طرز تهیه بورانی اسفناج + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه بورانی اسفناج + نکات مهم و حرفه‌ای

با یادگیری طرز تهیه بورانی اسفناج می‌توانید این غذا را برای شام شب، ناهار، یا به‌عنوان یکی از پیش‌غذاهای خوشمزه سفره مهمانی تهیه کنید. بورانی اسفناج خواص فراوانی برای بدن دارد. اسفناج برای سلامت قلب، پیشگیری از آکنه، درمان یبوست، رشد مو، درمان بی‌خوابی، پیشگیری از سرطان، جلوگیری از کم‌خونی و ده‌ها مورد دیگر مفید و موثر است. به همین علت لازم است که این سبزی مقوی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. بورانی اسفناج با مواد مختلف و به مدل‌های متنوعی تهیه می‌شود؛ از‌این‌رو ما در این مقاله دو روش متفاوت برای تهیه بورانی اسفناج به شما آموزش داده‌ایم و نکات و ترفند‌هایی را ارائه کرده‌ایم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید همچون یک سرآشپز حرفه‌ای بورانی اسفناجی لذیذ و بی‌نظیر درست کنید. پس اگر شما نیز طعم این سبزی پر‌خاصیت را دوست دارید و می‌خواهید در خوراکی خوش عطر و طعم از آن استفاده کنید، با ما همراه باشید.

طرز تهیه بورانی اسفناج

مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج (روش اول)

  1. اسفناج خام: ۳۰۰ گرم
  2. ماست چکیده: یک الی یک‌و‌نیم پیمانه
  3. سیر: ۱ الی ۲ حبه
  4. نمک: به مقدار لازم
  5. فلفل: در‌صورت تمایل به مقدار دلخواه

نکته: این مقدار مواد برای ۶ نفر در نظر گرفته شده است؛ از‌این‌رو شما می‌توانید بر‌اساس تعداد افرادی که می‌خواهید، مقادیر را با نسبتی ثابت، کم یا زیاد کنید.

طرز تهیه بورانی اسفناج مرحله‌به‌مرحله (روش اول)

مرحله اول

  • در طرز تهیه بورانی اسفناج ابتدا باید اسفناج‌ها را بپزید.
  • می‌توانید قبل از پخت اسفناج‌ها آن‌ها را به اندازه دلخواهتان خرد کنید.
  • همچنین می‌توانید اسفناج‌ها را کامل و بدون ریز کردن بپزید.
  • برای پخت اسفناج هم تنها کافی است کمی آب (حدود یک‌سوم پیمانه) داخل قابلمه بریزید تا مانع چسبیدن اسفناج‌ها به کف قابلمه شود.
  • سپس اسفناج‌ها را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد روی شعله ملایم به آرامی پخته شوند.
  • اسفناج‌ها خیلی زود (کمتر از ۵ دقیقه) نرم شده، حجم از‌دست‌داده و پخته می‌شوند.
  • در این زمان درب قابلمه را بردارید و حرارت را افزایش دهید تا آب اضافه اسفناج بخار شود.
  • برای اینکه آب اسفناج راحت‌تر کشیده شود، اسفناج‌ها را کمی با قاشق چوبی هم‌بزنید و زیر‌و‌رو کنید؛ البته نباید اجازه دهید که اسفناج‌ها خیلی خشک شوند.
  • پس از بخار شدن آب اضافه اسفناج‌ها قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی خنک شوند.

مرحله دوم

  • در فاصله‌ای که اسفناج‌ها سرد می‌شوند، ماست را داخل ظرفی ریخته و سیر‌رنده‌شده را به‌همراه نمک به آن اضافه کنید.
  • مواد را خوب هم‌بزنید تا با‌هم مخلوط شوند.
  • در‌نهایت اسفناج‌هایی که پخته و سرد شده‌اند را به ترکیب ماست و سیر اضافه کنید و هم‌بزنید.
  • اکنون بورانی اسفناج شما آماده سرو است. نوش جان.

طرز تهیه بورانی اسفناج

مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج (روش دوم)

  1. روغن زیتون: یک و یک‌دوم قاشق غذاخوری
  2. فلفل قرمز: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  3. سیر خرد‌شده: پنج حبه کوچک
  4. موسیر خرد‌شده: یک‌دوم فنجان
  5. پودر کاری: سه‌چهارم قاشق چای‌خوری
  6. اسفناج تازه: ۴۵۰ گرم
  7. ماست یونانی: یک‌دوم فنجان
  8. نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه بورانی اسفناج مرحله‌به‌مرحله (روش دوم)

مرحله اول

  • درون ماهیتابه‌ای مقدار کمی روغن زیتون ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شده و سپس سیر‌های خرد‌شده را به آن اضافه کرده و با کمی فلفل قرمز به‌مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا رنگ سیر‌ها طلایی شود.
  • در این مرحله از طرز تهیه بورانی اسفناج، موسیر‌های خرد‌شده و پودر کاری را نیز اضافه کنید و مجدد ۲ دقیقه تفت دهید تا خامی موسیر‌ها گرفته شود.

مرحله دوم

  • اسفناج ها را دسته‌دسته به ترکیب سیر و موسیر تفت داده‌شده اضافه کنید و به‌آرامی هم‌بزنید و اجازه دهید تا اسفناج‌ها نیز پخته شوند.
  • پس از اینکه اسفناج‌ها نرم شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا مواد داخل آن خنک شوند.

مرحله آخر

  • ماست را داخل ظرفی ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • سپس مخلوط اسفناج، سیر و موسیر پخته و سرد‌شده را به ماست اضافه کرده و هم‌بزنید.
  • اکنون بورانی اسفناج شما آماده سرو است. به‌سلیقه خود کمی آن را تزیین کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه بورانی اسفناج

نکات و ترفند‌های حرفه‌ای در طرز تهیه بورانی اسفناج

  • اگر دوست داشتید اسفناج کاملا ریز باشد و تقریبا در ماست حل شود، می‌توانید قبل از مخلوط کردن اسفناج پخته‌شده با بقیه مواد، خوب آن را خرد کنید یا از ابتدا و قبل از پخت، ابتدا اسفناج‌ها را ریز کرده و سپس بپزید.
  • در تهیه بورانی اسفناج بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید تا لذیذ‌تر شود. هرچند این امر سلیقه‌ای و وابسته به ذائقه شما است.
  • شما می‌توانید مقدار ماست را بر‌اساس سلیقه خود کم یا زیاد کنید. برای این‌کار بهتر است ماست را کم‌کم‌ اضافه کنید تا به مقداری مناسب در ترکیب برسد.
  • برای سالم‌تر بودن بورانی می‌توانید از اسفناج بخارپز استفاده کنید.
  • در‌صورت تمایل برای طعمی بهتر می‌توانید نعنا و یا گل سرخ نیز به ترکیب بورانی اسفناج اضافه کنید.
  • برای تزیین بورانی می‌توانید از زرشک و برگ رزماری تازه استفاده کنید.
  • بورانی اسفناج معمولا با سیر فراوان تهیه می‌شود، البته شما می‌توانید بر‌اساس سلیقه و ذائقه خود مقدار سیر را کم یا زیاد کنید. اگر با سیر در غذا مشکلی ندارید می‌توانید تا ۶ حبه سیر هم به این پیش غذای خوشمزه اضافه کنید.

حال که در این مقاله دو روش عالی برای طرز تهیه بورانی اسفناج به‌همراه نکات و ترفند‌هایی حرفه‌ای آموختید، وقت آن رسیده تا این خوراک لذیذ و مقوی را آماده کرده و از طعم و عطر آن لذت ببرید. فراموش نکنید که اگر بورانی اسفناج را بر‌اساس این دستور پخت آماده کردید، تجربه خود را با ما و مخاطبان خوش‌ذوق ما به اشتراک بگذارید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات