوزن و مشکلات آن رنج ببرند. اضافهوزن علاوه بر تأثیر منفی که بر روی ظاهر دارد سلامتی فرد را به خطر انداخته و همچنین او را تنبلتر و تحرک را برای او دشوارتر میکند. با توجه به مشغله کاری که برای بسیاری از ما وجود دارد تحرک و ورزش راهحل سادهای برای این مشکل به شمار نمیرود. از آن طرف اصلاح تغذیه راهحل سادهتری برای مشکل اضافهوزن است و علاوه بر کمک به کاهش وزن، وضعیت سلامت بدن را بهبود میبخشد. در ادامه به معرفی چای دارچین پرداخته و اثرات آن بر مشکل اضافهوزن را برای شما بیان میکنیم.
دارچین ادویهای خوشبو است که در پخت غذاها و دسرهای مختلف به کار میرود. همچنین خواص دارویی فراوانی داشته و در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد. از این ادویه به روشهای گوناگونی میتوان استفاده کرد. ما در اینجا قصد داریم به خواص چای دارچین و اثرات آن بر لاغری بپردازیم.
چای دارچین و افزایش متابولیسم
اولین خاصیت مهم چای دارچین برای لاغری، افزایش سطح متابولیسم بدن است. متابولیسم در واقع سطح سوختوساز بدن است. به زبان ساده میتوان گفت هرچه میزان متابولیسم بدن شما بالاتر باشد، بدنتان انرژی بیشتری مصرف میکند. مصرف چای دارچین در طولانیمدت میزان متابولیسم را افزایش داده و به حفظ تناسباندام کمک خواهد کرد.
کاهش قند خون
تنظیم قند و بهبود عملکرد انسولین دیگر سلاح دارچین برای مبارزه با اضافهوزن است. دارچین با کنترل گلوکز موجود در خون، میزان قند بدن را محدود نگه داشته و به کاهش وزن کمک شایانی میکند. علاوه بر آن با بهبود عملکرد انسولین از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کرده و به بیماران مبتلا به دیابت نوع یک در کنترل قند خونشان کمک میکند.
کاهش اثرات مضر غذاهای چرب
برخی تحقیقات نشان داده دارچین میزان کلسترول خون بیماران دیابتی را کاهش میدهد. همچنین مطالعات نشان میدهد دارچین اثرات غذاهای پرچرب را کاهش داده و وضعیت کبد را نیز بهبود میبخشد. اگر تا کنون غذاهای پرچرب زیاد میخوردید احتمالاً وقت آن رسیده که چای دارچین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
همانطور که دیدید چای دارچین هم به کنترل قند خون کمک میکند و هم مضرات غذاهای چرب را کاهش میدهد و علاوه بر همه اینها با افزایش سوختوساز بدن مانع از انباشت چربیها میشود. خواص چای دارچین فقط اینها نیست و فواید بسیاری برای بدن دارد. در ادامه به این فواید نیز اشاره میکنیم.
منبع غنی از آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها جلوی اکسیداسیون را میگیرند. اما اکسیداسیون چیست؟ اکسیداسیون یک فرایند شیمیایی است که طی آن رادیکالهای آزاد تولید میشوند. رادیکالهای آزاد با حمله به سلولهای سالم موجودات زنده به آنها آسیب زده و باعث بروز بیماریهایی چون سرطان، دیابت و انواع بیماریهای قلبی میشوند.
دارچین سرشار از آنتیاکسیدان پلی فنل (polyphenol) است. مطالعاتی که بر روی ۲۶ ادویه مختلف انجام شد نشان میدهد دارچین پس از پونه کوهی و میخک قویترین آنتیاکسیدان را دارد. علاوه بر اینها دارچین ظرفیت آنتیاکسیدان بدن شما را نیز افزایش میدهد.
بهبود سلامت قلب
تحقیقات نشان میدهد دارچین التهاب را کاهش میدهد و از آنجا که التهاب منشأ اصلی بسیاری از بیماریهای قلبی است با نوشیدن چای دارچین سلامت دستگاه قلبی عروقی به مرور بهتر میشود. دارچین همچنین باعث کاهش فشار خون و کلسترول بد موجود در خون میشود.
دو نوع مختلف دارچین وجود دارد
دارچین سیلان: دارچین سیلان با نام دارچین واقعی نیز شناخته میشود. چوب این نوع دارچین به رنگ قهوهای کمرنگ بوده و لایههای نازکی داخل آن وجود دارد. این دارچین کمی گرانتر بوده و سختتر در مغازهها پیدا میشود.
دارچین کاسیا: این نوع دارچین رایجتر بوده و در همهجا یافت میشود. رنگ آن قهوهای تیره بوده و ضخیمتر از دارچین سیلان است. کاسیا همان چیزی است که هنگام فکر کردن به دارچین تصویرش در ذهنتان میآید. طعم دارچین کاسیا قویتر بوده و در سه نوع اندونزیایی، چینی و سایگون یافت میشود.
تحقیقات نشان داده که دارچین کاسیا حاوی مقادیر زیادی کومارین بوده که مانع از تنگ شدن رگهای خونی و لخته شدن خون میشود.
ضدباکتری و ضدقارچ قوی
یکی از اجزای اصلی دارچین، سینامالدئید (cinnamaldehyde) بوده که از رشد باکتریها، قارچها و کپکها جلوگیری میکند. باکتریها یکی از عوامل مهم بوی بد دهان هستند. نوشیدن چای دارچین باکتریهای دهان را کاهش داده و بوی نامطبوع دهان را از بین میبرد.
جوانسازی پوست
دارچین با تقویت کلاژنسازی و آبرسانی پوست شادابی بینظیری به پوست میبخشد و پیری و چروک شدن پوست را به تأخیر میاندازد. اگر به ظاهر خود اهمیت میدهید نوشیدن یک فنجان چای دارچین در روز به طور طبیعی پوستتان را درخشانتر میکند.
اگر تا اینجا با ما همراه بوده باشید میدانید که چای دارچین فواید بسیاری دارد اما با زیادهروی در مصرف دارچین مضرات آن از فواید آن پیشی میگیرد. مصرف زیاد دارچین باعث مسمومیت غذایی میشود. همانطور که گفتیم دارچین کاسیا حاوی مقادیر زیادی کومارین طبیعی است که مصرف زیاد آن عملکرد صحیح کبد را مختل میکند. مطالعات نشان میدهد مصرف روزانه ۱۲۰ میلیگرم دارچین تمام خواصی که به آن اشاره کردیم را به شما میدهد بدون اینکه آسیبی به بدنتان برساند. سعی کنید میزان دارچینی که در روز مصرف میکنید کمتر از این مقدار باشد. البته میزان کومارین موجود در دارچین سیلان بسیار کمتر از دارچین کاسیا بوده و مقداری بیشتری از آن را میتوان مصرف کرد.
یک تغییر کوچک در رژیم غذایی شما در طولانیمدت اثرات بسیاری بر سلامت شما میگذارد. چای دارچین یکی از آن نوشیدنیهایی است جایش در برنامه غذایی بسیاری از ما خالی است. اگر به فکر لاغری هستید نوشیدن چای دارچین قطعاً فرایند کاهش وزن را برای شما سادهتر خواهد کرد و در مقابله با بسیاری از بیماریها به بدنتان یاری خواهد رساند. البته همواره سعی کنید اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید. نظر شما درباره دارچین و تاثیر آن بر لاغری چیست؟
