طرز تهیه حلوا زعفرانی خوش عطر با دستوری ساده و سریع

طرز تهیه حلوا زعفرانی خوش عطر با دستوری ساده و سریع

حلوا انواع و اقسام بسیار متفاوتی دارد اما در میان تمام دستورهای تهیه حلوا برای مجالس دستور طرز تهیه حلوا زعفرانی از محبوبیت بیشتری برخوردار است. شما میتوانید حلوا شیر، حلوا هویج و یا حلوا سه آرد مجلسی را برای پذیرایی در مجالس مختلف آماده کنید اما اگر تا به حال تجربه پخت حلوا را ندارید و دلتان میخواهد یک حلوای بی عیب و نقص بپزید باید در میان انواع دستور پخت ها به سراغ ساده ترین و البته خوش طعم ترین حلوا یعنی حلوای زعفرانی بروید.

البته پخت حلوای زعفرونی به مجالس پذیرایی محدود نمیشود و میتوان آن را به عنوان یک دسر خوشمزه و مقوی برای استفاده در وعده‌های روزانه و یا به عنوان وعده عصرانه هم تهیه کرد. ماده اصلی در طرز تهیه حلوا آرد است که حالا می‌تواند با توجه به نوع حلوایی که می‌پزید انواع مختلفی از آن را استفاده کرد. حلوای زعفرانی معمولا با استفاده از آرد سفید شیرینی پزی یا همان آرد گندم تهیه میشود. در این مقاله آموزشی از دیجی فود قصد داریم مراحل و نکات مهم در طرز تهیه حلوا زعفرانی را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

حلوا سه آرد - دیجی فود

طرز تهیه حلوا زعفرانی با دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه حلوا زعفرانی

  • آرد گندم ۲ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • روغن یک پیمانه
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم کرده یک چهارم لیوان
  • این میزان مواد در طرز تهیه حلوا ساده برای ۴ نفر کافی است.

طرز تهیه شهد حلوای زعفرانی

  1. در طرز تهیه حلوا زعفرانی باید ابتدا به سراغ تهیه شهد حلوا بروید. برای درست کردن شهد، ابتدا شکر را به همراه ۱ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به مرور در آب حل شود. توصیه می‌کنیم از هم زدن شکم خودداری کنید و اجازه دهید شکر روی حرارت کم و به ارامی در اب حل شود.
  2. بعد از اینکه ۵ دقیقه ای از جوش آمدن محلول شکر و آب گذشت حرارت را کم کنید و زعفران و گلاب را به شهد حلوا اضافه کنید. کمی هم بزنید و پس از دو دقیقه شهر را از روی حرارت بردارید. حالا باید به سراغ آماده سازی حلوا بروید.

حلوا هویج - دیجی فود

تفت دادن آرد حلوا زعفرانی

  1. برای اینکه به سراغ تفت دادن ارد بروید باید به چند نکته توجه کنید. ابتدا اینکه ارد پیش از اینکه روی حرارت تفت داده شود باید به خوبی هوادهی شود. پس پیش از هر اقدامی آرد را سه مرتبه از الک عبور دهید. این کار از گوله گوله شدن آرد در حلوا جلوگیری می‌کند.
  2. نکته بعدی این است که ارد باید روی حرارت متوسط تفت داده شود. آرد به سرعت میسود و سوختن آن بوی بدی به حلوا میدهد. پس حواستان باشد که این کار را روی حرارت کم انجام دهید. گذشته از این شما باید آرد را در تمام مدت تفت دادن هم بزنید تا حرارت به صورت یکنواخت به تمام قسمت ها رسیده و رنگ یکدستی ایجاد شود.
  3. میزان تفت دادن آرد در طرز تهیه حلوای زعفرانی به خودتان بستگی دارد. اگر دوست دارید حلوای تیره‌تری داشته باشید آرد را بیشتر تفت دهید و اگر می‌خواهید رنگ حلوا روشن‌تر باشد از تفت دادن زیاد از حد آرد خودداری کنید. البته از انجایی که این دستور طرز تهیه حلوای زعفرانی است پیشنهاد میکنیم از تفت دادن بیش از اندازه خودداری کنید. بهتر است رنگ حلوا در این حالت قهوه ای روشن یا زرد رنگ باشد.
  4. وقتی آرد به رنگ مورد نظر رسید روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید و پس از گرم شدن به آرد اضافه کنید. هم بزنید تا آرد به خوبی در روغن حل شود. توجه کنید که روغن شما نباید به هیچ عنوان داغ باشد. همین که گرم و روان باشد کافی است.
  5. هر زمان حس کردید رنگ آرد و روغن به رنگ حلوایی که می‌خواهید نزدیک شده است آن را از روی حرارت بردارید. حالا نوبت اضافه کردن شهر حلوا رسیده است. شهر حلوا باید کاملا داغ باشد پس چند دقیقه قبل از خاموش کردن گاز شهر را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. شهد داغ حلوا را در چند مرحله به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید. ابتدا حلوا را با قاشق هم بزنید تا شهد به خوبی به خورد حلوا برود.
  6. در مرحله آخر از طرز تهیه حلوا زعفرانی دو دسته تابه را از دو طرف بگیرید و مانند حرکت گهواره شروع کنید به تکان دادن تابه به دو سمت چپ و راست تا حلوا در وسط تابه شما جمع شود و به اصطلاح خودش را بگیرد. به این کار گهواره زدن حلوا میگویند. اگر حلوا به خوبی در تابه جمع شد یعنی کارتان را درست انجام داده اید. حلوای زعفرانی شما آماده سرو است.

علت گلوله شدن آرد در حلوا زعفرانی چیست؟

یکی از مشکلاتی که معمولا در طرز تهیه حلوا زعفرانی با آن روبرو می‌شوند گلوله شدن آرد در حلواست. اگر که میپرسید علت این اتفاق چیست باید بگوییم اصلی ترین دلیل گلوله شدن آرد در حلوا الک نکردن آرد است. البته این اتفاق میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد. هم نزدن یکنواخت ارد به هنگام تفت دادن و داغ بودن روغن از دیگر دلایلی هستند که باعث گلوله شدن آرد در حلوا میشوند. توصیه میکنیم برای جلوگیری از این اتفاق علاوه بر الک کردن آرد در ابتدای کار، آن را پس از تفت دادن هم مجددا الک کنید و بعد روغن گرم را به آن اضافه کنید.

چرا هنگام تزئین روی حلوا ترک می‌خورد؟

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در طرز تهیه حلوا زعفرانی با ان روبرو شوید ترک خوردن حلوا هنگام تزئین آن است. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی باید قبل از سرد شدن حلوا آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. حلوا را درون ظرف پهن کنید و روی آن را به دلخواه طرح بزنید. می‌توانید از چنگال، قاشق و یا سیخ کباب برای ایجاد طرح روی حلوا استفاده کنید. شما می‌توانید برای تزئین حلوا از پودر نارگیل، خلال پسته، بادام و گل محمدی استفاده کنید.

ما سعی کردیم تمام آنچه برای پخت حلوا زعفرانی نیاز دارید در این مقاله به شما آموزش دهیم. خوشحال میشویم اگر نکته‌ دیگری به ذهنتان می‌رسد برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه حلوا زعفرانی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


5 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات