طرز تهیه شیرینی نخوچی مرحله به مرحله +نکات بیشتر

طرز تهیه شیرینی نخوچی مرحله به مرحله +نکات بیشتر

طعم شیرینی نخودچی را همه برای یک‌بار هم که شده امتحان کرده‌ایم. نخودچی یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است و همان‌طور که از نامش پیداست با آرد نخودچی تهیه می‌شود. این شیرینی هم مانند شیرینی نارگیلی و شیرینی برنجی پایه ثابت شیرینی‌های خانگی عید نوروز است که به نسبت قد و قواره‌اش قیمت بالایی هم دارد. طبیعتاً اگر طرز تهیه شیرینی نخودچی را یاد بگیرید، می‌توانید آن را در خانه با هزینه بسیار کمتری نسبت به شیرینی فروشی‌ها تهیه کنید.

امروز اینجاییم تا مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه این شیرینی خوشمزه همراه شما باشیم. قلم و کاغذهایتان را آماده کنید و حواستان جمع باشد که هیچ‌یک از نکات پخت این شیرینی را از قلم نیندازید. تا یادمان نرفته این نکته را هم اضافه کنیم که کالری هر عدد شیرینی نخودچی با اندازه متوسط بین ۳۷ تا ۴۵ کالری است.

طرز تهیه شیرینی نخودچی - دیجی فود

مواد لازم

  • آرد نخودچی نیم کیلو
  • هل سبز ساییده شده یا پودر هل آماده بازاری ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر قند ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد ۲۵۰ گرم

مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه شیرینی نخودچی ساده

  1. ابتدا آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه در دو ظرف الک کنید.
  2. حالا روغن جامد را در ظرف گودی بریزید. ترجیحاً جنس ظرفتان شیشه‌ای یا استیل باشد.
  3. پودر قند الک شده را به روغن اضافه کنید و با نوک انگشتانتان شروع کنید به ورز دادن، می‌توانید این کار را با همزن دستی هم انجام دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که روغن بافت خامه‌ای مانندی به خود بگیرد.
  4. بعد از اینکه روغن اصطلاحاً سبک شد وقت اضافه کردن آرد نخودچی به آن است. آرد را در دو مرحله و به تدریج به روغن اضافه کنید و با نوک انگشتانتان به آرامی ورز دهید تا خمیر شیرینی شکل بگیرد. این مرحله مهم‌ترین مرحله در طرز تهیه شیرینی نخودچی است. اگر خمیر را کم ورز دهید باز کردن آن و قالب زدنش غیرممکن خواهد بود و از طرفی اگر در ورز دادن خمیر افراط کنید اصطلاحاً می‌گویند خمیرتان به روغن افتاده است، این اتفاق باعث می‌شود شیرینی‌های شما بعد از پخت خیلی ترد و شکننده شوند.
  5. یادتان نرود که در حین ورز دادن خمیر و اضافه کردن آرد نخودچی پودر هل را هم به آن اضافه کنید.
  6. کیفیت نهایی شیرینی شما به جز مرحله ورز دادن در گرو استراحت کافی خمیر است. خمیر شیرینی نخودچی حداقل به ۶ ساعت و حداکثر به یک روز کامل استراحت نیاز دارد. پس آن را داخل پلاستیک فریزر قرار دهید تا برای چند ساعتی در دمای آشپزخانه استراحت کند. بد نیست این نکته را هم به شما بگوییم که می‌توان در طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت دادن خمیر هم پیش رفت، اما نتیجه نهایی آن‌قدرها رضایت‌بخش نخواهد بود.
  7. زمانی که استراحت خمیر تمام شد نوبت به قالب زدن می‌رسد. سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را به کمک وردنه روی میز کار باز کنید.طرز تهیه شیرینی نخودچی - دیجی فود
  8. ضخامت خمیر پهن‌شده باید به اندازه عمق قالب‌هایی باشد که برای درست کردن شیرینی نخودچی تهیه‌کرده‌اید. قالب‌ها را با فشار کمی روی خمیر قرار دهید و بعد شیرینی قالب‌زده را به آرامی به سینی فر منتقل کنید. حواستان باشد کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  9. وقتی تمام خمیر را قالب زدید می‌توانید روی شیرینی‌ها را با خلال پسته، پودر کاکائو آب‌شده یا زعفران تزئین کنید. معمولاً برای تزئین این شیرینی به کمک خلال‌دندان یک نقطه کوچک از زعفران آب‌شده یا پودر کاکائو آب‌شده را وسط شیرینی می‌گذارند یا روی هر شیرینی یک خلال پسته قرار می‌دهند.
  10. اگر فر ندارید اصلاً نگران نباشید، طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر هم امکان‌پذیر است. تمام این مراحل را به همین ترتیب انجام دهید. حالا اگر فر دارید کافی است شیرینی‌ها را به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. فر شما باید حداقل از یک ربع قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده باشد.
  11. در غیر این صورت یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. داخل قابلمه یک سه‌پایه فلزی و یا یک الک فلزی قرار دهید و در قابلمه را ببندید تا برای یک ربع داخل آن حسابی گرم شود. به این روش اصطلاحاً طرز تهیه شیرینی نخودچی در فر دست‌ساز هم می‌گویند.
  12. حالا شیرینی‌های قالب‌زده را داخل یک ظرف کوچک‌تر از قابلمه‌ای بچینید و آن را روی سه‌پایه یا الک فلزی قرار دهید. درب قابلمه را با یک پارچه تمیز بپوشانید و اجازه دهید شیرینی‌ها برای نیم ساعت داخل فر دست‌سازتان بپزند. زیر شیرینی‌ها که طلایی شد پخت به اتمام رسیده است.
  13. بعد از اتمام مرحله پخت باید اجازه دهید شیرینی‌ها به طور کامل خنک شوند. این شیرینی بافت بسیار نرمی دارد و اگر زمانی که داغ است به آن دست بزنید شکل خودش را از دست می‌دهد.
  14. بعد از سرد شدن، شیرینی‌ها را داخل یک ظرف درب دار بچینید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی - دیجی فود

نکات بیشتر در پخت اصولی شیرینی نخودچی

    1. در تهیه شیرینی نخودچی می‌توانید از کره به جای روغن جامد استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره هیچ تفاوتی با مراحلی که در بالا آموزش دادیم ندارد.
    2. برای اینکه شیرینی‌های شما بافت منسجم‌تری داشته باشند، می‌توانید ۳ قاشق غذاخوری از آرد نخودچی را برداشته و به جای آن ۳ قاشق غذاخوری آرد سفید جایگزین کنید. در طرز تهیه شیرینی نخودچی بازاری از این دو آرد به نسبت مساوی استفاده می‌شود. البته پیشنهاد می‌کنیم شما این کار را انجام ندهید. چراکه لطافت شیرینی نخودچی شما اول از همه به مرغوبیت آرد نخودچی که استفاده می‌کنید و بعد از آن به میزان آرد نخودچی دستور شما بستگی دارد. هرچه آرد نخودچی بیشتر باشد لطافت و نرمی بافت شیرینی هم بیشتر است.
    3. اگر هنگان قابل زدن احساس کردید که خمیر شما شل یا روغنی است، می‌توانید کمی آرد به خمیر اضافه کنید.
    4. اگر قالب‌ها به خمیر می‌چسبند باید هر بار آن‌ها را درون آرد نخودچی زده و تکان دهید و بعد برای قالب زدن خمیر شیرینی از آن‌ها استفاده کنید.
  1. اگر طعم هل را نمی‌پسندید، می‌توانید با جایگزین کردن پودر زنجفیل یک شیرینی نخودچی با طعمی متفاوت بپزید. طرز تهیه شیرینی نخودچی زنجفیلی دقیقاً مشابه همان چیزی است که در بالا آموزش دادیم، فقط کافی است به جای هل پودر زنجفیل را جایگزین کنید.
  2. برای طرز تهیه شیرینی نخودچی کاکائویی هم یک قاشق غذاخوری از آرد نخودچی را برداشته و به جای آن یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو به دستور اضافه کنید. با این کار در انتها شیرینی‌هایی با رنگ متفاوت خواهید داشت. پودر کاکائو را باید قبل از اضافه کردن آرد نخودچی، به روغن و پودر قندتان اضافه کنید.

اگر علاقه مند به شیرینی خشک هستید:

انواع شیرینی خشک و دو دستور برای تهیه این شیرینی‌ها در خانه

طرز تهیه شیرینی کشمشی خوشمزه، یک شیرینی خانگی فوری

طرز تهیه شیرینی زبان در خانه + فوت‌وفن‌های تخصصی

دستور تهیه گز سوغات معروف اصفهان، مرحله به مرحله در دیجی فود

 

ما سعی کردیم تمام نکات موردنیاز برای پخت یک شیرینی نخودچی حرفه‌ای را به شما آموزش دهیم. حالا شما به ما بگویید در طرز تهیه شیرینی نخودچی چه نکات دیگری را رعایت می‌کنید تا در انتها شیرینی مرغوب‌تری داشته باشید!

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی نخودچی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۰graygraygraygraygray Based on ۱ Review(s)


5 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] طرز تهیه شیرینی نخودچی و هر آنچه باید برای بهتر شدن آن ب… […]

trackback

[…] کشمشی هم مانند شیرینی نارگیلی، شیرینی گردویی و شیرینی نخودچی از شیرینی‌های محبوب و همه‌پسند ایرانی است که معمولاً […]