طرز تهیه سوهان اصفهان ، به همراه راهنمای گام به گام

سوهان و گز دو سوغاتی بسیار خوشمزه و معروف هستند که هرچند ریشه و اصالتشان برای یک شهر نیست اما نامشان همیشه کنار هم میآید. ما دستور تهیه گز را قبلا برایتان نوشهایم و حالا در این مطلب به سراغ طرز تهیه سوهان در خانه رفتیم. این سوغاتی شیرین مزه، مخصوص شهرهای مرکزی ایران است. حتما اگر از مسیر قم، کاشان و اصفهان عبور کرده باشید، تابلوهای خرید سوغاتی را دیدهاید. در واقع منظور از سوغاتی روی تابلوهای این شهر، سوهان است و بس! البته سوغاتیهای دیگری هم میتوانید پیدا کنید ولی اصل موضوع، همچنان سوهان است. اگر فاصله شهر شما تا سوهان فروشیهای معروف ایران زیاد باشد و دلتان برای یک تکه سوهان با چای تازهدک لک زده، چرا خودتان دست به کار نشوید؟! بله در خانه هم میشود سوهان درست کرد. در ادامه با طرز تهیه سوهان شما را شگفت زده میکنیم.
هر یک قطعه سوهان لقمهای را اگر در نظر بگیریم، وزنی حدود ۲۰ گرم دارد، که این میزان ۱۱۰ کیلو کالری است.
مواد لازم برای طرز تهیه سوهان
- آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری و ۱ قاشق غذاخوری
- پودر جوانه گندم: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ پیمانه
- آب: ۸ قاشق غذاخوری
- کره: ۱۰ قاشق غذاخوری
- عسل: ۶ قاشق غذاخوری
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
- پودر زعفران: نصف قاشق چایخوری
- نمک: یک هشتم قاشق چایخوری
- مغز پسته: نصف پیمانه
دستور پخت سریع
- برای طرز تهیه سوهان در ابتدا، آرد گندم و پودر جوانه گندم و شکر را بر روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید. مخلوط را در حین تفت دادن، مرتب هم بزنید تا به طور یکدست گرما ببیند. این مرحله حدود ۳ دقیقه طول میکشد.
- آب را اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا به مخلوط یکدستی تبدیل شود.
- کره را اضافه کنید.
- هل، زعفران، نمک و عسل را هم اضافه کنید و هم بزنید.
- دماسنج آشپزی را داخل مخلوط قرار داده و مدام آن را چک کنید. اگر به ۲۶۰ درجه سانتی گراد رسید، سوهان را بر روی کاغذ روغنی به صورت دایرههای کوچک بریزید.
- مقداری مغز پسته خرد شده در مرکز هر دایره بریزید و با کمک قاشق فشار دهید.
- اجازه دهید سوهان خنک شود.
راهنمای گام به گام برای طرز تهیه سوهان
برای طرز تهیه سوهان بدون فر یک سینی نسبتا بزرگ آماده کنید و روی آن را کاغذ روغنی بیندازید.
آرد گندم و شکر و پودر جوانه گندم را داخل قابلمه نچسب بریزید و به آرامی با کمک قاشق چوبی هم بزنید. این ترکیب را بر روی حرارت متوسط قرار داده و مدام آن را هم بزنید و حدود ۳ دقیقه تفت بدهید.
۸ قاشق آب را اضافه کنید و به خوبی با مواد ترکیب کنید تا اثری از ذرههای شکر باقی نماند و به خوبی حل شود.
کره را اضافه کنید و با هم زدن به آب شدن آن کمک کنید.
هل، زعفران، نمک و عسل را هم اضافه کنید و هم بزنید. حالا عطر این ترکیب را به راحتی احساس میکنید.
به یک دماسنج دیجیتالی نیاز دارید. دماسنج مخصوص آشپزی که تمیز باشد را درون مایع سوهان فرو کنید. کمی حرارت را بیشتر کنید و مدام هم بزنید. چشم از روی دماسنج برندارید! زمانی که دمای مایع سوهان به ۲۶۰ درجه سانتی گراد رسید، از روی شعله بردارید.
حالا با فاصلههای مناسبی، دایرههایی از سوهان بر روی کاغذ روغنی بریزید.
مقداری مغز پسته خرد شده بر روی هر کدام از دایرهها بریزید و به کمک قاشق، سطح روی سوهان را صاف کنید.
حالا باید اجازه دهید سوهان خنک شود.
طرز تهیه سوهان لقمه ای در منزل
مواد اولیه برای طرز تهیه سوهان لقمه ای تفاوتی با سوهانی که بالاتر توضیح دادیم، ندارد. فقط لازم است در مرحله آخر که سوهان را بر روی کاغذ روغنی ریختید و سطح آن را صاف کردید، اجازه دهید کمی خنک شده و به اصطلاح خودش را بگیرد. بعد به کمک چاقو، آن را به شکل مستطیلهایی در بیاورید که برای هر شخصی به صورت تک نفره سرو شود.
طرز تهیه سوهان ارده در منزل
- شکر: ۱ پیمانه سرخالی
- ارده: نصف پیمانه
- کره: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- آب جوش: ۲ قاشق غذاخوری
- مغز پسته: به میزان لازم
قبل از شروع کار، یک کاغذ روغنی بر روی یک سینی پهن کنید.
حالا برای طرز تهیه سوهان با ارده شکر را داخل قابلمه بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید. شکر را بدون آن که با وسیلهای هم بزنید و تنها با تکان دادن قابلمه، به آب شدن آن کمک کنید. بعد از آب شدن شکر، کره را به شکر اضافه کنید و زمانی که آب شد، زعفران دم کرده و ارده را اضافه کنید. حالا این ترکیب را هم بزنید.
مواد رو سریعا بر روی کاغذ روغنی بریزید و با قاشق کمی آن را پهن کنید. روی آن پودر و مغز پسته بریزید و در انتها یک کاغذ روغنی دیگر روی آنها بیاورید و به کمک وردنه روی آن بکشید و سطح صافی ایجاد کنید.
کاغذ روغنی را بردارید و سوهان ارده را برش بزنید. بعد از چند دقیقه حالت سفتی به خودش گرفته و آماده مصرف میشود.
طرز تهیه سوهان حلوایی
طرز تهیه سوهان حلوایی به این صورت است که باید پودر جوانه گندم را حذف کنید و فقط از آرد گندم یا آرد ذرت استفاده کنید. باقی مراحل را طبق دستور گفته شده ادامه دهید.
نکات مهم و ترفندها برای طرز تهیه سوهان اصفهان
مهمترین و شاید سخت ترین مرحله آماده سازی سوهان، چک کردن دمای آن است. شما با یک دماسنج مخصوص آشپزی میتوانید به سادگی سوهان درست کنید. دمای سوهان در حین پخت دقیقا باید ۲۶۰ درجه سانتی گراد باشد. چند درجه کمتر یا بیشتر از آن میتواند بر روی نتیجه کار تاثیر بگذارد و سوهان بیکیفیتی به شما تحویل دهد.
به سوهان میتوانید خلال بادام اضافه کنید. زمانی که دماسنج، دمای ۲۶۰ درجه سانتی گراد را نشان داد، سریعا خلال بادام را اضافه کنید و سوهان را از روی شعله بردارید.
برای طرز تهیه سوهان زعفرانی خوشمزه، از زعفران پودر شده و خشک استفاده کنید. یعنی لازم نیست قبل از استفاده، زعفران را با روشهای مختلف دم کنید.
یادتان باشد این مخلوط را در حین آمادهسازی مرتبا هم بزنید، آرد گندم سریعا میسوزد و تغییر طعم میدهد.
سرو سوهان چگونه است؟
سرو سوهان سلیقه شما را میطلبد. چرا که سرو آن روش و راه خاصی ندارد و لازم است آن را درون ظرف زیبایی بچینید تا رنگ و لعاب آن چند برابر شود. از ظروف مسی، ظروف چینی پایهدار و حتی یک پیش دستی زیبا کمک بگیرید.
سوهان معمولا با چای سرو میشود و خودش به اندازه کافی عطر و طعم دارد. بنابراین لازم نیست حتما چای طعم دار آماده کنید.
به نظر شما طرز تهیه سوهان همچنان سخت است؟ حتی اگر دماسنج آشپزی هم داشته باشید؟ من فکر نمیکنم این گونه باشد. اگر با این دستور، یک سوهان قم خوشمزه درست کردید، نظر خودتان را برای ما بنویسید.
دستور تهیه گز سوغات معروف اصفهان، مرحله به مرحله در دیجی فود
[…] برای یک شهر نیست اما نامشان همیشه کنار هم میآید. ما دستور تهیه سوهان را قبلا برایتان نوشهایم و حالا در این مطلب به سراغ […]