طرز تهیه دسر تیرامیسو ، یک دسر ایتالیایی بسیار ساده ولی محبوب در دنیا!

طرز تهیه دسر تیرامیسو ، یک دسر ایتالیایی بسیار ساده ولی محبوب در دنیا!

تیرامیسو یک دسر ایتالیایی محبوب با طعم قهوه است. این دسر بسیار ساده از نان‌های مخصوص آغشته به قهوه و لایه‌هایی پوشیده شده با مخلوط تخم‌مرغ، شکر و پنیر ماسکارپونه تهیه می‌شود. طرز تهیه دسر تیرامیسو برای اولین بار در یک کتاب آشپزی ایتالیایی مربوط به سال ۱۹۷۰ دیده شده است.
اما در برخی گزارش‌ها در مورد دسر تیرامیسو این گونه نقل می‌شود که برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ فردی به نام روبرتو لینگوانوتو که یک شیرینی‌پز معروف و مالک رستوران “Le Beccherie” در منطقه ونتو ایتالیا بود این دسر خوشمزه را اختراع کرد. البته برخی معتقدند این دسر قدمت بیشتری دارد که ما از آن بی‌خبریم. در هر صورت امروز اینجاییم تا طرز تهیه دسر تیرامیسو را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو - دیجی فود

طرز تهیه تیرامیسو ساده

ساده ترین شکل در تهیه دسر تیرامیسو استفاده از خامه و پنیر خامه‌ای در دستور آن است، البته می‌توانید با استفاده از طرز تهیه دسر تیرامیسو با پودر اماده کار را برای خودتان راحت‌تر هم کنید ولی در آن صورت طعم و کیفیت نهایی دسر شما کاملا تحت تاثیر برند پودر آماده‌ای است که تهیه می‌کنید. پس قبل از خرید کمی در مورد برندهایی که پودر آماده تیرامیسو تولید کرده‌اند بخوانید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مواد لازم

  • بیسکویت پتی بور و یا بیسکویت مخصوص تیرامیسو به اندازه ظرف دسر
  • خامه صبحانه ۳۰۰ گرم
  • پنیر خامه‌ای بدون نمک یا پنیر ماسکارپونه ۴۵۰ گرم
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • پودر قهوه دو قاشق چای‌خوری
  • آب جوش نصف لیوان
  • شیر نصف لیوان

این میزان از مواد در طرز تهیه یک دسر تیرامیسو برای ۵ نفر کافی است، اما اگر تعدادتان بیشتر و یا کمتر است می‌توانید مواد تیرامیسو را به همان نسبت کم یا زیاد کنید؛ مثلا در طرز تهیه تیرامیسو برای ۱۰ نفر کافی است تمام مواد بالا دو برابر شوند.

طرز تهیه دسر تیرامیسو - دیجی فود

طرز تهیه دسر تیرامیسو مختصر و مفید

برای درست کردن این دسر خامه یخ‌زده را به همراه پودر قند و پنیر را هم جداگانه در ظرف دیگری هم بزنید تا فرم بگیرند. خامه و پنیر فرم گرفته را به کمک لیسک با هم مخلوط کنید. سپس شیر را به همراه یک قاشق چای‌خوری پودر قهوه به مخلوط پنیر و خامه فرم گرفته اضافه کنید.

باقی پودر قهوه را در آب جوش حل کنید. بیسکویت‌ها را به آن آغشته کرده و کف ظرف بچینید. روی آن را با مخلوط پنیر و خامه بپوشانید و این کار را تا تمام شدن مواد دسر ادامه دهید. در آخرین مرحله از طرز تهیه دسر تیرامیسو روی آن را پودر قهوه یا پودر کاکائو الک کنید و داخل یخچال استراحت دهید تا آماده شود.

مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه دسر تیرامیسو همراه شماییم

این دستور ساده که مربوط به طرز تهیه تیرامیسو بدون تخمه مرغ است با فرم دادن به خامه و پنیر شروع می‌شود. ابتدا خامه صبحانه را از داخل پاکت خارج کرده و درون یک ظرف فلزی داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزند. این مرحله حدوداً ۱ ساعت زمان می‌برد.

بعد از اینکه خامه شما یخ زد آن را از فریزر خارج کنید و به همراه پودر قند ابتدا با دور کند همزن برقی و بعد با دور تند هم بزنید تا فرم بگیرد. فرم گرفتن خامه به این معناست که اگر ظرف را برعکس کنید خامه از داخل آن نریزد.

در طرز تهیه دسر تیرامیسو باید از پنیر خامه‌ای بدون نمک یا پنیر ماسکارپونه استفاده کنید. پنیر را هم داخل یک ظرف فلزی بریزید و با دور تند همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد.

خامه فرم گرفته و پنیر را به کمک حرکت دورانی لیسک در یک جهت با هم مخلوط کنید. می‌توانید برای تقویت بیشتر طعم قهوه در دسرتان در این مرحله یک قاشق چای‌خوری از پودر قهوه را به شیر اضافه کنید و با مخلوط خامه و پنیر هم بزنید.

حالا نوبت چیدن بیسکویت‌ها در ظرف است. برای درست کردن تیرامیسو معمولا از بیسکویت لیدی فینگر که بیسکویت مخصوص تیرامیسو است استفاده می‌کنند، اما در بعضی دستورها می‌بینیم که طرز تهیه تیرامیسو ساده با بیسکویت پتی بور هم امکان‌پذیر است.

بیسکویت‌ها را یکی یکی در مخلوط پودر قهوه و آب جوش برای چند ثانیه بخوابانید و وقتی کاملا به قهوه آغشته شد در کف ظرف بچینید.

روی بیسکویت‌ها را با مخلوط پنیر و خامه فرم گرفته بپوشانید و لایه‌ها را تا تمام شدن مواد دسر تیرامیسو ادامه دهید.

لایه آخر دسر تیرامیسو باید از مواد خامه‌ای تشکیل شده باشد نه از بیسکویت، روی لایه آخر را با پودر قهوه و یا پودر کاکائو بپوشانید. بهتر است پودر قهوه را روی لایه خامه‌ای الک کنید تا پوشش دهی یکنواخت و بهتری داشته باشد.

دسر تیرامیسو را برای حداقل ۱۲ ساعت و حداکثر یک روز کامل داخل یخچال استراحت دهید تا طعم آن به خوبی جا بیفتد و مزه‌ها با هم ترکیب شوند.

طرز تهیه دسر تیرامیسو - دیجی فود

برای سرو دسر تیرامیسو چه کنیم؟

بعد از طرز تهیه دسر تیرامیسو نوبت به سرو می‌رسد. برای سرو این دسر می‌توانید آن را به ابعاد کوچک‌تر برش زده و داخل ظرف‌های یک‌نفره سرو کنید. همچنین می‌توانید از همان ابتدا تیرامیسو را در لیوان‌های یک‌نفره درست کنید. طرز تهیه تیرامیسو لیوانی ساده است و در نهایت سرو راحت‌تری هم دارد، خصوصا اگر دسر را برای پذیرایی در میهمانی آماده کرده باشید. برای درست کردن این دسر به شکل لیوانی کافی است برای لایه‌های بیسکویتی از بیسکویت پودر شده استفاده کنید و لایه ضخیمی از پودر بیسکویت را در کف ظرف و لایه‌های بعدی بریزید. حواستان باشد پودر بیسکویت را در هر لایه با فشار قاشق فشرده کنید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو - دیجی فود

دسر تیرامیسو اصل چه تفاوت‌هایی با دستور بالا دارد؟

در طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی اصل از زرده تخم‌مرغ، قهوه اسپرسو، بیسکویت لیدی فینگر، پنیر ماسکارپونه و خامه و شکر استفاده می‌شود. شاید وجود تخم‌مرغ در مواد خامه‌ای تیرامیسو برای بعضی‌ها چندان جالب نباشد برای همین ما به آموزش دستور ساده‌تر و همه پسندانه‌تری اکتفا کردیم. البته اگر مهارت کافی در طرز تهیه دسر تیرامیسو اصل را داشته باشید طعم و مزه آن زمین تا آسمان متفاوت از دسر ساده تیرامیسو با خامه و پنیر فرم گرفته است.
شما دسر تیرامیسو را با چه دستوری درست می‌کنید؟ اگر تجربه متفاوتی در طرز تهیه دسر تیرامیسو دارید که می‌خواهید آن را با علاقمندان به اشتراک بگذارید می‌توانید آن را در زیر این پست و در بخش کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه دسر تیرامیسو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات