طرز تهیه شیرینی پادرازی به شیوه سنتی با دو روش مختلف

طرز تهیه شیرینی پادرازی به شیوه سنتی با دو روش مختلف

پیش از این دستور چند شیرینی خشک، مانند شیرینی نان برنجی، شیرینی کشمشی و شیرینی گردویی را به شما آموزش دادیم. حالا در این مقاله از دیجی فود به سراغ طرز تهیه شیرینی پادرازی رفته‌ایم تا در میزبانی از مهمانانتان از آن کمک بگیرید. شیرینی پادرازی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش های متنوعی تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه به دلیل اینکه ظاهری کشیده دارد به شیرینی پادرازی شهرت پیدا کرده است و معمولا به همراه نوشیدنی های داغ مانند چای سرو می شود. شیرینی پادرازی یکی از شیرینی های اصیل و پرطرفدار شهر قزوین است که به سوغاتی این شهر تبدیل شده است. البته شیرینی پادرازی در شهرهای دیگر هم تهیه می شود که دستور پختش با دستور شهر قزوین کمی متفاوت تر است. برخی شیرینی پزی ها این شیرینی را با شربت بار تهیه می کنند که این کار باعث می شود طعم شیرینی کمی متفاوتر و شیرین تر شود. ما در این مقاله از دیجی فود طرز تهیه این شیرینی را به دو روش مختلف برایتان نوشته‌ایم.

طرز تهیه پادرازی - دیجی فود

مواد لازم شیرینی پادرازی

  • آرد سفید ۱۴۰ گرم
  • آرد برنج ۱۰۰ گرم
  • آرد نخودچی ۱۴۰ گرم
  • روغن صاف قنادی ۲۱۰ گرم
  • پودر قند ۵۰ گرم
  • عسل ۵۰ گرم
  • هل ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق مرباخوری

دستور پخت شیرینی پادرازی

برای تهیه شیرینی پادرازی خوشمزه ابتدا پودر قند را داخل کاسه ای می ریزیم و روغن را به آن اضافه می کنیم و با همزن به حدی می زنیم که رنگ مایع سفید شود و پوکی را در آن احساس کنیم و بعد آرد برنج و آرد سفید و آرد نخودچی مخلوط می کنیم.

در ادامه ۳ بار از الک رد می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک هم می زنیم و آنوقت عسل را به همراه هل،زعفران دم کرده به مایه شیرینی اضافه می کنیم و با لیسک همگی مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر یکدستی داشته باشیم.

بهتر است اجازه دهیم خمیر به مدت ۲۴ ساعت استراحت کند تا شیرینی با کیفیت تری داشته باشیم،اما می توانید همان زمان که خمیر را آماده کردید نیز شیرنی را درست کنید. سپس خمیر را با دست ورز می دهیم و روی صفحه کار قرار می دهیم.

سپس با وردنه به قطر ۱ سانت خمیر را پهن می کنیم و با انواع قالب می توانیم کاتر بزنیم اما قالب شیرینی زبان در واقع مناسب این نوع شیرینی است.سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.

کف سینی را با کاغذ روغنی می پوشانیم و خمیر را قالب می زنیم و داخل سینی با فاصله می چینیم و زرده تخم مرغ را داخل پیاله ای می ریزیم و کمی عسل و زعفران به آن اضافه می کنیم و خوب آن ها را با قاشق مخلوط می کنیم.

سپس قلمو را داخل این ترکیب می زنیم و روی شیرینی ها می کشیم. در ادامه با چنگال روی خمیر های قالب خورده طرح می کشیم و مجددا با قلمو از ترکیب زرده تخم مرغ روی خمیرها می کشیم و در آخر مقداری کنجد روی شیرینی ها می پاشیم.

سپس سینی را داخل فر قرار می دهیم تا با همان دما به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه شیرینی پادرازی ما پخته شود.بعد از پخت اجازه می دهیم تا شیرینی ها خنک شوند و بعد از داخل سینی بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظرمان می چینیم.

طرز تهیه پادرازی - دیجی فود

روش دوم در طرز تهیه شیرینی پادرازی

  • آرد گندم ٢٠٠ گرم
  • آرد برنج ١٠٠ گرم
  • روغن صاف ١۴٠ گرم
  • پودر هل ۱ قاشق مربا خوری سر پر
  • پودر قند ١۵٠ گرم
  • تخم خرفه به میزان لازم

ابتدا آرد برنج را از پارچه حریر رد کنید و صاف کنید این کار باعث لطافت بیشتر شیرینی خواهد شد.پودر قند و آرد را هر کدام را جداگانه الک کنید تا سبک شود. برای تهیه روغن صاف قنادی لازم نیست این روغن ها را از بیرون تهیه کنید روغن جامد را یکبار ذوب کنید و داخل ظرف شیشه ای ریخته و اجازه دهید تا خنک شود ئ در یخچال بگذارید تا سفت شود و هر موقع نیاز بود خارج کنید و برای تهیه شیرینی استفاده کنید.

روغن صاف را که در مرحله قبل تهیه کردید بیرون بیاورید اندازه کنید و داخل کاسه همزن ریخته و با پودر قند خوب بزنید تا سبک و پفکی شود.

آرد برنج و آرد گندم و به همراه هل به مواد فوق اضافه کنید و هم بزنید سپس با کمک تیغه خمیر زن یا با دست خمیر را با دست ورز بدهید یا می توانید دو بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر لطیف داشته باشید سپس خمیر را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۳ ساعت بگذارید داخل یخچال تا استراحت کند.

بعد از گذشت زمان استراحت آن را بین دو نایلون با کمک وردنه به قطر نیم سانت باز کنید روی سطح خمیر را با دست خوب فشار بدید نباید هیچگونه ترکی روی سطح خمیر باشد سپس با قالب شیرینی پادرازی آن را کاتر بزنید.

فر را روشن کرده و اجازه دهید تا  دقیقه گرم شود. شیرینی پادرازی  قالب زده را روی سینی فر بچینید و روی آن ها تخم خرفه بپاشید سپس سینی فر را در فر قرار دهید و دمای را ۱۷۰ درجه تنظیم کنید و بمدت ۱۲ الی ۱۷ دقیقه اجازه دهید تا شیرینی پادرازی پخته شوند آنها را خارج کنید و بگذارید تا کاملا خنک شود اگر همان لحظه دست بزنید شیرینی ها پودر می شوند. شیرینی پادرازی  را پس از خنک شدن از سینی فر جدا کنید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی پادرازی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات