طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، لذت درست کردن یک پای فرانسوی در آشپزخانه خودتان

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، لذت درست کردن یک پای فرانسوی در آشپزخانه خودتان

شیرینی ناپلئونی که مانند شیرینی دانمارکی از شیرینی‌های محبوب در مجالس ایرانی است. در واقع یک پای فرانسوی است که در تمام نقاط جهان طرفدار دارد. طرز تهیه شیرینی ناپلئونی به خاطر خمیر متفاوتی که دارد آسان نیست؛ اما اگر راهی باشد که بتوان درست کردن خمیر را از مراحل پخت این شیرینی حذف کرد آن‌وقت می‌توانید به راحتی برای پذیرایی از مهمانانتان در خانه شیرینی ناپلئونی درست کنید. راستی بد نیست بدانید هر عدد شیرینی ناپلئونی متوسط بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری دارد. با این وجود بهتر است در مصرف این شیرینی خوشمزه کمی محتاط باشید.

احتمالاً می‌پرسید مگر خمیر این شیرینی چیست که درست کردنش سخت باشد؟ ما در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی نیاز به خمیر هزارلا داریم. اصلاً واژه ناپلئون در زبان فرانسوی به معنای هزار برگ است. البته این خمیر تنها برای درست کردن شیرینی ناپلئونی به کار نمی‌رود، بلکه نان و شیرینی‌های زیادی مانند باقلوا و کروسان را هم با همین خمیر هزارلا درست می‌کنند.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی به چه صورت است؟

دستور اصلی شیرینی ناپلئونی به این صورت است که لایه‌های آن را با کرم کاستارد پر می‌کنند و روی آن را هم کاملاً با پودر قند می‌پوشانند. البته که در بعضی کافه‌های فرانسوی می‌بینیم که نوآوری‌هایی انجام شده است و به جای استفاده از کرم کاستارد از خامه قنادی و یا انواع مرباها مانند مربا توت‌فرنگی و یا مربای آلبالو استفاده می‌شود. همچنین برای پوشاندن آخرین لایه از ناپلئونی به جای پودر قند از پودر کاکائو شیرین، پرک بادام و دارچین و یا انواع آجیل استفاده می‌کنند. در هر صورت طرز تهیه شیرینی ناپلئونی از آن دستورهایی است که با یادگیری آن و درست کردنش در خانه می‌توانید مجالس دوستانه و دورهمی‌هایتان را متفاوت برگزار کنید.

ما امروز اینجاییم تا در کنار هم ساده‌ترین روش طرز تهیه شیرینی ناپلئونی را به شما آموزش دهیم. در این روش قرار نیست شما طرز تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی را آموزش ببیند. ما یادگیری این شیرینی را به کمک خمیر هزارلا آماده و یا خمیر یوفکا برایتان آسان کردیم. برای این آموزش جذاب آماده‌اید؟

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا آماده

مواد لازم

  • خمیر هزارلا ۱ بسته
  • پودر قند ۳ قاشق غذاخوری و مقداری برای تزئین
  • خامه یک و نیم پیمانه
  • سفیده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • وانیل مایع نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته برای تزئین

دستور سریع طرز تهیه شیرینی ناپلئون خانگی

برای طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر آماده ابتدا خمیر هزارلا را باز کنید، به چهار قسمت تقسیم کرده و داخل فر از قبل گرم شده در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا خمیر پف کند. سپس دمای فر را روی ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا روی خمیر طلایی شود.

خمیر را از فر خارج کنید، برش بزنید و لایه‌ها را با خامه قنادی بپوشانید. روی شیرینی را با پودر قند و پودر پسته تزئین کنید.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی - دیجی فود

مرحله‌به‌مرحله با دیجی فود در پخت شیرینی ناپلئونی

  1. در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی قبل از انجام هر کاری فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. اگر خودتان تجربه درست کردن خمیر هزارلا را دارید که چه بهتر، خمیر را از روز قبل آماده کنید و برای درست کردن شیرینی از فریزر خارج کنید؛ اما اگر در درست کردن خمیر هزارلا سررشته ندارید یک بسته خمیر هزارلا آماده بخرید. می‌توانید این شیرینی را با خمیر یوفکا هم درست کنید. البته طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا کمی متفاوت است.
  2. خمیر هزارلا آماده را با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با کاتر اطراف آن را برش بزنید تا مرتب شود. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و به همراه اضافه‌های برش زده داخل سینی فر قرار دهید.
  3. خمیر را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه (تا زمانی که کاملاً پف کند و بالا بیاید) داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. پس از اینکه خمیر به مقدار کافی پف کرد درجه فر را پایین بیاورید و اجازه دهید روی خمیر طلایی شود. در مرحله دوم باید فر را روی دمای ۱۲۰ درجه سانتی سانتی‌گراد تنظیم کنید. خمیر در این مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی باید به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد بپزد.
  4. وقتی روی خمیرها یکدست طلایی شد از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خمیر شیرینی شما خنک شود.
  5. حواستان باشد که خمیر ناپلئونی خیلی ترد و شکننده است پس در درست کردن آن عجله نکنید و اجازه دهید خمیر خنک شود.
  6. تا زمانی که خمیر خنک می‌شود مشغول آماده کردن خامه شیرینی شوید. ابتدا خامه را با پودر قند یا پودر شکر مخلوط کنید و با همزن برقی به خوبی هم بزنید. این کار باید در دمای پایین انجام شود پس قبل از انجام کار یک ظرف استیل انتخاب کنید و به همراه سر همزن به مدت ده دقیقه داخل یخچال یا فریزر قرا دهید. یک کاسه بزرگ‌تر را از یخ پر کنید و کاسه دوم را روی یخ‌ها قرار دهید تا در زمان درست کردن خامه دمای آن بالا نرود.
  7. سفیده تخم‌مرغ را جداگانه آن‌قدر هم بزنید تا پف کند و از ظرف نریزد. حالا آن را به خامه و پودر قندتان اضافه کنید.
  8. خمیرها را از وسط به دو لایه تقسیم کنید. می‌توانید شیرینی ناپلئونی را دو یا چند لایه درست کنید. این کاملاً سلیقه‌ای است. بعد از اینکه خمیر را از وسط برش زدید روی لایه بالایی را که طلایی شده و پف‌دار است با ضربات آرام پشت چاقو خرد کنید. حواستان باشد که این خرده شیرینی‌ها در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی به کار می‌آید پس آن‌ها را دور نریزید.
  9. روی لایه اول را با کمی خامه بپوشانید و لایه بعد را روی آن قرار دهید و با کمی فشار آن را در جای خود، روی خامه فیکس کنید. این کار را برای هرچند لایه که می‌خواهید، انجام دهید. ناپلئونی می‌تواند از دو تا ۵ لایه درست شود.
  10. روی لایه آخر را هم با خامه بپوشانید و آن را با خمیرهای اضافه‌ای که پودر شده و پودر قند و پودر پسته تزئین کنید. حالا شیرینی‌ها را به مدت ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد به اندازه‌های دلخواه برش بزنید. استراحت شیرینی در یخچال باعث می‌شود تا شیرینی ناپلئونی شما به کمک رطوبت خامه کمی نرم شود و از آن حالت ترد و خیلی شکننده دربیاید.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با کرم کاستارد

اگر با خامه قنادی میانه خوبی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی به جای خامه از کرم کاستارد استفاده کنید. در ادامه این بخش طرز تهیه این کرم خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم در تهیه کرم کاستارد

  • شیر ۲ پیمانه
  • نشاسته ذرت دو قاشق سوپ‌خوری
  • شکر نصف پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ ۲ عدد

دستور تهیه کرم کاستارد

ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ را داخل طرفی به همراه شکر هم بزنید تا دانه‌های شکر به خوبی در تخم‌مرغ‌ها حل شود. در ظرف دیگری نشاسته ذرت و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شود. مایع تخم‌مرغ را به شیر و نشاسته ذرت اضافه کنید و روی حرارت بسیار کم قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم برای درست کردن کرم کاستارد از حرارت غیرمستقیم یعنی از روش بن ماری یا همان بخار آب در حال جوش استفاده کنید.

کرم را روی حرارت، مدام هم بزنید تا غلیظ و کش‌دار شود. در آخر مقدار کمی وانیل به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. از این کرم می‌توانید در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی و یا هر شیرینی دیگری استفاده کنید.

همان‌طور که دیدید پخت شیرینی ناپلئونی در خانه کار سختی نیست. طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر آماده وقت زیادی هم لازم ندارد. اگر ناپلئونی را با این دستور درست کردید حتماً از نتیجه کارتان برایمان بگویید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۵1star1star1star1star1star Based on ۱ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات