طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی در خانه با دستور اصلی

طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی در خانه با دستور اصلی

شیرینی‌های محلی انگار عطر دیگری دارند، مثلا شیرینی نان برنجی کرمانشاه را امتحان کرده‌اید؟ هیچ  شیرینی برنجی طعم شیرینی‌های اصیل کرمانشاهی را ندارد! اگر به کرمان سفر کرده باشید قطعا با شیرینی کلمپه کرمانی هم آشنایید، در غیر این صورت هم بعید میدانیم تا به حال نام کلمپه به گوشتان نخورده باشد. شیرینی کلمپه سوغات شهر کرمان است و مانند نان برنجی‌های کرمانشاه طعم خاصی دارد. مردم محلی این شیرینی را به عنوان یک میان وعده مقوی و سالم می‌شناسند. در طرز تهیه شیرینی کلمپه از خرما استفاده می‌شود و به همین خاطر است که این نان غذایی شیرین را بسیار پرخاصیت، مقوی و با طبعی گرم می‌شناسند.

هر چند این شیرینی مخصوص کرمان است ولی در شهرهای دیگر هم در طعم‌های مختلفی مانند گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای پخته می‌شود. در گذشته نان کلمپه توسط زنان کرمانی روی تنور پخته می‌شد اما حالا تمام کارها راحت‌تر شده و تنور جای خود را به فر داده است. شیرینی کلمپه کرمانی با خرماهای شیرین این منطقه از محبوب‌ترین شیرینی‌های محلی کرمان است که در اعیاد و مهمانی‌ها می‌بینید. در میان شهرهای کرمان هم کلمپه رفسنجان شهرت زیادی دارد. در ادامه این مقاله از دیجی فود با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی را به همان شیوه اصلی به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شیرینی کلمپه - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه شیرینی کلمپه

  • آرد ۱ کیلوگرم
  • روغن جامد یا کره ۵۰۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ ۲ عدد
  • شکر ۲۰۰ گرم (معال ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار)
  • شیر یا ماست خامه‌ای نصف لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • هل و وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
  • خرما ۴۰۰ گرم
  • زنجبیل، جوز هندی به میزان دلخواه
  • دارچین، میخک: به میزان دلخواه
  • پودر پسته یا کنجد برای تزیین به میزان لازم
  • زعفران دم کرده نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی کلمپه - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی مرحله به مرحله

  1. پیش از اینکه به سراغ طرز تهیه شیرینی کلمپه بروید این نکته را یادآوری کنیم که پیش از قالب زدن شیرینی حتما فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا همزمان با آماده شدن خمیر شیرینی فر هم گرم شود.
  2. آرد را الک کنید و در یک ظرف گود بریزید. روغن یا کره نرم شده را به آن اضافه و به خوبی با دست مخلوط کنید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد.
  3. در مرحله بعد از طرز تهیه شیرینی کلمپه خمیر را کنار گذاشته و در ظرفی دیگر، زرده تخم‌مرغ‌‌ها را به همراه زعفران، هل، ماست یا شیر، وانیل و بیکینگ پودر هم زده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
  4. حالا مواد خیس را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شیرینی آماده شود. توجه داشته باشید که خمیر به دست آمده را نباید زیاد ورز داد چراکه به روغن افتادن خمیر از کیفیت آن کم می‌کند.
  5. حالا در این مرحله روی یک سطح صاف را آرد پاشی کنید و خمیر را روی آرد بغلتانید تا به دست نچسبد.
  6. خمیر به دست آمده را در نایلون گذاشته و به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.
  7. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی، خرما را برای چند دقیقه در آب داغ بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود. هسته خرماها را از گوشت آن جدا کنید.
  8. خرماها را با پشت قاشق و یا به کمک میکسر و مخلوط کن له کنید و پس از آن با گردو، میخک، زنجبیل و دارچین مخلوط کنید.
  9. خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح آردپاشی‌شده به کمک وردنه باز کنید.
  10. ضخامت خمیر شیرینی کلمپه باید حدود نیم سانتیمتر باشد. وقتی به این ضخامت رسید آن را قالب بزنید. اگر قالب شیرینی کلمپه را ندارید از دهانه یک استکان برای ایجاد خمیرهای گرد شیرینی کمک بگیرید.
  11. سپس که گلوله کوچک از مواد خرمایی را وسط خمیر بگذارید؛ یک دایره‌ خمیری دیگر روی آن قرار دهید و دور آن را با فشار دست ببندید.
  12. حواستان باشد که هنگام فرم دادن به شیرینی کلمپه خیلی محکم فشار ندهید که مواد خرمایی از داخل آن خارج شود.
  13. در طرز تهیه شیرینی کلمپه از مهرها یا قالب‌های خاصی برای طرح انداختن روی شیرینی استفاده می‌شود اگر مهر دارید حواستان باشد که آن را خیلی محکم روی خمیر فشار ندهید چون ممکن است مواد داخل کلمپه بیرون بریزد.
  14. در آخر روی کلمپه‌ها را با کنجد یا پودر پسته تزیین کنید.
  15. سینی فر را آرد  پاشی کنید یا از یک ورقه کاغذ روغنی کمک بگیرید. کلمپه‌ها را در سینی بگذارید و در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید.

طرز تهیه شیرینی کلمپه - دیجی فود

نکات بیشتر در طرز تهیه نان کلمپه

  • توجه داشته باشید که از ویژگی‌های بارز کلمپه کرمانی رنگ آن است، از پخت بیش از حد بپرهیزید چراکه رنگ کلمپه‌‌ها نباید بعد از پخت تغییر کند.
  • توصیه می‌شود که برای بافت و طعم بهتر کلمپه کرمانی گردوها را به جای له کردن یا آسیاب کردن، به کمک چاقو آشپزخانه خیلی ریز خرد کنید.
  • برای جلوگیری از چسبیدن قالب یا مهر به خمیر کلمپه آن را به آرد آغشته کنید.
  • برای نگهداری طولانی مدت کلمپه آن را داخل ظرف در بسته و درون یخچال قرار دهید.

طرز تهیه شیرینی کلمپه به همین سادگیست. اگر به کمک دستور بالا این شیرینی سنتی را آماده کردید حتما نتیجه را با ما به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی کلمپه
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات