طرز تهیه دسر کدو حلوایی با دو روش رژیمی و غیررژیمی + نکات و ترفند‌های حرفه‌ای

طرز تهیه دسر کدو حلوایی با دو روش رژیمی و غیررژیمی + نکات و ترفند‌های حرفه‌ای

کدو حلوایی از آن دست میوه‌هایی است که طعم و رنگ دلنشین آن یاد‌آور شب‌های پاییزی و شب طولانی یلدا است. از رنگ زیبا و طعم بی‌نظیر کدو حلوایی که بگذریم، به وصف مزه شیرین و دوست‌داشتنی دسر‌های خوشمزه‌ای می‌رسیم که با استفاده این میوه درست می‌شوند. در این مطلب نیز قصد داریم طرز تهیه دسر کدو حلوایی که یکی از محبوب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین دسر‌های ایرانی است را به شما آموزش دهیم. از‌این‌رو اگر می‌خواهید در شب یلدا دسری خوشمزه تهیه کرده و مهمانان خود را شگفت‌زده کنید، در این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور

مواد لازم برای تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور 

  • کدو حلوایی رسیده: ۵۰۰ گرم
  • شیره انگور: ۱ لیوان
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد قنادی: ۱ لیوان
  • گلاب: نصف فنجان
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: نصف لیوان
  • آب: نصف لیوان

مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور 

  • مرحله اول

ابتدا کدو‌ها را پوست گرفته و قطعه‌قطعه کنید. سپس تکه‌های کدو را به‌همراه مقدار کمی آب، داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته، درب آن را بگذارید و روی حرارت قرار دهید. پس از آنکه آب به جوش آمد، حرارت را کاهش داده و اجازه دهید کدو‌ها به آرامی پخته و نرم شوند. در‌نهایت آب اضافه داخل قابلمه را خالی کرده و کدو‌های پخته‌شده را با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا میکسر، له کنید تا پوره نرم و لطیفی حاصل شود. 

  • مرحله دوم 

در مرحله دوم از طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور، نصف لیوان آب را به‌همراه شیره انگور به پوره کدو حلوایی اضافه کرده و این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از قرار دادن روی حرارت، ترکیب را مدام هم بزنید و منتظر بمانید تا به دمای جوش برسد. زمانی که دسر شما شروع به جوش زدن کرد، گلاب، دارچین، زعفران دم‌کرده و پودر هل را نیز به آن اضافه کرده و مجدد هم بزنید. در‌نهایت وقتی بافت دسر مقداری غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید. 

  • مرحله سوم 

در این مرحله آرد را دو بار الک کرده و سپس درون ماهیتابه‌ای مناسب بریزید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار داده و آرد را به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس روغن را به آرد اضافه کرده و دوباره هم بزنید. 

  • مرحله چهارم 

آرد را به ترکیب کدو‌حلوایی که در مراحل قبل آماده کرده بودید، اضافه کرده و هم بزنید. سپس ترکیب به دست آمده را درون ماهیتابه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که بافت دسر شما شبیه به حلوا شود. در این مرحله دسر خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرفی مناسب ریخته، با شیره انگور به سلیقه خود تزیین کرده و سرو کنید. امیدواریم از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت و خامه 

مواد لازم برای تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت و خامه 

  • کدو حلوایی پوره شده: ۲ و نیم پیمانه 
  • بیسکویت پتی بور: ۱ تا ۲ بسته
  • گردوی خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • عسل: ۳ قاشق غذاخوری 
  • پودر قند: ۳ قاشق غذاخوری
  • موز: ۱ عدد
  • جوز هندی: نصف قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت و خامه

  • مرحله اول 

در مرحله اول طرز تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت و خامه، پوره کدو حلوایی را همان‌طور که در بخش قبلی آموزش دادیم، آماده کنید. پس از آنکه پوره شما آماده و سپس خنک شد، موز را رنده یا له کرده و به آن اضافه کنید.   

  • مرحله دوم

در مرحله بعد پودر قند، عسل، خامه، پودر هل، دارچین و جوز هندی را نیز به ترکیب کدو حلوایی و موزه اضافه کرده و ترکیب را خوب مخلوط کنید. 

  • مرحله سوم

در ادامه ظرفی مناسب برداشته و بیسکویت‌های پتی بور را به‌صورت لایه‌ای کف آن بچینید. سپس مقداری از ترکیبی را که در مراحل قبل آماده کرده بودید، روی بیسکوییت‌ها ریخته و سطح آن را صاف کنید. این مراحل را چند لایه ادامه دهید. 

  • مرحله چهارم 

دسر را به مدت هشت ساعت درون یخچال قرار دهید تا بیسکوییت‌ها نرم شده و طعم مواد به خورد هم روند. پس از گذشت هشت ساعت دسر خوشمزه شما آماده سرو است. آن را درون ظرفی مناسب ریخته و به سلیقه خود تزیین کنید. نوش جان.

نکات و ترفند‌های حرفه‌ای در طرز تهیه دسر کدو حلوایی 

  • توجه داشته باشید که در تهیه دسر کدو حلوایی، دستتان برای استفاده از چاشنی‌ها و ادویه‌ها، باز است؛ از‌ این‌ رو می‌توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود، مقدار آن‌ها را کم یا زیاد کرده و حتی برخی را از مواد اولیه، حذف یا اضافه کنید. 
  • برای شیرین کردن دسر می‌توانید از انواع شیرین‌کننده‌ها، از جمله شکر، پودر قند، شیره انگور، شیره خرما، عسل و… استفاده کنید. 
  • هنگام تهیه پوره کدو حلوایی، کدو‌ها را به قطعه‌های کوچک تقسیم کنید تا سریع‌تر بپزد. همچنین توجه داشته باشید که در پخت کدو‌ها، تا حد ممکن از آب کمتری استفاده کنید؛ تا طعم آن‌ها حفظ شود. 

در این مطلب از مجله آشپزی اسنپ فود، طرز تهیه دسر کدو حلوایی را به دو صورت (با انگور و با بیسکویت و خامه) به شما آموختیم. همچنین تمام فوت‌و‌فن‌ها، ترفند‌ها و نکات حرفه‌ای که به‌کارگیری آن‌ها باعث خوش‌طعم‌تر شدن این دسر می‌شود را به شما آموزش دادیم. هم‌اکنون وقت آن رسیده تا مواد اولیه این دسر را تهیه کرده و دست‌به‌کار شوید؛ تا طعمی شیرین را به خود و عزیزانتان هدیه دهید. 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه دسر کدو حلوایی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات