طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی برای زمانهایی که مهمان دارید!
کاپ کیکها یکی از خوشمزهترین و البته سادهترین دستورها را در میان انواع کیکهای خانگی دارند. حالا اگر قرار باشد اهالی خانه را مهمان یک عدد کاپ کیک کدو حلوایی کنید که چه بهتر! مراحل پخت ساده و آسان است و تفاوت چندانی با پخت کیک معمولی ندارد. کافیست دستور طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی را دنبال کنید تا عصرهای پاییزی خانه میزبان عطر خوش کاپ کیک های کدو حلوایی باشد.
معمولا وقتی قرار بر تهیه کاپ کیک باشد اولین انتخاب کاپ کیک کاکائویی است. حالا اگر دوست دارید کمی متفاوتتر عمل کنید و طعم جدیدی از کیک خانگی را بچشید ما این بار به شما دستور طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی را پیشنهاد میدهیم. پیش از این روش تهیه کیک کدو حلوایی را به شما آموزش دادیم و این بار با کمی تغییر به سراغ طرز تهیه کاپ کیک خوشمزه و بینظیر آن رفتهایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی
- آرد ۲ لیوان
- شکر ۱ و نیم لیوان
- تخممرغ ۳ عدد
- پوره کدو حلوایی ۱ لیوان
- ماست شیرین ۵ قاشق غذاخوری
- گردو خرد شده نصف لیوان ( اضافه کردن گردو به کیک کدو حلوایی اختیاری است)
- روغن مایع ۱ لیوان
- بیکینگپودر ۲ قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- نمک یک پنس (یک پنس معادل مقداری نمک است که میتوان آن را با دو انگشت اشاره و شصت برداشت.)
طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی مرحله به مرحله
- برای درست کردن این کیک ابتدا پوره کدو حلوایی را آماده کنید. برای تهیه پوره کدو حلوایی، کدو را پوست بگیرید. به چند تکه تقسیم کنید و با ۳ لیوان آب درون قابلمهای روی شعله ملایم بپزید. هر زمان آب کدو تمام شد آن را له کنید.
- پوره را که آماده کردید به سراغ دستور اصلی در طرز تهیه کیک کدو حلوایی بروید. ابتدا تخممرغها را به همراه شکر ۵ دقیقه باهمزن برقی بزنید. وقتی تخممرغ کرمرنگ شد و کمی پف کرد روغن و ماست را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا جایی که مایه کیک شما کاملاً صاف و یکدست شود. حالا پوره کدو را به مواد اضافه کنید و این بار باهمزن دستی یا جنگال هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
- مرحله بعد در طرز تهیه کیک کدو حلوایی اضافه کردن آرد، دارچین و بیکینگپودر است. این ترکیبات را چند باری باهم الک کنید و بعد به مایه کیکتان اضافه کنید. مایه کیک را در یک جهت به کمک لیسک هم بزنید تا آرد به خوبی با باقی مواد مخلوط شود . حواستان باشد که مخلوط کردن آرد و مایه کیک باید به آرامی و تنها در یک جهت صورت گیرد.
- در صورت تمایل به اضافه کردن گردو در این مرحله گردوهای خرد شده را به مایه کیک کدو حلوایی اضافه کنید. حواستان باشد که گردوها را هم به همان شیوه مخلوط کردن آرد، با مایه کیک مخلوطکنید.
- در طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی باید مایه کیک را در قالب های مافین بپزید. برای اینکار قالبهای مافین را چرب کرده و مقداری آرد در آن بپاشید اما پیشنهاد میکنیم به جای این کار از کپسول مافین با کپسول کاپ کیک استفاده کنید.
- در هر قالب یک کپسول قرار دهید. دو سوم هر قالب را با مایه مافین پر کنید و قالب را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینی مافین بپزد. فراموش نکنید که برای پخت هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنی.
- وقتی پخت کاپ کیک کدو حلوایی کامل شد اجازه دهید کاملاً خنک شود و سپس آن را سرو کنید.
نکات بیشتر در تهیه کاپ کیک کدو حلوایی
- اگر از فر برقی استفاده میکنید دمای ۱۶۵ درجه و حدود ۲۵ دقیقه و در صورت استفاده از سولاردم در دمای ۱۶۰ درجه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت کاپ کیک ها لازم است.
- افزودن گردو در طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی دل بخواهی است و قابل حذف است.
- حواستان باشد که برای جلوگیری از افت کیفیت خمیر باید آن را پس از آماده شدن به سرعت داخل قالب ریخته و درون فر بگذارید. پس حتماً قبل از شروع کار فر را روشن و قالبتان را آماده کنید. اگر از زمان آماده شدن مایه کاپ کیک تا قرار دادن داخل فر زمان زیادی بگذرد کیکی شما به خوبی پف نمیکند.
- برای آماده شدن کیکتان صبور باشید. تا مرحله پخت کیک تمام نشده است نباید در فر را باز کنید. اگر کیک شما در حال پف کردن باشد و شما از سر کنجکاوی در فر را باز کنید پف کیک کاملاً میخوابد.
- توجه کنید که در طرز تهیه کاپ کیک کدو حلوایی و تمام کیک و شیرینیهای دیگر باید فر حداقل از نیم ساعت قبل گرم شود.
- کیک را بلافاصله برای سرو نیاورید. اجازه دهید بعد از خارج کردن کیک از فر قالب شما ده دقیقه در دمای آشپزخانه خنک شود.
- از کیفیت بیکینگپودر و تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید. گاهی استفاده از بیکینگپودر کهنه باعث گود شدن سطح کیک شما میشود
- بعد از پخت کاپ کیک ها بهتر است باقی مانده را در ظرف دربسته نگه داری کنید تا خشک و سفت نشوند.
سرو و تزئین کاپ کیک کدو حلوایی
این کیک بهترین گزینه برای سرو با شیر یا شیرکاکائوست. میتوانید روی آن را با شکلات، پودر قند و یا پودر پسته تزئین کنید و بعد یک برش مثلثی از آن را با یک لیوان شیر نوش جان کنید.
در صورتی که دوست دارید روی کیک کدو حلوایی را با سس سفید تزئین کنید کافیست یک پیمانه پودر قند را به همراه سه قاشق شیر و نوک قاشق وانیل و کمی هم دارچین را روی حرارت باهم ترکیب کنید تا کاملاً روان و یکدست شوند. این سس را مثل شکلات آب شده روی کیک بریزید و نوش جان کنید.
اگر شما تجربه متفاوتی در طرز تهیه کیکی کدو حلوایی دارید میتوانید با نوشتن تجربیاتتان در بخش کامنتها ادامهدهنده این مقاله آموزشی باشید.
