طرز تهیه شله زرد ، یک دسر سنتی ایرانی

طرز تهیه شله زرد ، یک دسر سنتی ایرانی

شله زرد، عصرانه‌ست، صبحانه‌ست، میان‌وعده‌ست، دسر و خوشمزه بعد از غذاست، و … . خلاصه که زمان خاصی برای سرو آن تعریف نشده، هر زمانی که خودتان بخواهید آن را درست کرده و نوش جان می‌کنید. طرز تهیه شله زرد چندان پیچیده نیست، اما با یک بار تهیه آن به سادگی می‌توانید یک شله زرد خوشمزه و جاافتاده را آماده کنید. ما تمام نکات مهم آن را در ادامه توضیح می‌دهیم.

هر یک کاسه تک نفره شله زرد حدود ۲۵۰ کالری دارد. اگر در دوران رژیم به سر می‌برید این موضوع برای شما اهمیت بیشتری خواهد داشت.

مواد لازم در طرز تهیه شله زرد ساده

  • برنج نیم دانه: ۲ لیوان
  • شکر: ۴ لیوان
  • آب: ۱۲ لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: نصف استکان
  • کره (ترجیحا گیاهی): ۵۰ گرم
  • گلاب: ۱ استکان
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: نصف استکان
  • هل ساییده شده: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال بادام، خلال پسته، گل محمدی: از هر کدام به دلخواه برای تزیین

دستور پخت سریع برای طرز تهیه شله زرد

  1. برنج نیم دانه را به همراه آب داخل قابلمه‌ای با ظرفیت ۲ برابر بیشتر از مواد بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید.
  2. زمانی که برنج به جوش آمد، شعله را کم کنید و درب ظرف را ببندید.
  3. خلال بادام را داخل گلاب بریزید تا کمی نرم شود و عطر خوبی بگیرد.
  4. زمانی که مقداری از آب شله زرد باقی مانده بود و به اصطلاح برنج شما کاملا شکفته شده بود، شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
  5. در این مرحله زعفران را هم اضافه کنید.
  6. در انتهاب پخت، گلاب و هل و خلال بادام را هم به شله زرد اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید بیشتر بپزد.
  7. شله زرد را داخل ظرف سرو بکشید و بعد از خنک شدن تزیین کنید.

طرز تهیه شله زرد - دیجی فود

راهنمای گام به گام برای پخت شله زرد در منزل

برنج نیم دانه را از شب قبل پاک کنید و بشویید. سپس با مقدار آب ذکر شده درون ظرف درب بسته خیس کنید.

برای یادگیری طرز تهیه شله زرد خوشمزه دست به کار شوید، برنج را روی حرارت متوسط قرار داده و درب آن را به صورت نیمه باز بگذارید تا به جوش آید. زمانی که برنج به جوش آمد، کف سفید رنگی روی سطح آب بالا می‌آید، به کمک قاشق یا کفگیر آن را جدا کنید و دور بریزید.

حالا شعله گاز را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا برنج‌ها به آرامی بپزند.

در همین حین، خلال بادام را داخل گلاب خیس کنید تا عطر آن آزاد شود و زمان کمتری برای پخت لازم داشته باشد.

بعد از این که برنج‌ها به خوبی شکفته شد و میزان آب آن به خوبی کم شد، شکر را اضافه کنید و مقداری هم بزنید.

بعد از چند دقیقه، زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.

در چند دقیقه آخر پخت، در واقع زمانی که برنج کاملا شکفته شده باشد و شله زرد شما به غلظت خوبی رسیده باشد، گلاب و خلال بادام را هم اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه دیگر، اجازه پخت دهید.

شله زرد را داخل ظرف سرو مورد نظر بریزید و اجازه دهید، به خوبی خنک و یک لایه منسجم روی آن تشکیل شود.

سپس با پودر دارچین، پودر نارگیل و خلال بادام، خلال پسته و گل محمدی، روی آن را تزیین کنید.

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۳۰ نفر

طرز تهیه شله زرد برای تعداد بالاتر، تفاوتی در استفاده از مواد اولیه ندارد، شما فقط باید مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

  • برنج نیم دانه: ۶ لیوان
  • شکر:۱۲ لیوان
  • آب: ۳۶ لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۴ تا ۵ استکان
  • کره (ترجیحا گیاهی): ۲۵۰ گرم
  • گلاب: ۵ استکان
  • روغن مایع:۵ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۲ لیوان
  • هل ساییده شده: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال بادام، خلال پسته، گل محمدی: از هر کدام به دلخواه برای تزیین

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۱۰ نفر

برای طرز تهیه شله زرد مناسب ۱۰ نفر، طبق مقدار مواد اولیه زیر ادامه دهید:

  • برنج نیم دانه: ۳ لیوان
  • شکر: ۶ لیوان
  • آب: ۱۸ لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: دو سوم استکان
  • کره (ترجیحا گیاهی): ۷۰ گرم
  • گلاب: یک و نیم استکان
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: دو سوم استکان
  • هل ساییده شده: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال بادام، خلال پسته، گل محمدی: از هر کدام به دلخواه برای تزیین
  • حالا تمامی مراحل را مانند دستور ذکر شده دنبال کنید تا یک شله زرد نذری جا افتاده و خوش‌عطر داشته باشید.

طرز تهیه شله زرد فوری برای ۴ نفر

شاید یک عصر روز تعطیل بخواهید برای جمع ۴ نفره‌ای این دسر را درست کنید. همه مراحل را طبق دستور ذکر شده انجام دهید، ولی لازم است برای طرز تهیه شله زرد ۴ نفره در میزان مواد اولیه باید تغییراتی بدهید.

  • برنج نیم دانه: ۱ لیوان
  • شکر: ۲ لیوان
  • آب: ۶ لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره (ترجیحا گیاهی): ۲۰ گرم
  • گلاب: ۵ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری
  • هل ساییده شده: خیلی کم
  • پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال بادام، خلال پسته، گل محمدی: از هر کدام به دلخواه برای تزیین

طرز تهیه شله زرد - دیجی فود

نکات مهم و ترفندهایی در طرز تهیه شله زرد

در صورتی که می‌خواهید دانه‌های هل داخل شله زرد شما نمایان نشود، ۲ راه پیش رو دارید؛ یا به میزان نصف استکان، عرق هل استفاده کنید، چند برش روی پوست ۲ عدد هل ایجاد کنید و آن‌ها را داخل یک تور تمیز بیندازید، قسمتی از تور را به دسته قابلمه گره بزنید به طوری که هل در زمان پخت شله زرد داخل مواد قابلمه بپزد و عطر آن بلند شود. در انتها هل را از قابلمه بیرون بیاورید و از عطر آن لذت ببرید.

برنج نیم دانه را به خوبی بشویید و از شب قبل با ۱۲ لیوان آب خیس کنید.

در صورتی که برنج نیم دانه در دسترس نداشتید، از برنج کامل هم می‌توانید استفاده کنید، اما باید با ۲ لیوان آب بیشتری آن را بپزید.

در حین پخت، به شله زرد آب اضافه نکنید. چون ممکن است آب اضافی تبخیر نشود و شله زرد شما جا افتاده نباشد.

برنج را در ابتدای پخت، با حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آید، سپس بدون آن که برنج را هم بزنید، کف روی آن را با کمک کفگیر دور بریزید.

بک نکته مهم برای طرز تهیه شله زرد این است که، زمانی که شکر را اضافه کردید، شله زرد شما دوباره مقداری رقیق می‌شود. بعد از چند دقیقه مجدد به غلظت کافی می‌رسد.

شله زرد را در قابلمه‌ای نچسب بپزید و در حین پخت، به خصوص در اواخر پخت با کفگیر چوبی هم بزنید تا ته نگیرد.

زمانی که شله زرد را داخل ظروف سرو ریختید، آن را در جایی قرار دهید و از تکان دادن ظرف خودداری کنید. چرا که باعث می‌شود اطراف شله زرد آب بیندازید و ظاهر و طعم آن را تحت تاثیر قرار دهد.

سرو شله زرد برای مهمانان

بهتر است شله زرد را در ظروف تک نفره بریزید و اضافه آن را درون یک ظرف درب بسته قرار دهید تا اگر می‌خواهید آن را درون یخچال نگهداری کنید، عطر آن کم نشود و دیگر مواد غذایی شما بوی آن را به خود نگیرد.

سرو شله زرد درون ظروف چینی، حس جالب‌تری دارد. چرا که رخ خوشرنگ و لعاب آن به خوبی نمایان می‌شود.

شاید هم ترجیح بدهید همه شله زرد را درون یک ظرف بزرگ مانند کاسه یا پیرکس بریزید، برای سرو بهتر است یک قاشق بزرگ کنار ظرف قرار دهید تا هر یک از مهمانان شما به میزان لازم از شله زرد را درون ظرف تک نفره بریزد و میل کند.

 

همیشه برای تهیه شله زرد منتظر ماه رمضان هستید؟ این یک دسر اصیل ایرانی است که به بهانه‌ای برای پخت نیاز ندارد. اگر در تدارک مهمانی هستید و می‌خواهید یک دسر زعفرانی و خوشمزه درست کنید که با ذائقه اکثر مهمانان شما متناسب باشد، طرز تهیه شله زرد یک راهنمای عالی برای شماست.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شله زرد
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات