طرز تهیه شیرینی گردویی به همراه تمام نکات ضروری و تخصصی

طرز تهیه شیرینی گردویی به همراه تمام نکات ضروری و تخصصی

شرط پخت عالی شیرینی گردویی، نرم بودن بافت آن است. خب طرز تهیه شیرینی گردویی فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت نکاتی که در ادامه به شما آموزش می‌دهیم می‌توانید بشقابی از شیرینی گردویی بازاری داشته باشید.

اگر رژیم غذایی دنبال می‎کنید، هر عدد از این شیرینی حدود ۴۰ کیلو کالری به همراه دارد. برای تهیه این شیرینی با دستور اصلی باید توجه کنیم که مقدار پودر گردو از میزان آرد بیشتر است، به همین دلیل اسم آن را شیرینی گردویی گذاشته‌اند. در ادامه با مواد لازم و میزان آن و دستورالعمل این شیرینی آشنا شوید.

طرز تهیه شیرینی گردویی - دیجی فود

مواد لازم شیرینی گردویی

  • آرد برنج: ۱۰۰ گرم
  • پودر گردو: ۱۲۰ گرم
  • پودر قند: ۱۲۰ گرم
  • کره: ۸۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • دارچین: نصف قاشق مرباخوری
  • خلال بادام یا مغز گردو: برای تزیین

دستور پخت سریع برای طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل

  1. کره نرم شده را با پودر قند به کمک همزن برقی بزنید.
  2. زرده تخم مرغ و دارچین و پودر گردو هم اضافه کرده و هم بزنید.
  3. آرد الک کرده را اضافه و هم بزنید.
  4. گلوله‌هایی به اندازه گردو از مواد برداشته و کف دستتان شکل دهید. روی کاغذ روغنی و سینی فر قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۷۵ درجه بپزید.

راهنمای گام به گام طرز تهیه شیرینی گردویی با فر

  1. کره باید به دمای محیط برسد. پس بهتر است قبل از شروع کار، کره را از یخچال خارج کنید تا در دمای آشپزخانه به آرامی گرم شود.
  2. برای قدم دوم، فر را روشن کنید و آن را در دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
  3. حالا که همه مواد برای طرز تهیه شیرینی گردویی را آماده کردید، کره را با پودر قند به کمک همزن به خوبی مخلوط کنید تا نرم و کشدار و رنگ آن روشن شود.
  4. حالا زرده تخم مرغ و دارچین را به پودر قند و کره اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
  5. پودر گردو را به مخلوط اضافه کنید و باز هم به خوبی هم بزنید.
  6. آرد برنج را ۳ بار الک کنید، بعد از الک کردن و سبک شدن، آن را به ترکیب اضافه کنید و باز هم کمی هم بزنید. این مرحله را باید به کمک یک لیسک یا قاشق هم بزنید که به خوبی مخلوط شوند.
  7. حالا یک خمیر نرم و لطیف برای شیرینی گردویی دارید.
  8. برای طرز تهیه شیرینی گردویی در فر گاز، کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید.
  9. مقداری از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و کف دستتان به شکل دایره گرد کنید و با فاصله‌های ۱۰ سانتی متری از هم روی کاغذ روغنی بچینید.
  10. بعد از چیدن همه شیرینی‌ها، انگشتتان را با کمی روغن چرب کنید و روی شیرینی‌ها را با انگشت صاف کنید. روی شیرینی‌ها را با مقداری پودر پسته یا خلال بادام تزیین کنید.
  11. حالا سینی شیرینی‌ها را حدود ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. بعد از پخت، اجازه دهید خنک شود. از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مورد نظر بچینید.

طرز تهیه شیرینی گردویی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی گردویی کاکائویی

موادی که برای طرز تهیه این شیرینی خشک مجلسی لازم دارید:

  • سفیده تخم مرغ: ۹۰ گرم
  • گردو: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۲۰۰ گرم
  • کیک اسفنجی ساده: ۱۰۰ گرم
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی گردویی با کاکائو

  1. برای طرز تهیه شیرینی گردویی کاکائویی، روغ مایع، سرکه سفید و مقدار کمی از سفیده تخم مرغ را جدا کنید و کنار بگذارید. تمامی مواد اولیه شیرینی را درون میکسر بریزید و مخلوط کنید، تا جایی که یک مخلوط یکدست داشته باشید. این ترکیب را درون ماهیتابه بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. و مدام هم بزنید. دقت کنید که مواد را فقط با شعله ملایم حرارت دهید.
  2. بعد از چند دقیقه حرارت دادن، اگر احساس کردید مواد کف ماهیتابه به شکل سفیدک درآمد، از روی حرارت بردارید. درون ظرف دیگری بریزید و روی مواد را کمی سفیده تخم مرغ بمالید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.
  3. حالا روغن مایع و سرکه سفید را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
  4. مواد را درون قیف بریزید و بر روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. حالا از مواد به شکل گرد و با فاصله بر روی کاغذ روغنی بریزید.
  5. شیرینی‌ها را درون فر به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ۲۰ درجه سانتی گراد بپزید.

طرز تهیه شیرینی گردویی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی

شیرینی گردویی پفکی کمی متفاوت است. تردتر و شیرین‌تر است. البته دستور آماده کردن و مواد اولیه آن هم متفاوت است.

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی

  • زرده تخم مرغ: ۳ عدد
  • پودر قند: ۱۵۰ گرم
  • گردو خرد شده: ۴۰ گرم
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
  • وانیل: نصف قاشق چایخوری
  • پودر پسته: برای تزیین شیرینی

برای مرحله اول طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی فر را روشن کنید تا گرم شود. زرده تخم مرغ و پودر قند را به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آن روشن و کشدار شود. وانیل را اضافه کرده و چند ثانیه دیگر هم بزنید.

بکینگ پودر و گردوهای خرد شده را هم اضافه کنید و به کمک لیسک یا قاشق هم بزنید.

روی سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و از مخلوط، یک قاشق غذاخوری بر روی کاغذ روغنی بریزید. شیرینی‌ها در حین پخت کمی پهن می‌شوند پس فاصله‌ای بین آن‌ها در نظر بگیرید.

روی شیرینی‌ها را مقداری پودر پسته در صورت دلخواه بریزید. از پودر گردو هم می‌توانید استفاده کنید.

شیرینی‌ها را برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر ۱۵۰ درجه بگذارید.

طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر

شیرینی را آماده کنید. حالا باید فضای فر را با قابلمه شبیه سازی کنید، به این صورت که یک قابلمه نسبتا بزرگ روی شعله ملایم قرار دهید. یک سه پایه فلزی داخل آن بگذارید و درب قابلمه را دمکنی بگذارید، شعله پخش کن را هم زیر قابلمه بگذارید و چند دقیقه‌ای اجازه دهید تا دیواره‌های داخل قابلمه داغ شود (مانند گرم کردن فر).

یک سینی مناسب که داخل قابمه روی سه پایه جای بگیرد را انتخاب کنید. سپس روی آن کاغذ روغنی بکشید. مواد شیرینی را درون قیف بریزید و به اندازه یک قاشق با فاصله مناسب روی کاغذ روغنی بریزید. سینی را داخل قابلمه بگذارید. درب قابلمه را گذاشته و ۲۰ دقیقه اجازه دهید بپزد. این هم طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر که به سادگی هم آماده می‌شود.

طرز تهیه شیرینی گردویی روسی

مواد لازم

  • کره: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۴ قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد سفید: ۲ لیوان
  • ماست: ۵ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
  • وانیل: نصف قاشق چایخوری

برای طرز تهیه شیرینی گردویی روسی، کره را چند دقیقه در محیط آشپزخانه بگذارید تا نرم شود. سپس کره و پودر قند را به مدت ۴ دقیقه با همزن برقی، هم بزنید تا یکدست و کشدار شود.

وانیل و زرده را به کره و پودر قند اضافه کرده و حدود ۳ دقیقه به خوبی هم بزنید.

ماست هم اضافه کرده و کمی هم میزنیم.

آرد و بکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید، از این مرحله به بعد باید با قاشق مخلوط را هم بزنید. در نهایت یک خمیر برای شیرینی داریم که کمی با دست آن را ورز می‌دهیم. درب ظرف را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید.

سپس گلوله‌های کوچکی از مواد برداشته و داخل ظرف مخصوص شیرینی گردویی روسی بگذارید. این ظرف دارای فرورفتگی‌هایی به شکل پوست گردو است که شکل شیرینی شما را فرم می‌دهد. پس نام شیرینی گردویی روسی به دلیل ظاهر آن است. این ظرف را بر روی حرارت بگذارید تا کمی داغ شود.

گلوله‌ها را داخل آن بگذارید و درب آن را ببندید تا شیرینی‌ها پرس شوند و حالت بگیرند. زمانی که دو طرف شیرینی پخت، داخل آن را با انواع خامه، حلوا و هر موادی که ذائقه‌تان باشد را پر کنید.

طرز تهیه شیرینی گردویی - دیجی فود

نکات مهم و ترفندها برای طرز تهیه شیرینی گردویی

  1. گردوها را به کمک کارد خیلی ریز خرد کنید، ولی آسیاب و پودر نکنید. بهتر است اصطلاحا کمی دندان‌گیر باشد.
  2. در دستور پخت شیرینی گردویی اگر طعم دارچین مورد پسند شما نیست، به جای آن نصف قاشق چایخوری وانیل به مخلوط اضافه کنید.
  3. هم زدن زرده تخم مرغ باعث می‌شود بوی آن از بین برود. بهتر است زرده‌ها را با مقداری وانیل برای مدت ۳ دقیقه هم بزنید.
  4. برای نگهداری شیرینی گردویی بهتر است آن را داخل یخچال نگذارید. البته جای نگهداری شیرینی خشک هم باید خنک و دور از تابش مستقیم خورشید و رطوبت باشد. شیرینی های خوشمزه گردویی را بعد از خنک شدن داخل ظرف دربسته بیرون از یخچال نگهداری کنید.
  5. ترک خوردن شیرینی گردویی به دلیل سفیده تخم مرغ است. بنابراین برای طرز تهیه شیرینی گردویی ترک دار ، باید دقت کنید که میزان سفیده تخم مرغ را به اندازه اضافه کنید.
  6. حتما از سرکه سفید استفاده کنید. استفاده از سرکه سفید در طرز تهیه شیرینی گردویی باعث می‌شود شیرینی در حین پخت به خوبی پف کند و البته باعث طعم بهتر آن هم می‌شود.
  7. مدت پخت شیرینی گردویی کم است. بنابراین بهتر است برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخت مراقب شیرینی‌ها باشید، چون دمای فرها با هم متفاوت است.
  8. سفیده‌های تخم مرغ را می‌توانید تا ۲ روز داخل ظرف دربسته داخل یخچال نگهداری کنید و برای پخت غذا و شیرینی‌های دیگر استفاده کنید.
  9. در حین پخت شیرینی (۱۰ تا ۱۵ دقیقه) در فر را باز نکنید. دمای داخل فر به یکباره پایین می‌آید و کیفیت شیرینی شما کم می‌شود.

نحوه سرو این شیرینی

برای سرو شیرینی گردویی، از یک نوشیدنی کمک بگیرید. بسته به ذائقه و البته فصل می‌توانید آن را انتخاب کنید. اما یک لیوان چای خوش عطر همیشه مورد پسند ایرانیان در همه فصل‌های خداست. اگر مهمان شما پیشنهاد چای را رد کرد، شربت یا قهوه هم در کنار این شیرینی انتخاب مناسبی می‌شود.

طرز تهیه شیرینی گردویی سخت بود؟ اگر تمام نکات و دستورالعمل‌ها را خوانده باشید همین الان امکان آماده سازی این شیرینی خوشمزه را خواهید داشت. البته اگر مواد اولیه در دسترستان باشد. بعد از پخت این شیرینی از تجربیاتتان برای ما هم بنویسید. منتظر پیام شما هستیم.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی گردویی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۵1star1star1star1star1star Based on ۱ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات