طرز تهیه شیرینی کشمشی خوشمزه، یک شیرینی خانگی فوری

شیرینی کشمشی هم مانند شیرینی نارگیلی، شیرینی گردویی و شیرینی نخودچی از شیرینیهای محبوب و همهپسند ایرانی است که معمولاً آن را برای پذیرایی در جشنهای مناسبتی و اعیاد تهیه میکنند. هرچند که پخت شیرینی کشمشی آنقدرها برای پذیرایی در مراسم دیدوبازدید عید نوروز مرسوم نیست، اما شک نکنید که اگر آن را با دست خودتان در منزل تهیه کنید حسابی در جمع مهمانانتان طرفدار پیدا میکند. طرز تهیه شیرینی کشمشی بسیار ساده است و ما اینجاییم تا دستور آن را بی هیچ کموکاست به شما آموزش دهیم.
شیرینی کشمشی بازاری معمولاً در دو نوع خشک و نرم تهیه میشود. تفاوت شیرینی کشمشی نرم با نوع خشک در میزان کشمشی است که برای پخت آن به کار میرود. وقتی آن را در خانه میپزید این شما هستید که تصمیم میگیرید شیرینی کشمشی خانگیتان تا چه اندازه نرم و یا ترد باشد. میزان کشمش در این شیرینی کاملاً سلیقه ایست و به ذائقه شما بستگی دارد.
اگر میخواهید این شیرینی را برای چای عصرانه و دورهمیهایتان آماده کنید در ادامه این مطلب با دستور پخت شیرینی کشمشی همراه ما باشید.
مواد لازم
- آرد سفید قنادی ۲۹۰ گرم
- پودر قند ۲۵۰ گرم
- کره ۱۵۰ گرم
- تخممرغ درشت ۲ عدد
- کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
- وانیل یکچهارم قاشق چایخوری
همانطور که میبینید ما مقدار مواد لازم در تهیه این شیرینی را به گرم برای شما نوشتهایم. نه تنها طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه توصیه نمیشود، بلکه در تهیه هیچ شیرینی دیگری هم نباید از پیمانه استفاده کرد. خمیر شیرینی بسیار حساس است و کمی تفاوت در میزان آرد، کره و یا شکر میتواند نتیجه نهایی را خراب کند. پس حواستان باشد میزان مواد اولیه را به کمک ترازو دیجیتال شیرینیپزی اندازهگیری کنید نه با پیمانه!
طرز تهیه شیرینی کشمشی خوش طعم مرحله به مرحله با جزئیات
- خمیر شیرینی کشمشی از آن دسته خمیرهایی نیست که نیاز به استراحت دارند و فوری آماده میشود. پس قبل از شروع به کار فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا در حین آماده کردن خمیر شیرینی فر هم به خوبی گرم شود.
- تمام مواد اولیه را حداقل از نیم ساعت قبل در دمای آشپزخانه قرار دهید تا همدما شوند. نه تنها در طرز تهیه شیرینی کشمشی بلکه در تهیه انواع کیک و شیرینی باید این نکته را رعایت کرد.
- در اولین مرحله از تهیه خمیر شیرینی کشمشی کره را با پودر قند الک شده مخلوط کنید و آن را با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا به مخلوط کرمی رنگی تبدیل شود. توجه کنید که پودر قند شما باید کاملاً در کره حل شود.
- حالا نوبت اضافه کردن تخممرغها به مخلوط کره و پودر قند است. ابتدا تخممرغ اول را به همراه وانیل اضافه کنید و ۱ دقیقه با همزن برقی بزنید. سپس تخممرغ دوم را اضافه کنید و مجدد به مدت ۱ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی قنادی نوبت اضافه کردن آرد است. آرد را در سه مرحله و با الک به خمیر اضافه کنید و برای مخلوط کردن آن از لیسک یا یک قاشق تمیز کمک بگیرید. حواستان باشد که یکی دو قاشق از آرد را برای مخلوط کردن با کشمشها کنار بگذارید.
- کشمشها را با باقیمانده آرد مخلوط و به خمیر شیرینی اضافه کنید. برای اضافه کردن کشمشها از لیسک کمک بگیرید و خمیر شیرینی را تنها در یک جهت هم بزنید.
- کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. بهتر است به جای سینی فر از سینیهای گالوانیزه یا آلومینیومی مخصوص شیرینیپزی استفاده کنید.
- خمیر شیرینی را بدون استفاده از ماسوره داخل قیف پارچهای یا یکبارمصرف بریزید و از مواد به اندازه یک گردو در فاصلههای ده سانتیمتری روی سینی بزنید. رعایت این فاصله ضروری است چون شیرینی کشمشی در حین پخت پهن و باز میشود.
- در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی روی شیرینیها مقدار کمی پودر قند الک کنید، دمای فر را پایین آورده و روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید. حالا سینی شیرینی را داخل فر قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. البته این زمان تقریبی است و ممکن است در فرهای متفاوت کمی بیشتر یا کمتر شود. هر زمان که زیر شیرینی کمی طلایی شد یعنی مرحله پخت کامل شده و باید آن را از فر خارج کنید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی و گردویی
اگر میخواهید شیرینی کشمشی متفاوتتری آماده کنید، میتوانید به دستور آن مقداری گردو هم اضافه کنید. برای داشتن شیرینی کشمشی گردویی نصف میزان کشمشها گردو بریزید. بهتر است گردوها را کمی بکوبید و به شکل نیم کوب شده در پخت شیرینی استفاده کنید. همانطور که در طرز تهیه شیرینی کشمشی برای اضافه کردن کشمشها به خمیر توضیح دادیم برای پخت این شیرینی باید گردوها را به همراه کشمش با آرد مخلوط کرده و به کمک یک لیسک یا قاشق به خمیر شیرینی اضافه کنید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
اگر به هر دلیلی نمیخواهید در دستور شیرینی کشمشی از کره استفاده کنید، میتوانید روغن جامد را به همان میزان جایگزین کره کنید. هرچند که استفاده از کره در این دستور پس از پخت باعث لطافت شیرینی میشود اما ماندگاری شیرینی کشمشی را کم میکند، پس اگر میخواهید این شیرینی را در حجم بالا آماده کنید و برای مدت طولانی نگهدارید بهتر است روغن را جایگزین کره کنید.
آیا میتوان شیرینی کشمشی را بدون فر هم پخت؟
اگر فر ندارید اصلاً جای نگرانی نیست. شما میتوانید برای پخت شیرینی کشمشی از تابه یا فر دستساز استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر دقیقه مانند مراحلی است که در بالا توضیح دادیم اما برای پخت آن باید به جای استفاده از فر کف یک تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس آن را روی گاز و شعلهپخشکن گرم کنید. حالا از خمیر شیرینی روی کاغذ روغنی قیف بزنید و درب تابه را ببندید تا شیرینی بپزد.
شما میتوانید از فر دستساز هم استفاده کنید و در این روش از طرز تهیه شیرینی کشمشی باید یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و یک سهپایه فلزی را داخل آن قرار دهید. درب قابلمه را ببنید و آن را به مدت یک ربع روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا گرم شود. بهتر است در زیر قابلمه از شعلهپخشکن استفاده کنید.
حالا یک سینی یا ظرف کوچکتر انتخاب کرده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینیها را با فاصله قیف بزنید و روی سهپایه فلزی درون قابلمه قرار دهید. درب قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید شیرینی کشمشی شما به مدت ۲۰ دقیقه داخل قابلمه بپزد.
ما سعی کردیم در این مطلب طرز تهیه شیرینی کشمشی را با زبانی ساده و با بیان تمام جزئیات به شما آموزش دهیم؛ اما اگر در مورد مراحل پخت این شیرینی سؤالی دارید میتوانید آن را در بخش کامنتها از ما بپرسید.
