حلوا سه آرد مجلسی گزینه‌ای خاص برای پذیرایی در میهمانی!

حلوا سه آرد مجلسی گزینه‌ای خاص برای پذیرایی در میهمانی!

حلوا یک دسر خوشمزه است که معمولاً برای پذیرایی در مراسم مذهبی تهیه می‌شود. به خصوص اگر قرار باشد آن را طبق دستور پخت حلوای سه آرد مجلسی تهیه کرد! طرز تهیه حلوا انواع متفاوتی دارد. حلوا سه آرد، حلوا شیر، حلوا زعفرانی، حلوا سیاه، حلوا هویج و حلوا با شیره انگور تنها چند مورد از حلواهایی هستند که برای پذیرایی در مجالس مختلف، نذری دادن و خیرات تهیه می‌شوند. ما قبلاً دستور پخت حلوا ساده را به شما آموزش دادیم و حالا قرار است در این مطلب به سراغ طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی برویم تا با تهیه آن در مجالستان کمی خاص‌تر پذیرایی کنید.

درست است که ما در بیشتر مواقع حلوا را برای پذیرایی در مراسم سوگواری می‌پزیم اما انواع این دسر خوشمزه و مقوی می‌تواند برای استفاده در وعده‌های روزانه و یا به عنوان وعده عصرانه هم بسیار مناسب باشد.

اگر به دنبال یک دستور ساده برای تهیه حلوا می‌گردید که هم زحمت زیادی نداشته باشد و هم خوشمزه باشد با ما در ادامه این مطلب از دیجی فود همراه باشید.

حلوا سه آرد - دیجی فود

مواد لازم برای پخت حلوای سه آرد مجلسی

  • آرد گندم ۱ پیمانه (پیمانه همان لیوان دسته‌دار فرانسوی است)
  • آرد برنج ۱ پیمانه
  • آرد نخودچی ۱ پیمانه
  • روغن مایع ۱ پیمانه
  • کره ۲ قاشق غذاخوری سر پر
  • شکر یک و نیم الی یا دو پیمانه (برای اضافه کردن شکر متناسب با ذائقه خودتان تصمیم بگیرید.)
  • آب ۲ و نیم پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • زعفران دم‌کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری (اضافه کردن هل به حلوا سه آرد مجلسی کاملاً اختیاری است)

این میزان مواد برای پخت دو دیس متوسط حلوا سه آرد مجلسی کافیست.

حلوا سه آرد - دیجی فود

طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی مرحله به مرحله

  • برای پخت حلوای سه آرد مجلسی اولین کار آماده کردن شهد حلواست. برای درست کردن شهد، شکر را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا به مرور در آب حل شود. لازم نیست شکر را هم بزنید فقط مراقب باشید حرارت گاز زیاد نباشد و شکر روی حرارت ملایم در آب حل شود.
  • بعد از جوش آمدن شهد حرارت را کم کنید و زعفران، پودر هل و گلاب را به آن اضافه کنید. حالا شهد را از روی حرارت بردارید و مشغول آماده کردن حلوا شوید.
  • در این فاصله تا آب شدن شکر در آب و آماده شدن شهد هر سه نوع آرد را جداگانه در ظرفی الک کنید. بهتر است هر آرد را دو مرتبه قبل از تفت دادن و یک‌بار هم در آخر الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شوند و بافت حلوا پس از پخت صاف و یکدست باشد.
  • یکی از مهم‌ترین نکات در پخت حلوا سه آرد مجلسی تفت دادن آردهاست. شما باید ترتیب را در تفت دادن آردها رعایت کنید. برای شروع به سراغ آرد گندم بروید، این آرد کمی دیرتر از خامی در می‌آید و تفت دادنش به زمان بیشتری احتیاج دارد. وقتی رنگ آرد از سفیدی درآمد آرد دوم یعنی آرد برنج را اضافه کنید؛
    این آرد را حدود سه دقیقه به همراه آرد گندم تفت دهید و بعد سومین آرد یعنی آرد نخودچی را اضافه کنید. حواستان باشد که آرد نخودچی خیلی زود می‌سوزد و دو دقیقه برای تفت دادن آن کافیست.
  • بعد از ۲ دقیقه روغن را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید. می‌توانید روغن را کمی گرم کنید و بعد به آرد تفت داده شده اضافه کنید. این کار کیفیت حلوای شما را بهتر می‌کند. وقتی آرد و روغن به خوبی باهم مخلوط شدند کره را اضافه کنید و هم بزنید.
  • شهد را در سه مرحله به خورد آرد و روغن بدهید و در آخر دو دسته تابه را از دو طرف بگیرید و مانند حرکت گهواره شروع کنید به تکان دادن تابه به دو سمت چپ و راست تا حلوا در وسط تابه شما جمع شود.

سرو و تزئین حلوا سه آرد مجلسی

قبل از اینکه حلوا خیلی سرد شود باید آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. حلوا را درون ظرف پهن کنید و روی آن را به دلخواه طرح بزنید. می‌توانید از چنگال، قاشق و یا سیخ کباب برای ایجاد طرح روی حلوا استفاده کنید.

اگر می‌خواهید یک حلوای مجلسی داشته باشید می‌توانید این حلوا را درون ظرف موردنظرتان پهن کنید و بعد مقداری حلوا درون قیف آشپزی ریخته و به کمک ماسوره روی حلوای اول طرح بزنید. می‌توانید از دو طرح ساده شکوفه و گل برای تزئین حلوا استفاده کنید. می‌توانید در گوشه و کنار حلوا هم از خلال پسته، بادام و گل محمودی برای تزئین بیشتر استفاده کنید.

حلوا سه آرد - دیجی فود

فوت‌وفن پخت حلوا سه آرد مجلسی

  • برای پخت این حلوا بهتر است به جای آرد گندم از آرد نان سنگک استفاده کنید. در این صورت رنگ حلوا بهتر می‌شود.
  • یکی از مشکلاتی که ممکن است در تهیه حلوا سه آرد مجلسی با آن روبرو ‌شوید گوله‌گوله شدن آرد در حلواست. برای جلوگیری از بروز این مشکل حتما آرد را پس از تفت دادن یک بار دیگر الک کنید.
  • برای پخت این حلوا حتماً از آرد برنج و آرد نخودچی مرغوب و تازه استفاده کنید تا حلوای مجلسی شما عطر بهتری داشته باشد.
  • اگر در هنگام گهواره زدن حلوا تکه تکه شد یعنی میزان شهد کم است. مقداری شهد اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا حلوا در وسط تابه جمع شود.
  • شهد حلوا نباید خیلی سرد و یا خیلی داغ باشد. بهترین حالت در تهیه حلوا سه آرد مجلسی این است که دمای شهد و آرد تفت داده شده تقریباً باهم برابر باشند.
  • اگر پودر هل ندارید دانه هل را به خوبی آسیاب و الک کنید. هل نباید در هنگام خوردن حلوا زیر دندان احساس شود. همین‌که عطر هل را در حلوا حس کنید کافی است.
  • میزان تفت دادن آرد برای پخت حلوا سه آرد مجلسی اهمیت زیادی دارد پس حسابی حواستان را جمع کنید که آردتان را بیش‌ازاندازه تفت ندهید.
  • اگر می‌خواهید حلوا سه آرد با شیر درست کنید نیمی از آب را از دستور تهیه شهد کم کرده و به جای آن شیر اضافه کنید. فقط حواستان باشد که در زمان تهیه شهد پیش از جوش آمدن آن را از روی حرارت بردارید و باقی مواد را به آن اضافه کنید.

اگر پیش از این تجربه پخت حلوا را داشته‌اید و نکته دیگری در طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی به ذهنتان می‌رسد خوشحال می‌شویم در بخش کامنت‌ها برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
حلوا سه آرد مجلسی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] خوردن حلوا زیر دندان احساس شود. همین که عطر هل را در حلوا حس کنید کافی […]