انواع شیرینی خشک و دو دستور برای تهیه این شیرینی‌ها در خانه

انواع شیرینی خشک و دو دستور برای تهیه این شیرینی‌ها در خانه

شیرینی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین مواد غذایی شیرین است که معمولاً از سه ماده اصلی آرد، تخم‌مرغ و شکر تهیه می‌شود. حالا با توجه به نوع شیرینی ممکن است مواد دیگری هم به این سه ماده اصلی اضافه ‌شود. از شیرینی‌های اصیل و سنتی ایران مانند گز و سوهان که بگذریم باقی شیرینی‌هایی که در قنادی‌ها تهیه می‌شوند در دو دسته اصلی جای می‌گیرند. انواع شیرینی خشک و شیرینی تر!

بعضی‌ها طرفدار پروپاقرص شیرینی تر هستند و از طعم خامه روی نان نرم شیرینی لذت می‌برند. بعضی دیگر هم به دلایلی انواع شیرینی خشک را ترجیح می‌دهند. طبیعتاً اینکه شیرینی خشک انواع بسیار زیادی دارد و در طعم و بافت بسیار متنوع‌تر از شیرینی تر است در انتخاب این نوع شیرینی برای خرید بی‌تأثیر نیست. در هر صورت طرفدار هر شیرینی که باشید، خوب است پیش از خرید تا حدودی با انواع مختلف آن آشنا شوید.

در این مقاله از دیجی فود تصمیم گرفتیم که به سراغ معرفی انواع شیرینی خشک برویم و طرز تهیه چند تا از معروف‌ترین شیرینی‌های خشک را به شما آموزش دهیم. اگر از خوردن شیرینی لذت می‌برید و یا به هنر شیرینی‌پزی علاقه‌مندید حتماً در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

انواع شیرینی خشک - دیجی فود

مروری بر تاریخچه تولید و تحول شیرینی در جهان

تهیه و تولید شیرینی‌جات در ایران پیشینه دورودرازی دارد. بیش از ۲۰۰۰ سال پیش بستنی در ایران اختراع شد البته نه به شکل و شمایلی که حالا می‌بینید اما می‌توان بافت و مزه آن خوراکی شیرینی را به بستنی‌های کنونی تشبیه کرد. گذشته از این ایرانیان قدیم در تولید انواع شیرینی خشک هم پیش رو بوده‌اند تا جایی که در برخی کتب آشپزی قدمت اولین شیرینی‌های خشک یا به اصطلاح کلوچه‌های ایرانی که بعداً با نام cookie در اروپا شهرت پیدا کرد به بیش از ۱۳۰۰ سال پیش می‌رسد.

هرچقدر که ایرانی‌ها در تولید انواع شیرینی خشک سرآمد بوده و هستند در تاریخ تغییر و تحول بستنی و تولید شیرینی‌های تر از دیگر کشورها عقب‌تر حرکت کرده‌اند. شاید علت این امر را بتوان به کم بود تولید محصولات لبنی در ایران نسبت داد اما در هر صورت ما کشورهای اروپایی را به عنوان پیش رو در تاریخ تحول بستنی و تولید شیرینی تر می‌شناسیم.

انواع شیرینی خشک - دیجی فودانواع شیرینی خشک - دیجی فود

انواع شیرینی خشک چه تفاوتی با شیرینی تر دارد؟

انواع شیرینی خشک در قنادی‌ها بدون استفاده از خامه تهیه می‌شوند. بعضی از این شیرینی‌ها در دستور تهیه خود کرم خاصی دارند اما استفاده از خامه اصلاً در تولید شیرینی خشک مرسوم نیست. این شیرینی‌ها به دلیل نداشتن خامه قنادی تاریخ مصرف بیشتری دارند و می‌توان آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری خارج از یخچال نگه‌داری کرد.

در عوض استفاده از خامه برای تهیه شیرینی تر ضروری است. شیرینی تر را به هیچ عنوان نمی‌توان خارج از یخچال نگه‌داری کرد و تاریخ مصرف این نوع شیرینی حتی اگر داخل یخچال هم نگه‌داری شود بسیار کوتاه‌تر از انواع شیرینی خشک است. تفاوت مهم دیگر این دو نوع شیرینی در میزان کالری آن‌هاست. شیرینی‌های تر معمولاً کالری بسیار زیادی دارند، این در حالی است که شیرینی‌های خشک را می‌توان حتی در طول رژیم کاهش وزن هم مصرف کرد.

هر کشوری شیرینی‌های خشک مخصوص به خود را دارد. برای مثال شیرینی دانمارکی یک شیرینی خشک بسیار پرطرفدار است که ریشه و اصالتش به دانمارک برمی‌گردد اما می‌توان آن را به‌راحتی در تمام قنادی‌های ایرانی پیدا کرد. شیرینی آلمانی یا شیرینی مربایی را هم همه می‌شناسیم. این شیرینی خشک محبوب برای اولین بار در قنادی‌های آلمانی تولید شد اما حالا به راحتی در ایران هم پیدا می‌شود. وافل هم داستان مشابهی با این دو شیرینی دارد. این نان شیرین یکی دیگر از انواع شیرینی خشک‌های معروف در اروپاست که حالا در اکثر کافه‌ها و بستنی‌فروشی‌های تهران هم سرو می‌شود.

از معروف‌ترین انواع شیرینی خشک ایرانی هم می‌توان به شیرینی گردویی، شیرینی کشمشی، شیرینی بهشتی، شیرینی نارگیلی و شیرینی زبان اشاره کرد. در ادامه طرز تهیه چند مدل شیرینی خشک را به شما آموزش می‌دهیم.

انواع شیرینی خشک - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی زبان، یک شیرینی خشک پرطرفدار

مواد لازم

  • خمیر هزارلا آماده ۱ بسته
  • زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
  • عسل ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • پودر پسته و بادام برای تزئین

طرز تهیه شیرینی زبان - دیجی فود

طرز تهیه این شیرینی خشک در خانه

  1. برای تهیه شیرینی زبان از انواع شیرینی خشک به خمیر هزارلا نیاز دارید که می‌توان آن را به صورت آماده از سوپرمارکت‌ها خریداری کرد. به این نکته توجه کنید که برای درست کردن شیرینی زبان خمیر شما نباید هم‌دمای محیط باشد بلکه نیاز است نسبت به دمای آشپزخانه خنک‌تر باشد.
  2. ابتدا داخل یک کاسه استیل پودر قند و زرده تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  3. برای درست کردن شهد شیرینی در یک ظرف عسل و گلاب را با هم مخلوط کنید، مقداری زعفران و پودر هل را به مخلوط عسل و گلابتان اضافه کنید. حالا آن را از صافی رد کنید تا کاملاً یکدست شود.
  4. روی میز کارتان را آرد پاشی کنید و به کمک وردنه خمیر هزارلا را به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. از قبل قالب مخصوص شیرینی زبان را از لوازم قنادی فروشی‌ها تهیه کنید. قالب این شیرینی بیضی‌شکل و ساده است. خمیر را قالب بزنید و داخل سینی فر بچینید. نوک یک چاقوی تیز را به آرد آغشته کنید و به کمک آن روی شیرینی را برش بزنید.
  5. به کمک یک برس شیرینی‌پزی مخلوط زرده تخم‌مرغ و پودر قند را روی شیرینی‌ها بمالید و بعد شهد عسل و زعفران را روی آن بمالید. باقی‌مانده شهد را نگه‌دارید.
  6. همان‌طور که دیدید طرز تهیه این مدل از انواع شیرینی خشک بسیار ساده بود. حالا به مرحله پخت شیرینی زبان رسیدید. شیرینی‌های را به مدت ۵ دقیقه داخل فری که با دمای ۲۴۰ درجه گرم شده است قرار دهید و بعد دمای فر را روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید شیرینی‌ها ۱۵ دقیقه دیگر داخل فر بپزند.
  7. وقتی مرحله پخت شیرینی کامل شد آن را از فر خارج کنید و بلافاصله از باقی‌مانده شهد روی آن‌ها بمالید و با مقداری از پودر پسته و بادام تزئین کنید.

طرز تهیه شیرینی کشمشی نوع دیگری از انواع شیرینی خشک

طرز تهیه شیرینی کشمشی شاید سخت به نظر برسد چراکه برای اماده کردن آن نیاز به تهیه خمیر مخصوص دارید؛ اما خمیر شیرینی کشمشی بسیار ساده است و با رعایت نکاتی که در ادامه به شما می‌گوییم، می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه برای عزیزانتان آماده کنید.

مواد لازم

  • آرد سفید قنادی ۲۹۰ گرم
  • پودر قند ۲۵۰ گرم
  • کره ۱۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ درشت ۲ عدد
  • کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
  • وانیل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شیرینی کشمشی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی کشمشی از انواع شیرینی خشک

  1. خمیر شیرینی کشمشی به استراحت نیاز ندارد و فوری آماده می‌شود. پس قبل از شروع به کار فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا در حین آماده کردن خمیر شیرینی فر هم به‌خوبی گرم شود.
  2. برای شروع کره‌ای که در دمای محیط نرم شده را با پودر قند الک شده مخلوط کنید و آن را با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا به مخلوط کرمی رنگی تبدیل شود. حالا نوبت اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها به مخلوط کره و پودر قند است. ابتدا تخم‌مرغ اول را به همراه وانیل اضافه کنید و ۱ دقیقه با همزن برقی بزنید. سپس تخم‌مرغ دوم را اضافه کنید و مجدد به مدت ۱ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید.
  3. طرز تهیه این مدل از انواع شیرینی خشک مانند شیرینی دانمارکی سخت نیست و فقط به کمی دقت نیاز دارد. دو قاشق از آرد بردارید و سپس باقی مانده آن را در سه مرحله و با الک به خمیر اضافه کنید. حالا کشمش‌ها را با باقی‌مانده آرد مخلوط و به خمیر شیرینی اضافه کنید.
  4. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر شیرینی را بدون استفاده از ماسوره به کمک قیف پارچه‌ای یا یک‌بارمصرف روی سینی بزنید. شیرینی‌ها باید به اندازه یک گردو و در فاصله‌های ده سانتی‌متری از هم باشند.
  5. در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی روی شیرینی‌ها مقدار کمی پودر قند الک کنید، دمای فر را پایین آورده و روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید. حالا سینی شیرینی را داخل فر قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد.
  6. می‌توانید برای تنوع بخشیدن به شیرینی کشمشی در دستور تهیه آن از مقداری گردو خردشده یا شکلات چیپسی استفاده کنید.

این دو مدل از انواع شیرینی خشک را در اینجا به شما آموزش دادیم اما اگر می‌خواهید طرز تهیه آن‌ها را با جزئیات بیشتری بخوانید بهتر است به مقاله اختصاصی هر کدام روی مجله دیجی فود مراجعه کنید.

راستی شما در میان انواع شیرینی خشک کدام را بیشتر می‌پسندید؟

Summary
انواع شیرینی خشک
Article Name
انواع شیرینی خشک
Description
بعضی‌ها طرفدار پروپاقرص شیرینی تر هستند و از طعم خامه روی نان نرم شیرینی لذت می‌برند. بعضی دیگر هم به دلایلی انواع شیرینی خشک را ترجیح می‌دهند. شیرینی خشک انواع بسیار زیادی دارد و در طعم و بافت بسیار متنوع‌تر از شیرینی تر است. اگر از طرفداران این نوع شیرینی هستید خوب است پیش از خرید تا حدودی با انواع مختلف آن آشنا شوید.
Author
Publisher Name
دیجی فود


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات