طرز تهیه شیرینی زبان در خانه + فوت‌وفن‌های تخصصی

طرز تهیه شیرینی زبان در خانه + فوت‌وفن‌های تخصصی

شیرینی زبان یک نوع شیرینی محبوب ایرانی برای پذیرایی است که مانند کیک یزدی در اکثر مراسم‌ها به خصوص برای پذیرایی در تعداد بالا از آن استفاده می‌شود. محبوبیت این شیرینی دلایل متفاوتی دارد که خشک بودن و ماندگاری بالا آن یکی از مهم‌ترین این دلایل است. طرز تهیه شیرینی زبان آن‌قدرها سخت نیست و شما می‌توانید آن را در خانه خودتان هم تهیه کنید. به شرط آنکه با نکات مهم در پخت این شیرینی آشنا باشید.

تمام سختی درست کردن این شیرینی به درست کردن خمیر آن است. طرز تهیه خمیر شیرینی زبان جز سخت‌ترین دستورها در تهیه خمیر است. اگر وصف خمیر هزارلا را شنیده باشید متوجه منظورمان می‌شوید. البته دو راه برای فرار از این مرحله سخت در درست کردن شیرینی زبان وجود دارد. اولی استفاده از خمیر هزارلا آماده است که در فروشگاه‌های لوازم قنادی پیدا می‌شود و دومین راه استفاده از خمیر یوفکا یا همان خمیر فیلو در پخت شیرینی زبان است.

امروز قصد داریم در ادامه این مطلب از دیجی فود طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا آماده و خمیر یوفکا را به شما آموزش دهیم پس اگر تمایل دارید این شیرینی را به راحتی در آشپزخانه خودتان بپزید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه شیرینی زبان - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا

  • خمیر هزارلا آماده ۱ بسته
  • زرده تخم‌مرغ ۱عدد
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
  • عسل ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • پودر پسته و بادام برای تزئین

طرز تهیه شیرینی زبان - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی زبان مرحله‌به‌مرحله

  1. اولین کاری که باید برای درست کردن شیرینی زبان خانگی انجام دهید این است که خمیر هزارلا را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید تا یخ آن باز شود. حواستان باشد که وقتی خمیر هنوز خنک بود کار را شروع کنید. برای درست کردن شیرینی زبان خمیر شما نباید هم دمای محیط باشد بلکه نیاز است نسبت به دمای آشپزخانه خنک‌تر باشد.
  2. تا خمیر شما آماده شود درون یک کاسه استیل پودر قند و زرده تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید.
  3. حالا نوبت درست کردن شهد رویی شیرینی است. طرز تهیه شهد شیرینی زبان خیلی ساده است. کافی است در یک ظرف عسل و گلاب را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. اگر گلاب نداشتید می‌توانید از آب هم برای درست کردن شهد استفاده کنید، اما برای عطر بهتر شیرینی خوب است که از گلاب استفاده شود.
  4. مقداری زعفران و پودر هل را هم به مخلوط عسل و گلابتان اضافه کنید. حالا آن را از صافی رد کنید تا کاملاً یکدست شود.
  5. یخ خمیر که باز شد روی میز کارتان را آرد پاشی کنید و به کمک وردنه خمیر هزارلا را به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. این مرحله یعنی باز کردن خمیر در طرز تهیه شیرینی زبان بسیار مهم است. اگر خمیر را خیلی نازک پهن کنید خمیر در حین پخت می‌سوزد و یا هنگام قالب زدن پاره می‌شود، اگر هم خمیرتان قطر بیشتری داشته باشد در نهایت بافت شیرینی شما شبیه به شیرینی زبان بازاری نمی‌شود. در تهیه شیرینی زبان می‌توانید خمیر را از قطر نیم تا یک سانت پهن کنید.
  6. از قبل قالب مخصوص شیرینی زبان را از لوازم قنادی فروشی‌ها تهیه کنید. قالب این شیرینی بیضی‌شکل و ساده است. خمیرها را قالب بزنید و داخل سینی فر بچینید. حتماً یادتان باشد که کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  7. حالا باید وسط شیرینی‌ها را خط بیندازید. پس نوک یک چاقوی تیز را به آرد آغشته کنید و به کمک آن روی شیرینی را برش بزنید.
  8. به کمک یک برس شیرینی‌پزی مخلوط زرده تخم‌مرغ و پودر قند را روی شیرینی‌ها بمالید و بعد شهد عسل و زعفران را روی آن بریزید. این کار را هم با برس انجام دهید و باقی‌مانده شهد را نگه‌دارید. در آخر شیرینی‌های را به مدت ۵ دقیقه داخل فری که با دمای ۲۴۰ درجه گرم شده است قرار دهید و بعد دمای فر را روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید شیرینی‌ها ۱۵ دقیقه دیگر داخل فر بپزند.
  9. وقتی مرحله پخت شیرینی کامل شد آن را از فر خارج کنید و بلافاصله از باقی‌مانده مخلوط عسل و گلاب روی آن‌ها بمالید و با مقداری از پودر پسته و بادام تزئین کنید. حالا اجازه دهید شیرینی خنک شود و بعد آن در کنار چای نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا هم به همین صورت است با این تفاوت که تمام این مراحل را با استفاده از ورقه‌های آماده خمیر یوفکا انجام می‌دهید.

طرز تهیه شیرینی زبان - دیجی فود

چند نکته برای آشنایی بیشتر با فوت و فن شیرینی زبان

اگر قرار باشد شیرینی زبان را با خمیر آماده تهیه کنید دیگر درست کردن آن کاری ندارد اما چند نکته هست که باید قبل از شروع به کار در مورد طرز تهیه شیرینی زبان بدانید:

  • دو مرحله پخت یعنی ۵ دقیقه در دمای ۲۴۰ و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای ۱۷۰ برای پف شیرینی زبان لازم و ضروری است. اگر شیرینی را در فر سرد قرار دهید و بعد فر را روشن کنید احتمال پف نکردن شیرینی‌ها وجود دارد. پس قبل از قالب زدن شیرینی‌ها فر را هم روشن کنید تا حداقل برای ده دقیقه گرم شود.
  • در طرز تهیه شیرینی زبان سرعت عمل داشته باشید چراکه در غیر این صورت احتمال گرم شدن خمیر و خراب شدن آن وجود دارد. دمای خمیر شما نباید در طی مراحل کار تا رسیدن به دمای محیط بالا برود. برای کمک به خنک ماندن خمیر بهتر است وردنه، چاقو و قالب شیرینی زبان را از ۲۰ دقیقه قبل داخل فریزر قرار دهید تا خنک باشند.
  • در بعضی دستورها توصیه می‌شود که عسل و گلاب را به روش بن ماری با هم مخلوط کنید. اگر خواستید از این روش کمک بگیرید این نکته را مدنظر داشته باشید که دمای بالا شهد می‌تواند خمیر شیرینی را خراب کند پس اگر می‌خواهید از روش بن ماری کمک بگیرید این کار را به مدت کوتاه و روی حرارت بسیار کم انجام دهید.
  • اگر از خمیر هزارلا استفاده می‌کنید، برای آنکه خمیر شما در مرحله پخت بهتر پف کند قبل از قالب زدن دور تا درون خمیر را با کاتر ببرید تا راهی برای ورود هوا به درون خمیر ایجاد شود.

ما ساده‌ترین دستور پخت و نکات تهیه این شیرینی را به شما آموزش دادیم حالا شما به ما بگویید که آیا راه‌حلی سراغ دارید تا به کمک آن بتوانیم طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر را هم امتحان کنیم؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی زبان
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات