طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت یک دستور ساده برای تهیه یک دسر مجلسی

شاید همه طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته گل را بلد باشید اما اگر بخواهید این دسر ساده را کمی مجلسیتر آماده کنید باید به جای آرد و نشاسته گل به سراغ نشاسته ذرت بروید. از حق نگذریم فرنی در عین سادگی بسیار سالم و مقوی است. این دسر با دستور جدید ترکیبی از آرد، شیر، نشاسته ذرت، تخم مرغ و شکر است که به عنوان دسر و به عنوان یک غذای سبک برای افطار یا صبحانه بسیار پیشنهاد میشود.
البته دستور تهیه نشاسته ذرت روش سادهتری هم دارد که در ادامه این مقاله برایتان مینویسیم. اگر دوست دارید این غذای مقوی را به لیست غذاهای هفتگیتان در وعده صبحانه اضافه کنید و یا یک عصرانه خوشمزه داشته باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
روش اول در طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت
مواد لازم
- آرد شیرینیپزی ۲ قاشق سوپخوری
- شکر یک دوم پیمانه
- نشاسته ذرت ۴ قاشق سوپخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۳ لیوان
- گلاب یک دوم پیمانه
- زعفران دمکرده غلیظ ۱ قاشق سوپخوری
روش پخت فرنی با نشاسته ذرت مرحله به مرحله
- در طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت ابتدا آرد و نشاسته ذرت را با هم الک کنید و در قابلمه مناسبی بریزید. سپس شیر را کم کم به قابلمه اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا آرد در سیر حل شده و گلوله نشود.
- تخم مرغ را در کاسهای شکسته و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختهای خارج شود. نیاز نیست زیاد هم بزنید که تخممرغتان کف کند، همینکه از حالت لختگی خارج شود کافیست. وقتی تخم مرغ را با چنگال زدید به ترکیب آرد و شیر و نشاسته اضافه کنید.
- در مرحله بعد از طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت، شکر، پودر هل، زعفران دمکرده و گلاب را هم به آن اضافه کرده و همه مواد را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و یک لحظه هم از هم زدن غافل نشوید. دائم هم بزنید تا مواد پخته و غلیظ شود و به غلظت ماست برسد.
- قابلمه را از روی حرارت برداشته و کمی هم بزنید تا از داغی بیافتد سپس خامه را اضافه کرده و سریع هم بزنید تا یکدست شود.
- فرنی نشاسته ذرت آماده سرو است. کافیست آن را در گیلاس یا لیوان مخصوص دسر ریخته و با پسته یا گردو به دلخواه تزیین کنید. بعد از اینکه دسر شما به دمای محیط رسید آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شوند. سپس سرو کنید.
روش دوم در طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت
مواد لازم:
- نشاسته ذرت ۵ قاشق غذاخوری
- آب سرد ۲ پیمانه
- شیر ۳ پیمانه
- شکر ۵ قاشق غذاخوری
- پسته برای تزیین
طرز تهیه:
- در این روش از طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت، مقدار ذکر شده از نشاسته در دستور را با ۲ پیمانه آب سرد مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا حل شود. وقتی نشاسته در آب حل شد، از صافی رد کنید.
- حالا مخلوط آب و نشاسته را با شکر ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. حواستان باشد که برای جلوگیری از گلوله شد نشاسته باید آن را مدام هم بزنید تا موادتان به جوش بیاید.
- ۱۵ نیاز است تا نشاسته را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت کم هم بزنید تا خوب بپزد. حالا شیر را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت متوسط بپزد. بعد از این زمان فرنی نشاسته ذرت آماده است.
طرز تهیه فرنی دو رنگ با نشاسته ذرت
برای تهیه فری نشاسته ذرت در دو رنگ کافیست مواد فرنی در دستور اول را آماده کنید اما پیش از اضافه کردن زعفران مواد را به دو قسمت تقسیم کرده و جداگانه بر روی حرارت قرار دهید. به یک بخش زعفران و به بخش دیگر وانیل یا پودر کاکائو اضافه کنید. با این کار یک دسر دورنگ دارید. طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت در دو طعم زعفرانی و یا کاکائویی کاملاً مشابه طرز تهیه فرنی است.
وقتی میخواهید یک فرنی دورنگ سر سفره بیاورید باید هنگام سرو آن در ظروف موردنظرتان به صورت همزمان یک ملاقه از فرنی ساده و یک ملاقه از فرنی رنگی را از دو سمت مختلف داخل ظرف بریزید. اگر این کار را همزمان انجام دهید به هیچ عنوان دورنگ فرنی باهم مخلوط نمیشوند. همچنین میتوانید ابتدا یک لایه از فرنی را داخل ظرف سرو ریخته و پس از سرد شدن لایه بعدی را با رنگ دیگری روی آن بریزید.
سرو فرنی با نشاسته ذرت
طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت به پایان رسید حالا خوب است که نکاتی را درباره سرو فرنی بدانید. در فصل تابستان که یخچال خانهها از انواع مربا پر میشود درست کردن فرنی و سرو آن با مرباهایی مثل گیلاس، آلبالو، مربای گل و مربای توتفرنگی بیشتر میچسبد؛ مثلاً در اردبیل رسم است که فرنی را با مربای گل محمدی سرو کنند و واقعاً هم ترکیب خوشمزه و دلچسبی است.
شما هم میتوانید فرنی را بدون شکر آماده کنید و در انتها بر روی آن یک نوع مربا به دلخواه بریزید. انتخاب نوع مربا کاملا سلیقهای و بسته به ذائقه شماست.
آیا تا به حال طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت را به جای فرنی با آرد برنج به عنوان یک دستور مجلسی امتحان کردهاید؟ به نظر شما تفاوتی در طعم این دو فرنی وجود دارد؟