تهیه زولبیا بامیه شیرینی محبوب ایرانی‌ها بر سر سفره‌ افطاری

تهیه زولبیا بامیه شیرینی محبوب ایرانی‌ها بر سر سفره‌ افطاری

طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی از آن دستورهایی است که احتمالاً دنبالش می‌گردیم. این شیرینی محبوب معمولاً با شروع ماه رمضان در شیرینی فروشی‌های شهر عرضه می‌شود، اما پیدا کردنش در باقی ایام سال کار ساده‌ای نیست. اگر دستور پخت زولبیا و بامیه را بلد باشیم فرقی نمی‌کند در کدام ماه قمری هستیم. مواد اولیه‌اش را تهیه می‌کنیم و بهترین زولبیا بامیه را در خانه خودمان می‌پزیم.

اگر تا به حال به دنبال طرز تهیه زولبیا بامیه نبوده‌اید و هیچ تصوری از درست کردن این شیرینی محبوب ندارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با دیجی فود همراه شوید. ما در این مقاله آموزشی دستور پخت زولبیا و بامیه را به صورت مجزا با تمام نکات برای شما آماده کرده‌ایم؛ اما لازم است که قبل از آن دستور تهیه شربت زولبیا و بامیه را به شما آموزش دهیم.

تهیه زولبیا بامیه - دیجی فود

شربت زولبیا و بامیه را چطور تهیه کنیم؟

آماده کردن شربت برای تهیه زولبیا بامیه کار سختی نیست. برای درست کردن این شربت به سه ماده اولیه اصلی یعنی آب، شکر و زعفران نیاز دارید. البته برای طعم و عطر بهتر و جلوگیری از شکرک زدن شهد به آن گلاب و آب‌لیمو هم اضافه می‌کنند.

مواد لازم

  • آب دو لیوان
  • شکر سه لیوان
  • آب‌لیمو دو قاشق غذاخوری
  • گلاب یک‌چهارم لیوان
  • زعفران به میزان لازم برای ایجاد رنگ زرد در شربت

پخت شهد در تهیه زولبیا بامیه

  1. ابتدا آب و شکر را به همراه آب‌لیمو داخل قابلمه و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر کم ‌کم درون آب حل شود. نیازی به هم زدن شهد نیست.
  2. وقتی شربت شما آرام شروع به جوشیدن کرد، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید.
  3. حالا اجازه دهید شربت شما قوام لازم را پیدا کند.
  4. خوب است که در حین جوشیدن کناره‌های دیواره را با برس آغشته با آب‌لیمو تمیز کنید. این کار از شکرک زدن شربت جلوگیری می‌کند.
  5. شربت را بین دو انگشت شصت و اشاره تست کنید، اگر حس کردید دیگر آن‌قدرها رقیق نیست و به کندی بین انگشتانتان حرکت می‌کند آن را از روی حرارت بردارید.

این شربت را می‌توانید در تهیه زولبیا بامیه و دیگر شیرینی‌هایی که نیاز به شهد دارند استفاده کنید.

تهیه زولبیا بامیه - دیجی فود

۱. طرز تهیه زولبیا

مواد لازم

  • نشاسته گل دو لیوان
  • ماست دو لیوان (این میزان با توجه به سفت یا شل بودن ماست متغیر است)
  • زعفران به میزان لازم

روش تهیه

  1. ابتدا نشاسته را با یک لیوان ماست حسابی هم بزنید تا نشاسته در ماست حل شود.
  2. سپس لیوان بعدی ماست را کم ‌کم به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنید تا جایی که حس کنید مایه شما نه خیلی شل و نه خیلی سفت است.
  3. زعفران را اضافه کنید و به هم بزنید.
  4. مایه زولبیا را از صافی رد کنید تا صاف و یکدست شود.
  5. در تهیه زولبیا بامیه مایه زولبیا شما نیاز به استراحت دارد. پس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت در دمای آشپزخانه استراحت دهید.
  6. بعد از اینکه مایه زولبیا حسابی ترش شد آن را با قاشق هم بزنید و داخل یک قیف یا جای سس بریزید.
  7. حالا روغن را روی حرارت قرار دهید تا حسابی داغ شود. زولبیا را به شکل مارپیچ داخل روغن بریزید و دو طرفش را سرخ کنید.
  8. زولبیا را بلافاصله داخل شربت قرار دهید. همین‌که زولبیا ۳ یا ۴ دقیقه داخل شربت بماند کافی است.

تهیه زولبیا بامیه - دیجی فود

۲. طرز تهیه بامیه

مواد لازم

  • آرد قنادی ۱۵۰ گرم
  • آب ۲۴۰ گرم
  • کره یا روغن جامد ۲۰ گرم
  • تخم‌مرغ درشت ۲ عدد
  • عسل ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  1. در تهیه زولبیا بامیه تهیه مایه زولبیا بسیار ساده است، اما شکل دادن به آن در مرحله پخت کار تقریباً سختی است. ولی در تهیه بامیه همه‌چیز بلعکس است؛ یعنی درست کردن مایه بامیه سخت، اما شکل دادن و پخت آن راحت است. اگر می‌خواهید در نهایت یک بامیه بازاری و باکیفیت داشته باشید این مراحل را به دقت انجام دهید.
  2. ابتدا آب و کره را روی شعله گاز باهم ترکیب کنید تا زمانی که آب شروع به حباب زدن کند.
  3. آرد الک شده را یک‌دفعه به آب و کره اضافه کنید و به سرعت هم بزنید. سرعت عمل در تهیه خمیر بامیه حرف اول را میزند.
  4. حدود ده دقیقه با قاشق چوبی خمیر را هم بزنید. به آن ضربه بزنید تا آب داخل خمیر تبخیر شود و به خوبی بپزد.
  5. سپس خمیر را به ظرف دیگری منتقل کنید تا از داغی بیفتد. خمیر بامیه نباید سرد شود اما برای انجام باقی مراحل باید از داغی بیفتد.
  6. عسل را به همراه تخم‌مرغ اول به خمیر اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۱ دقیقه با همزن برقی کافی است.
  7. تخم‌مرغ دوم را هم به همین ترتیب به خمیر اضافه کنید.
  8. اگر خمیر هنوز سفت بود تخم‌مرغ سوم را داخل ظرف دیگری بشکنید، هم بزنید و بعد قاشق قاشق از آن به خمیر بامیه اضافه کنید تا جایی که حس کنید خمیر چسبناک شده و از حالت سفتی درآمده است.
  9. ماسوره مخصوص بامیه را درون قیف قرار داده و خمیر را داخل قیف بریزید.
  10. بامیه‌ها را به کمک قیچی با اندازه دلخواه برش بزنید و داخل درون روغن سرد بریزید. ظرف شما که از بامیه پر شد روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بپزد.
  11. بامیه را بلافاصله داخل شهد قرار دهید تا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه شهد را به داخل خود بکشد.

تهیه زولبیا بامیه - دیجی فود

نکات کلیدی در تهیه زولبیا بامیه

  1. ماستی که برای زولبیا استفاده می‌کنید نباید خیلی تازه و یا خیلی ترش باشد. ماست پرچرب خانگی و کمی ترش‌مزه بهترین گزینه برای تهیه زولبیا است.
  2. برای درست کردن زولبیا حتماً از نشاسته گل استفاده کنید نه نشاسته پودری، اگر می‌خواهید طرز تهیه زولبیا بامیه به روش قنادی را دنبال کنید، پیشنهاد می‌کنیم از جزئیات این‌چنینی غافل نشوید.
  3. اگر مایه زولبیا بعد از ۲۴ ساعت پف نکرد می‌توانید از یک پنس جوش‌شیرین یا یک‌هشتم قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر استفاده کنید. این مسئله معمولاً در استفاده از ماست‌های پاستوریزه کم‌چرب پیش می‌آید.
  4. در دستور پخت زولبیا و بامیه دو تفاوت مهم وجود دارد. در تهیه زولبیا باید روغن داغ و شربت ولرم باشد؛ اما در تهیه بامیه باید روغن و شربت هردو سرد باشند.
  5. اگر تصمیم دارید هم‌زمان هردو این شیرینی‌ها را آماده کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که برای صرفه‌جویی در میزان روغن ابتدا زولبیا را آماده کنید بعد بامیه‌ها را، چون در روغنی که زولبیا سرخ می‌کنید می‌توان بامیه‌ها را هم آماده کرد؛ اما به دلیل وجود تخم‌مرغ در دستور بامیه نمی‌توانید بعد از پختن آن مجدد از آن روغن برای پخت شیرینی دیگری استفاده کنید.
  6. اگر در تهیه زولبیا بامیه بعد از چند ساعت با نرم شدن زولبیا و بامیه‌ها مواجه شدید احتمالاً یا در مرحله پخت عجله کرده‌اید یا شربت شما قوام خوبی نداشته است.
  7. اگر زولبیا و بامیه شکرک زدند احتمالاً شربت شما قوام زیادی داشته و بیش از اندازه سفت بوده است.

اگر نکته دیگری در تهیه زولبیا بامیه به ذهنتان می‌رسد که ما اینجا از قلم انداخته‌ایم حتماً در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
دستور پخت
تهیه زولبیا بامیه
نویسنده
تاریخ انتشار


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات