طرز تهیه کوکی لاهیجان در خانه با روشی ساده و طعمی بی‌نظیر

طرز تهیه کوکی لاهیجان در خانه با روشی ساده و طعمی بی‌نظیر

اگر بپرسند سوغات لاهیجان چیست چه جوابی میدهید؟ اصلا کسی هست که پاسخ این سوال را نداند یا جوابی جز این بدهد که سوغات این شهر چای است و کلوچه؟ بی شک کلوچه لاهیجان یکی از خوشمزه‌ترین کلوچه‌ها در ایران یا حتی بهتر است بگوییم از خوشمزه ترین کلوچه ها در دنیاست که اگر کسی به شما تعارف کند به سختی ممکن است توان این را داشته باشید که دستش را رد کنید. طرز تهیه کوکی لاهیجان آنطور که به نظر میرسد سخت نیست، چرا وقتی می‌توانید کلوچه تازه را در خانه آماده کنید ماها منتظر سفر به لاهیجان یا رسیدن سوغات از سمت یک دوست بمانید؟

کوکی یا کلوچه چندان تفاوتی ندارند، از آنجایی که کلوچه لاهیجان در میان مردم به کوکی لاهیجان معروف است ما هم با همین نام خطابش میکنیم. اگر میخواهید برای چای عصرانه چند کوکی تازه و گرم داشته باشید کافیست تا پایان این مقاله از دیجی فود با ما همراه شوید تا طرز تهیه کوکی لاهیجان را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کوکی لاهیجان - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کوکی لاهیجان

  • کره یا مارگارین ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع کمتر از یک سوم پیمانه
  • شیر نصف پیمانه
  • آرد سفید قنادی ۳  پیمانه ( ممکن است یه یک چهارم پیمانه بیشتر نیاز باشد.)
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • گردو حدود یک و نیم پیمانه
  • کشمش یک پیمانه
  • پودر قند یک پیمانه
  • پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری

طرز تهیه کوکی لاهیجان مرحله به مرحله

  1. در طرز تهیه کوکی لاهیجان و هر نوع کیک یا کلوچه‌ای اولین مرحله خارج کردن مواد اولیه از یخچال و رسیدن به دمای محیط است. هم دما بودن مواد هنگام تهیه خمیر کوکی در کیفیت نهایی بسیار تاثیرگذار است.
  2. در مرحله بعد فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.
  3. مارگارین یا کره و پودر قند را در ظرفی بریزید و به مدت ۷ دقیقه با دور تند هم زن خوب هم بزنید تا سبک و روشن شود.
  4. در مرحله بعد از طرز تهیه کوکی لاهیجان نوبت اضافه کردن تخم مرغ هاست. تخم مرغ ها را دانه دانه به مواد اضافه کنید و هر کدام را ۱ دقیقه با دور تند هم زن بزنید.
  5. به همراه تخم مرغ آخر، وانیل را نیز به مایه خمیر کوکی لاهیجان اضافه کنید.
  6. حالا نوبت اضافه کردن روغن مایع و شیر استف این دو را نیز به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
  7. پیش از اضافه کردن آرد، پودر کاکائو را الک کرده و به مواد اضافه کنید.
  8. آرد را ۳ مرتبه الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید. گردو و کشمش را داخل آن یک چهارم آرد اضافی بریزید و مخلوط کنید و به همراه بیکینگ پودر به تدریج به مواد اضافه کرده و هم بزنید. مایه خمیر برای تهیه کوکی لاهیجان آماده است.
  9. برای پخت کوکی ها کف سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و روی کاغذ را چرب کنید. حالا به اندازه یک گردو از مایه کوکی در فواصل مشخص از هم قرار دهید میتوانید این کار را با استفاده از اسکوپ بستنی انجام دهید.
  10. سینی را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید. بعد از این مدت، با استفاده از یک خلال دندان پخت کوکی ها را تست کنید.
  11. زمانی که پخت کامل شد سینی را از فر خارج کرده و کمی صبر کنید تا کوکی ها خنک شوند. سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. نوش جان.

طرز تهیه کوکی لاهیجان - دیجی فود

نکات و ترفندها در پخت کوکی لاهیجان

  • شاید در بعضی دستورها ببینید که از روغن صاف قنادی برای درست کردن کوکی لاهیجان استفاده می کنند، این انتخاب به این دلیل است که کوکی فرم خودش را در حین پخت از دست ندهد. اما از ما می‌شنوید مارگارین سالم تر است و طعم بهتری به کوکی شما می‌دهد.
  • با این مقدار مواد اولیه، حدود ۳۰ عدد کوکی لاهیجان خواهید داشت. برای ماندگاری بهتر کوکی ها را پس از سرد شدن در ظرف در بسته نگهداری کنید.
  • اگر فر ندارید جای نگرانی نیست شما می‌توانید طرز تهیه کوکی لاهیجان را در تابه های دو طرفه امتحان کنید.
  • حواستان باشد که کیفیت کوکی به کیفیت مایه آن بستگی دارد پس تا زمانی که مایه کوکی کش دار نشده دست از هم زدن نکشید..
  • مقدار گردو و کشمش در طرز تهیه کوکی لاهیجان سلیقه ای است. می توانید آن را به دلخواه کم و زیاد کنید.
  • دمای فرها با هم متفاوت است. پس حتما در حین پخت کوکی ها را چک کنید اگر دیدید زیر کوکی ها قبل از پخت روی کوکی قهوه ای شده دمای فر را کم کنید. ضمنا توجه داته باشید که اگر کوکی ها بیش از اندازه در فر بمانند، خشک و سفت می شوند.
  • کوکی لاهیجان بعد از پخت در فر پف کرده و حجم آن دو برابر می شود پس حتما کوکی ها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی بچینید.
  • کوکی گردویی لاهیجان یک میان وعده بسیار سالم و مقوی برای کودکان شماست.
  • برای آن که رنگ کوکی ها کمی قهوه ای شود، در آخر برای دو دقیقه گریل را روشن کنید. فقط مواظب باشید که روی کوکی بیش از حد برشته نشود.

ما طرز تهیه کوکی لاهیجان را به ساده ترین شیوه به شما اموزش دادیم، خوشحال می‌شویم که شما هم تجربه خود را از پخت این کلوچه سنتی با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کوکی لاهیجان
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات