طرز تهیه مربای آلبالو و تمام نکاتی که باید برای درست کردن یک مربای خوشمزه بدانید!

طرز تهیه مربای آلبالو و تمام نکاتی که باید برای درست کردن یک مربای خوشمزه بدانید!

یمربا خوراکی محبوب ما ایرانی‌ها در وعده صبحانه است که از ترکیب انواع میوه مانند توت فرنگی، انجیر، به، گیلاس، هویج، سیب و … با شکر به دست می‌آید. در بین انواع مربا که می‌توان با میوه‌ها و یا بعضی گل‌ها درست کرد مربای آلبالو یکی از محبوب‌ترین مرباهاست. البته جدا از اینکه این مربا در وعده صبحانه مصرف می‌شود، می‌توان آن را با بعضی دسرها هم سرو کرد. طرز تهیه مربای آلبالو زیاد سخت نیست فقط نکاتی دارد که با رعایتشان می‌توانید به راحتی به نتیجه دلخواهتان برسید. هر قاشق مرباخوری از مربای آلبالو حدود ۳۰ کیلو کالری دارد.

برای درست کردن مربای آلبالو به چیز زیادی احتیاج ندارید. آلبالو، شکر و مقداری وانیل شکری تمام چیزی است که در طرز تهیه مربای آلبالو به آن‌ها نیاز دارید. درست است که می‌توانید انواع مربا را به صورت آماده و کارخانه‌ای از فروشگاه‌ها تهیه کنید اما مربای خانگی یک چیز دیگر است. اگر تمایل دارید امسال مربای آلبالو را خودتان در خانه درست کنید در ادامه این مطلب با آموزش طرز تهیه این مربای خوشمزه و خوش‌رنگ و لعاب همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای آلبالو - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه مربای آلبالو

  • آلبالو ۱ کیلو
  • شکر ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم
  • وانیل شکری یک قاشق چای‌خوری

در طرز تهیه مربای آلبالو مرحله‌به‌مرحله در کنار شماییم!

  1. برای درست کردن مربای آلبالو ابتدا آلبالوها را تمیز کنید، برگ و دم آلبالوها را بگیرید و سپس آن‌ها را بشویید.
  2. پس از اینکه آلبالوها خشک شدند هسته آن‌ها را به کمک دستگاه هسته‌گیر آلبالو و یا با دست خارج کنید. این مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو صبر و حوصله لازم دارد پس عجله نکنید و سعی کنید هسته‌ها را بدون له کردن آلبالو خارج کنید. اگر دستگاه ندارید پیشنهاد می‌کنیم برای این کار از یک نی و یا لوله خودکار کمک بگیرید.
  3. حالا باید آلبالوها را در قابلمه بریزید. بهتر است یک قابلمه لعابی استفاده کنید. شکر را لابه‌لای آلبالوها بریزید و در یخچال قرار دهید. اگر می‌خواهید از این آلبالوها شربت هم تهیه کنید باید میزان شکر را دو برابر کنید. طرز تهیه شربت البالو را می‌توانید در انتهای همین آموزش بخوانید.
  4. آلبالو و شکر باید برای ۸ تا ۱۰ سمت داخل یخچال بماند.
  5. بعد از گذشت این مدت آلبالوها آب میندازند. حالا باید قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. نکته مهمی که در طرز تهیه مربای آلبالو باید به آن توجه کنید این است که در طول مدت پختن مربا باید کف‌های سفیدی که روی آن ایجاد می‌شود را با قاشق تمیز بردارید. این کف‌ها اگر در مرحله پخت از مربا آلبالو جدا نشوند در انتها باعث تیره و کدر شدن رنگ مربای شما می‌شوند.
  6. وقتی غلظت شهد به اندازه غلظت شهد مربا رسید باید آن را از روی حرارت بردارید. برای اینکه غلظت شهد را اندازه بگیرید کافی است یک قاشق از آن را داخل یک نعلبکی ریخته و اجازه دهید سرد شود. حالا غلظت شهد مربا را بین دو انگشتتان اندازه بگیرید. شهد مربا باید کمی غلیظ و چسبناک باشد.
  7. دو سه دقیقه مانده بود که مربا را از روی حرارت بردارید می‌توانید به آن وانیل شکری اضافه کنید. وانیل را به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده به مربا اضافه می‌کنند، پس اگر از طعم وانیل خوشتان نمی‌آید، می‌توانید آن را از دستور تهیه مربا حذف کنید. بعضی‌ها در مرحله آخر از طرز تهیه مربا آلبالو کمی هم آب لیموترش به آن اضافه می‌کنند تا از شکرک زدن احتمالی مربا جلوگیری شود. حواستان باشد در اضافه کردن آب‌لیمو افراط نکنید چون می‌تواند طعم مربای شما را به کلی تغییر دهد.
  8. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربای شما سرد شود. حالا آن را با قاشق تمیز درون شیشه‌هایی که از قبل شسته و کاملاً خشک کرده‌اید بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

اگر عجله دارید و دنبال طرز تهیه مربا آلبالو سریع و فوری می‌گردید باید تاحدودی کیفیت را فدای سرعت کنید. برای اینکه زودتر به نتیجه برسید می‌توانید مدت زمان استراحت آلبالو و شکر را به سه تا چهار ساعت کاهش دهید. در این صورت شربت زیادی نخواهید داشت و ممکن است مربای شما کمی سفت شود.

طرز تهیه شربت آلبالو - دیجی فود

دستور تهیه شربت آلبالو را اینجا بخوانید

اگر می‌خواهید از همین مقدار آلبالو که در دستور طرز تهیه مربای آلبالو گفتیم شربت هم داشته باشید میزان شکر را دو برابر کنید. به همان صورت که گفتیم شکر را لابه‌لای آلبالوها بریزید و برای ده ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا آلبالو آب بیندازد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و بعد از پختن آلبالو آن‌ها را از شهد جدا کنید و اجازه دهید شربت بجوشد تا به غلظت موردنظرتان برسد.

اگر اهل مربا نیستید، می‌توانید از آلبالوها در طرز تهیه آلبالو خشکه استفاده کنید؛ یعنی بعد از جدا کردن آلبالوها از شهد آن‌ها را داخل یک سینی مقابل نور آفتاب خشک کنید. البته این دستور برای داشتن آلبالو خشک ترش و شور مناسب نیست.

طرز تهیه مربای آلبالو - دیجی فود

در طرز تهیه مربای آلبالو این نکات را رعایت کنید!

  • مربای آلبالو تمایل زیادی به سر رفتن دارد. در طول مدت پخت باید حواستان را جمع کنید که شهد مربا آلبالو روی گاز سرازیر نشود.
  • قبل از سرد شدن مربا تمام کفی که روی شهد مربا جمع شده است را با قاشق تمیز بردارید. اگر این کف سفید رنگ را از مربا جدا نکنید کیفیت مربای شما پایین می‌آید.
  • وانیل را در آخرین لحظات به مربا اضافه کنید. در غیر این صورت اضافه کردن وانیل در حرارت بالا و به هنگام جوشیدن مربا می‌تواند باعث تلخ شدن مربای آلبالو شما شود.
  • از آلبالو بچشید اگر ترش‌مزه بود به ازای هر کیلو آلبالو ۹۰۰ گرم تا ۱ کیلو شکر بریزید اما اگر آلبالوها شیرین بودند برای ۱ کیلو از آن ۸۰۰ گرم شکر کافی است. اگر میزان شکر زیاد از حد باشد احتمال شکرک زدن مربای شما زیاد است.
  • از جوشاندن زیاد مربا خودداری کنید. این کار علاوه بر اینکه باعث غلیظ شدن شهد و شکرک زدن مربا می‌شود رنگ مربای شما را تیره و کدر خواهد کرد.
  • بهتر است برای درست کردن مربا و همچنین ریختن آن در ظرف از قاشق‌های چوبی استفاده کنید. با این کار دیگر بهانه‌ای برای کپک زدن به مربا نمی‌دهید.
  • هرچه آلبالو و شکر مدت زمان بیشتری در یخچال استراحت داده شوند نتیجه نهایی مطلوب‌تر و کیفیت مربای شما بهتر خواهد بود.
  • در طرز تهیه مربای آلبالو بهتر است از آلبالوهایی با رنگ روشن استفاده کنید. آلبالوهای پیوندی هم اصلاً گزینه مناسبی برای درست کردن مربا و شربت آلبالو نیستند.
  • اگر می‌خواهید خیالتان بابت شکرک نزدن مربا راحت شود در مراحل آخر پخت یک قاشق مرباخوری آب لیموترش تازه به آن اضافه کنید.

طرز تهیه مربای آلبالو - دیجی فود

سرو مربای آلبالو برای صبحانه و یا به عنوان دسر

مربا آلبالو را می‌توانید در وعده صبحانه به همراه نان بربری و یا سنگک با کره، خامه و یا سرشیر میل کنید. این مربا در کنار فرنی و شیر برنج هم سرو می‌شود. برای اینکه مربا آلبالو را در کنار دسرهایی مانند فرنی، شیر برنج و یا ماست یونانی سرو کنید نیاز نیست در طرز تهیه مربای آلبالو تغییری ایجاد شود اما در این صورت باید مقدار شکر را در طرز تهیه فرنی و شیر برنجتان کم کنید تا از شیرینی زیاد دسرتان زده نشوید.

حالا نوبت شماست که به ما بگویید از چه دستوری در طرز تهیه مربای آلبالو استفاده می‌کنید؟ ما سعی کردیم در این مطلب آموزشی یک دستور بسیار ساده و خوشمزه را برای درست کردن این مربا به شما آموزش دهیم اما اگر نکته‌ دیگری به ذهنتان می‌رسد که به کامل‌تر شدن این مقاله کمک می‌کند می‌توانید آن را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه مربای آلبالو
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات