طرز تهیه شیربرنج ، به سادگی یک دسر مقوی درست کنید

شیر برنج یک غذای بسیار مقوی و سالم است که معمولا به عنوان دسر سرو میشود. البته این غذا برای ما ایرانی پایه ثابت سفرههای افطار در ماه رمضان است. همچنین بعضیها شیر برنج را به عنوان صبحانه هم میل میکنند. خصوصا در فصل تابستان که یخچال خانهها از انواع مربا پر میشود درست کردن شیر برنج و سرو آن با مرباهایی مثل گیلاس، آلبالو، مربای گل و مربای توتفرنگی بیشتر میچسبد. بد نیست بدانید شیر برنج در هر ۱۰۰ گرم ۱۱۱ کالری دارد.
طرز تهیه شیربرنج از چیزی که فکر میکنید ساده تر است. اگر دوست دارید این غذای مقوی را به لیست غذاهای هفتگیتان اضافه کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه شیربرنج
- شیر ۳ لیتر
- آب دو لیوان
- برنج یک و نیم پیمانه (۳۰۰ گرم)
- گلاب نصف پیمانه
طرز تهیه شیر برنج برای ۶ نفر
با این میزان مواد میتوانید برای ۶ نفر شیر برنج درست کنید. اگر هم تعدادتان کمتر و یا بیشتر است میتوانید با یک نسبت ساده میزان مواد اولیه موردنیاز برای تعداد نفراتتان را به دست آورید؛ مثلا در طرز تهیه شیر برنج برای ۱۰ نفر باید این مواد را حدوداً یک و نیم برابر کنید.
- برای درست کردن شیربرنج قرار نیست کار خاصی انجام دهید. برنج را از شب قبل شسته و خیس کنید. بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
- برنج را به همراه دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- حجم آب که نصف شد، شیر را به برنج و آب اضافه کنید. شعله گاز نباید خیلی زیاد و یا خیلی کم باشد. شیر و برنج باید آنقدر بجوشند که برنج نرم و پخته شود.
- حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان لازم است تا برنج شما به خوبی بپزد و شیر برنج شما غلیظ شود. در این مرحله از طرز تهیه شیربرنج باید گلاب را اضافه کنید.
- یکی دو دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب شیر برنج را از روی شعله بردارید و اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد.
- شیر برنج را داخل ظروف سرو بریزید. این دسر را میتوانید به صورت گرم و یا کاملا سرد سرو کنید. برای تزیین شیر برنج از پودر دارچین، گل محمدی و یا مربا استفاده کنید.
- اگر از ذائقه تمام کسانی که قرار است این دسر را بخورند مطمئن هستید، میتوانید در همان مراحل پخت، شکر و یا نمک را هم به غذا اضافه کنید. در غیر این صورت اجازه دهید هر فرد در زمان سرو چاشنی مورد علاقهاش را به شیر برنج اضافه کند. حتما میدانید که شیر برنج هم مانند حلیم است، عدهای آن را شیرین و عدهای آن را با نمک و شور میپسندند.
نکاتی که در طرز تهیه شیربرنج حرفهای به کارتان میآید!
- حواستان باشد که گلاب را در مراحل اولیه به شیربرنج اضافه نکنید. اگر میخواهید شیر برنج شما عطر و طعم خوبی داشته باشد در آخرین لحظه گلاب را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن گلاب نباید شیر برنج شما بجوشد.
- برای تقویت طعم شیر برنج میتوانید بعد از جوش آمدن شیر یک تکه چوب دارچین به آن اضافه کنید و در آخر چوب دارچین را از شیر برنج جدا کنید و دور بیندازید. از ریختن پودر دارچین داخل شیر برنج خودداری کنید. استفاده از پودر دارچین رنگ شیر برنج شما را از سفیدی خارج کرده و آن را کدر میکند.
- اگر میخواهید برای تزیین از شیره انگور، خرما و یا انواع مربا استفاده کنید، حواستان باشد که از اضافه کردن شکر به شیر برنج جدا خودداری کنید. این غذا نباید زیاد از حد شیرین و یا نمکی باشد. همان طعم غالب شیر و برنج با کمی چاشنی برای داشتن یک شیر برنج بیعیب و نقص کافی است.
- یکی دیگر از نکاتی که باید در طرز تهیه شیربرنج به آن توجه کنید، نوع برنج است. درست کردن شیر برنج با برنج پاکستانی و یا هندی اصلا پیشنهاد نمیشود. عطر برنج ایرانی یکی از مهمترین دلایل دلچسب بودن شیر برنج است. پس برای درست کردن شیر برنج حتما از نیم دانه ایرانی و یا برنج ایرانی کوبیده شده استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان یک دسر در کنار غذای اصلی سرو کنید باید آن را غلیظتر از حالت عادی بردارید. برای درست کردن دسر شیر برنج میزان آب را نصف کنید و برای مدت بیشتری برنج و شیر را روی شعله گاز بجوشانید.
- نبات جایگزین خوبی به جای شکر است. اگر میخواهید شیر برنج شما با نبات شیرین شود ابتدا نبات را در مقداری آب داغ حل کنید و بعد از آن برای شیرین کردن شیر برنجتان استفاده کنید.
- یادتان باشد که هنگام پخت شیر برنج به هیچ عنوان درب قابلمه را نبندید. این غذا میل شدیدی به سر رفتن دارد، پس جدا از بستن درب قابلمه خودداری کنید.
نکاتی که باید برای سرو شیر برنج بدانید
۱. برای تقویت طعم این غذا میتوانید خلال بادام را به مواد لازم در طرز تهیه شیربرنج اضافه کنید. خلالها را از شب قبل درون گلاب خیس کنید و ده دقیقه آخر پخت به شیر برنج اضافه کنید. میتوانید روی شیر برنج را هم با خلال بادام و یا خلال پسته تزیین کنید.
۲. اگر شیر برنج را شیرین میل میکنید، بد نیست که روی آن را با عسل طبیعی و مرغوب تزیین کنید.
۳. در تبریز و بعضی مناطق اردبیل شیر برنج را با مربای گل محمدی تزیین و میل میکنند. پیشنهاد میکنیم شما هم یکبار این ترکیب جذاب و خوشمزه را امتحان کنید.
۴. شیر برنج را میتوانید به صورت گرم و یا سرد نوش جان کنید. اگر قرار است شیر برنج را سرد سرو کنید، حواستان باشد که آن را بیشتر از دو ساعت داخل یخچال نگه ندارید. چون ممکن است روی شیر برنج شما ترک بخورد و شکل و شمایلش را زشت کند.
۵. روی شیر برنج را میتوانید با چند قطره کاکائو آبشده و یا زعفران آب کرده غلیظ هم تزیین کنید.
سؤالاتی که ممکن است در طرز تهیه شیربرنج با آنها مواجه شوید!
_شیر برنج زعفرانی را چطور درست میکنند؟
اگر میخواهید شیر برنج زعفرانی درست کنید کافی است زعفران را از قبل دم کنید و در مراحل آخر پخت شیر برنج، قبل از اضافه کردن گلاب به شیر برنج اضافه کنید. بد نیست زعفران به همراه شیر برنج کمی بجوشد تا به اصطلاح حسابی رنگ باز کند. بعضی شیربرنج زعفرانی را با شعله زرد اشتباه میگیرند، غافل از اینکه در دستور تهیه شعله زرد از شیر استفاده نمیشود.
_طرز تهیه شیر برنج برای کودک چه تفاوتی با طرز تهیه شیر برنج معمولی دارد؟
برای درست کردن شیر برنج به عنوان غذای کودک لازم نیست از هیچ طعمدهندهای استفاده کنید. پس گلاب و چوب دارچین و خلال بادام را از دستور شیر برنج حذف کنید. برای شیرین شدن شیر برنج کودکان هم بهتر است به جای شکر از عسل و یا شیره انگور استفاده کنید.
_طرز تهیه شیربرنج با خامه چگونه است؟
اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر آماده کنید، میتوانید برای غلیظتر شدن آن از خامه استفاده کنید. برای این کار کافی است به میزان خامه از شیر کم کنید. ما پیشنهاد میکنیم یک پیمانه از شیر کم کرده و به جای آن یک پیمانه خامه اضافه کنید. حواستان باشد که شیر نباید کاملا از دستور حذف شود. خامه را با باقیمانده شیر رقیق و به شیر برنج اضافه کنید.
ما سعی کردیم تا در این مطلب یک دستور ساده با تمام نکات کاربردی برای پخت شیر برنج را به شما آموزش دهیم. حالا شما با توجه به تجربیاتتان بگویید چه نکات دیگری در طرز تهیه شیربرنج وجود دارد که ما در این مطلب از قلم انداختهایم؟

[…] دستور تهیه شیربرنج زعفرانی را برایتان نوشتیم و حالا در این مطلب به سراغ یک دسر […]
[…] طرز تهیه شیربرنج ، به سادگی یک دسر مقوی درست کنید […]