طرز تهیه فرنی ، با نشاسته و ارد برنج+چند نکته کاربردی

طرز تهیه فرنی ، با نشاسته و ارد برنج+چند نکته کاربردی

طرز تهیه فرنی به عنوان یک دسر بسیار ساده است اما از حق نگذریم فرنی در عین سادگی بسیار سالم و مقوی است. این دسر که از ترکیب آرد و شیر و یا نشاسته و شیر به دست می‌آید معمولاً برای کودکان، افراد سرماخورده، نذری و به عنوان افطار در ماه رمضان تهیه می‌شود. البته بعضی‌ها این دسر شیرین و خوشمزه را برای وعده صبحانه میل می‌کنند. این غذا در عین سادگی بسیار سالم است و انرژی موردنیاز بدنتان را برای شروع یک روز کاری فراهم می‌کند. راستی این غذا در هر ۱۰۰ گرم حدود ۱۹۹ کالری دارد.

در فصل تابستان که یخچال خانه‌ها از انواع مربا پر می‌شود درست کردن فرنی و سرو آن با مرباهایی مثل گیلاس، آلبالو، مربای گل و مربای توت‌فرنگی بیشتر می‌چسبد؛ مثلا در اردبیل رسم است که فرنی را با مربای گل محمدی سرو کنند و واقعاً هم ترکیب خوشمزه و دل‌چسبی است. طرز تهیه فرنی از چیزی که فکر می‌کنید ساده‌تر است. اگر دوست دارید این غذای مقوی را به لیست غذاهای هفتگی‌تان در وعده صبحانه اضافه کنید و یا یک عصرانه خوشمزه داشته باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه فرنی - دیجی فود

روش اول طرز تهیه فرنی با نشاسته

مواد لازم

  • شیر دو لیوان
  • شکر دو قاشق سوپ‌خوری
  • نشاسته دو قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب و وانیل به مقدار دلخواه

طرز تهیه فرنی نشاسته به صورت مرحله به مرحله

  1. ابتدا شیر سرد را به همراه نشاسته درون قابلمه بریزید و باهمزن دستی هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود. اگر این کار را زمانی که شیر داغ است انجام دهید احتمال گوله‌گوله شدن نشاسته در شیر وجود دارد.
  2. بعد از حل شدن نشاسته قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را هم به آن اضافه کنید.
  3. در طرز تهیه فرنی از زمانی که شیر را روی حرارت گاز قرار می‌دهید تا آماده شدن آن باید مدام فرنی را هم بزنید و حتی یک لحظه از آن غافل نشوید.
  4. بعد از اینکه شیر جوش آمد حرارت را کم کنید و هم بزنید. غلطت فرنی به حدی می‌رسد که اگر یک لحظه دست از هم زدن بکشید چین‌هایی روی سطح آن ایجاد می‌شود.
  5. حالا گلاب و وانیل را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه هم زدن فرنی را از روی شعله بردارید.

طرز تهیه فرنی - دیجی فود

روش دوم طرز تهیه فرنی با آرد برنج

مواد لازم

  • شیر دو لیوان
  • آرد برنج دو قاشق سوپ‌خوری سر پر
  • آب نصف لیوان
  • شکر چهار قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری

دستور پخت مرحله به مرحله

  1. این روش هم کاملاً مشابه روش اول است با این تفاوت که آرد برنج جایگزین نشاسته می‌شود.
  2. پس ابتدا شیر سرد را به همراه آرد برنج درون قابلمه بریزید و باهمزن دستی هم بزنید تا آرد به خوبی در شیر حل شود.
  3. بعد از حل شدن آرد برنج قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را هم به آن اضافه کنید.
  4. در این روش از طرز تهیه فرنی هم باید از زمانی که شیر را روی حرارت گاز قرار دادید مدام فرنی را هم بزنید و حتی یک لحظه از آن غافل نشوید.
  5. بعد از اینکه شیر جوش آمد حرارت را کم کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواهتان برسد.
  6. حالا گلاب و وانیل را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه هم زدن، فرنی را از روی شعله بردارید.

طرز تهیه فرنی - دیجی فود

سرو فرنی و چند نکته کاربردی در طرز تهیه فرنی

    • فرنی را قبل از سرد شدن به ظرف سرو منتقل کنید. البته ترجیحاً از ظروف یک‌نفره استفاده کنید خصوصاً اگر قرار است این دسر را برای پذیرایی در میهمانی‌ها بپزید. می‌توانید برای روی فرنی از مقداری مربای آلبالو برای تزئین و طعم بهتر استفاده کنید.
    • می‌توانید بعد از حل شدن نشاسته و یا آرد در شیر آن را به دو بخش تقسیم کنید. نصف مواد را در قابلمه دیگری روی گاز قرار دهید و در آخر داخل آن کمی پودر کاکائو آب‌شده و یا زعفران بریزید. با این کار یک دسر دورنگ دارید. طرز تهیه فرنی زعفرانی و یا کاکائویی کاملاً مشابه طرز تهیه فرنی است با این تفاوت که در آخرین مرحله یعنی قبل از اضافه کردن گلاب ماده غذایی رنگی را به آن اضافه می‌کنید.
    • وقتی می‌خواهید یک فرنی دورنگ سر سفره بیاورید باید هنگام سرو آن در ظروف موردنظرتان به صورت هم‌زمان یک ملاقه از فرنی ساده و یک ملاقه از فرنی رنگی را از دو سمت مختلف داخل ظرف بریزید. اگر این کار را هم‌زمان انجام دهید به هیچ عنوان دورنگ فرنی باهم مخلوط نمی‌شوند. همچنین می‌توانید ابتدا یک لایه از فرنی را داخل ظرف سرو ریخته و پس از سرد شدن لایه بعدی را با رنگ دیگری روی آن بریزید.
    • دو روشی که در پخت فرنی به شما آموزش دادیم برای ۴ نفر کافی است؛ اما اگر دنبال دستور طرز تهیه فرنی برای ۸ نفر و یا بیشتر می‌گردید کافی است میزان مواد اولیه را دو یا چند برابر کنید.
    • اگر قرار است برای پذیرایی از میهمانانتان فرنی بپزید باید روش دوم را انتخاب کنید. طرز تهیه فرنی مجلسی با آرد برنج مرسوم‌تر از فرنی با نشاسته است.
    • اگر می‌خواهید فرنی را برای نوزاد و یا کودکتان آماده کنید بهتر است در طرز تهیه فرنی نوزاد میزان شکر را کم و یا حذف کنید.
    • نکته‌ای که در بالا به آن اشاره کردیم در طرز تهیه فرنی با نشاسته برای گلودرد هم صدق می‌کند. اگر می‌خواهید برای تسکین درد گلو فرنی بپزید بهتر است آن را طبق روش اول و به کمک نشاسته آماده کنید. همچنین در چنین شرایطی باید میزان شکر را کم و یا حذف کنید.
    • هرچند که دسر فرنی از ترکیب شیر و آرد یا شیر و نشاسته به دست می‌آید؛ اما اگر شیر نداشتید و هوس کرده بودید یک دسر خوشمزه مانند فرنی بخورید، می‌توانید طبق دستور طرز تهیه فرنی بدون شیر هم عمل کنید. در این دستور باید طبق روش اول یعنی فرنی با نشاسته پیش بروید و آب سرد را جایگزین شیر کنید.
    • اگر آرد برنج و یا نشاسته نداشتید می‌توانید طبق دستور دوم آرد گندم را جایگزین آرد برنج کنید. طرز تهیه فرنی با آرد گندم هم بسیار ساده است و در زمان کوتاهی آماده می‌شود.

اگر به تهیه دسر علاقه مند هستید:

طرز تهیه حلوا خانگی، یک دسر مقوی و خوشمزه برای روزهایی که میهمان دارید!

طرز تهیه مسقطی برای کسانی که به دنبال دستور یک دسر سنتی ایرانی می‌گردند!

طرز تهیه شیربرنج ، به سادگی یک دسر مقوی درست کنید

حالا شما بگویید در طرز تهیه فرنی طبق کدام روش عمل می‌کنید؟ آیا در شهر شما فرنی را با مربا و یا شیرین‌کننده دیگری جز شکر مصرف می‌کنند؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه فرنی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۱.۵1star1stargraygraygray Based on ۱۷ Review(s)


1 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] صبحانه مصرف می‌شود، می‌توان آن را با بعضی دسرها مانند فرنی هم سرو کرد. طرز تهیه مربای آلبالو زیاد سخت نیست فقط […]

trackback

[…] طرز تهیه فرنی برای افطار، چطور یک فرنی سریع بپزیم؟ […]