طرز تهیه کیک ساده خانگی و فوت‌وفن‌هایی که نمی‌دانید!

طرز تهیه کیک ساده خانگی و فوت‌وفن‌هایی که نمی‌دانید!

احتمالاً بارها امتحان کرده‌اید که یک کیک ساده خانگی بپزید ولی نتیجه آن‌قدرها رضایت‌بخش نبوده باشد. طرز تهیه کیک ساده خانگی در عین آسان بودن نکات خاص خودش را دارد. گاهی کیک آن‌قدر که باید پف نمی‌کند و یا روی آن از پف زیادی ترک می‌خورد، بعضی کیک‌ها بعد از پخت کاملاً خمیر هستند و یا روی آن‌ها به اندازه یک بند انگشت گود شده است! این‌ها بعضی از مشکلات رایجی است که ما در روند پخت کیک با آن‌ها مواجه می‌شویم.

در این مطلب از دیجی فود قصد داریم روش صحیح پخت کیک خانگی را با دستوری ساده و مطمئن به شما آموزش دهیم تا از این به بعد بتوانید برای چای عصرانه و یا دورهمی‌های کوچک و خودمانی بدون کوچک‌ترین ایرادی یک کیک خانگی لذیذ و خوشمزه بپزید. اگر شما هم مشتاق یادگیری طرز تهیه کیک ساده خانگی هستید با ما در ادامه این آموزش همراه باشید.

طرز تهیه کیک ساده خانگی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کیک ساده خانگی

  • تخم‌مرغ ۳ عدد
  • شکر ۱ پیمانه
  • آرد گندم ۲ پیمانه
  • وانیل ۱ قاشق مرباخوری
  • شیر نصف پیمانه
  • بیکینگ‌پودر ۲ قاشق مرباخوری
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • نمک یک پنس (یک پنس معادل مقداری نمک است که می‌توان آن را با دو انگشت اشاره و شصت برداشت.)

دستور پخت سریع با دیجی فود

در طرز تهیه کیک ساده خانگی کافی است تمام مواد خشک را باهم مخلوط کرده و الک کنید. در ظرف دیگری تخم‌مرغ‌ها را به همراه شکر هم بزنید و بعد روغن و شیر را اضافه کنید. مواد خیس که مخلوط شدند می‌توانید مواد خشک را طی چند مرحله به آن اضافه کنید.

در آخر قالب مناسبی انتخاب کرده و کف آن را چرب ‌کنید. می‌توانید از روغن جداکننده هم برای چرب کردن قالب استفاده کنید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، قرار دهید.

طرز تهیه کیک ساده خانگی - دیجی فود

مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه کیک ساده خانگی کنار شما هستیم

  1. برای درست کردن یک کیک اسفنجی ساده در خانه اولین کاری که باید انجام دهید خارج کردن تمام مواد اولیه آن از یخچال است. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید باید مواد قبل از مخلوط شدن باهم، هم دما شده و به دمای محیط برسند. پس تمام مواد را روی میز آشپزخانه بچینید و اجازه دهید برای ۴۰ دقیقه تا یک ساعت به دمای محیط برسند.
  2. بعد از هم دما شدن مواد لازم برای پخت کیک نوبت به آماده کردن مواد خشک می‌رسد. آرد، نمک و بیکینگ‌پودر را در ظرف بزرگی باهم مخلوط کنید و بعد آن را سه مرتبه الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شود.
  3. حالا نوبت به هم زدن تخم‌مرغ‌ها و شکر رسیده است این مرحله در طرز تهیه کیک ساده خانگی بسیار مهم است. میزان هم زدن شما تأثیر زیادی در کیفیت و نتیجه نهایی دارد. بهتر است این مرحله را به کمک همزن برقی انجام دهید اما همزن دستی هم می‌تواند کارتان را راه بیندازد. ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با دور کند دستگاه همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیایند. سپس شکر را اضافه کنید و آن‌قدر بزنید تا به کرم غلیظ شیری رنگی تبدیل شود. در آخر وانیل را هم به این مخلوط کرمی اضافه کنید.
  4. بعد از اینکه تخم‌مرغ و شکر را به خوبی هم زدید نوبت اضافه کردن روغن است. روغن را به مخلوطتان اضافه کنید و با دور کند دستگاه کمی هم بزنید.
  5. بعد از اضافه کردن روغن، شیر را در یک مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  6. در این مرحله از طرز تهیه کیک ساده خانگی باید آرد و بیکینگ‌پودر را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید. آرد را که از قبل الک کردید در سه مرحله به کمک حرکت دورانی لیسک در یک جهت با مواد خیستان مخلوط کنید. حواستان باشد که حرکت دورانی قاشق یا لیسک باید تنها در یک جهت انجام شود.
  7. قالب مورد نظرتان را با روغن چرب کنید و روی آن کمی آرد بپاشید البته ما پیشنهاد می‌کنیم به جای این کار از روغن جداکننده استفاده کنید. درست کردن این روغن بسیار آسان است و امکان ندارد با استفاده از آن کیک شما به قالب بچسبد. یک قاشق غذاخوری روغن مایع، ۱ قاشق غذاخوری روغن جامد و یک قاشق آرد را به خوبی باهم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس کف قالب را با این روغن چرب کنید. بهتر است روغن را پیش از شروع کار و آماده کردن مواد کیک درست کنید تا از اتلاف وقت جلوگیری شود.
  8. مواد کیک را داخل قالب بریزید؛ و قالب را به مدت ۴۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کرده‌اید، قرار دهید. می‌توانید قبل از شروع کار فر را روشن کنید که به محض آماده شدن مایه کیک فر هم گرم شده باشد.
  9. همان‌طور که دیدید طرز تهیه کیک ساده خانگی اصلاً دشوار نیست اما نکاتی که در ادامه می‌گوییم به شما کمک می‌کند تا یک کیک خانگی و خوشمزه را بی هیچ عیب و ایرادی بپزید. همراه ما باشید تا به سراغ نکات مهم در پخت انواع کیک خانگی برویم.

طرز تهیه کیک ساده خانگی - دیجی فود

فوت‌وفن‌ کوزه‌گری در پخت کیک خانگی

  • توجه کنید که در طرز تهیه کیک ساده خانگی و تمام کیک و شیرینی‌های دیگر باید فر حداقل از نیم ساعت قبل گرم شود.
  • در حین پخت کیک نباید از سر کنجکاوی فر را بازکنید. این کار باعث خوابیدن پف کیک شما می‌شود. بعد از اتمام پخت در فر را بازکرده و به کمک یک خلال‌دندان از مغزپخت شدن کیکتان مطمئن شوید.
  • کیک را بلافاصله از قالب خارج نکنید. اجازه دهید بعد از خارج کردن کیک از فر قالب شما ده دقیقه در دمای آشپزخانه خنک شود.
  • از کیفیت بیکینگ‌پودر و تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید. گاهی استفاده از بیکینگ‌پودر کهنه باعث گود شدن سطح کیک شما می‌شود.
  • پرطرفدارترین کیک خانگی کیک شکلاتی است. می‌توانید نصف پیمانه از آرد گفته شده در دستور کم کنید و به جای آن از پودر کاکائو استفاده کنید. با این کار درنهایت یک کیک کاکائویی دارید. البته در این صورت بهتر است نصف پیمانه شکر هم به دستور طرز تهیه کیک ساده خانگی اضافه کنید.
  • اگر روی کیک شما حالت چسبندگی داشت احتمالاً مقدار مایعاتی که در تهیه مایه کیک استفاده کرده‌اید بیشتر از مقدار دستور بوده است. البته در صورتی که کیک به میزان کافی نپخته باشد هم احتمال چسبنده شدن سطح کیک وجود دارد.
  • در طرز تهیه کیک ساده اسفنجی باید از قالب بزرگ‌تر استفاده کنید. همچنین چرب کردن دیواره‌های قالب هم برای پخت کار درستی نیست. چرب کردن دیواره‌ها باعث گنبدی شدن سطح کیک شما می‌شود.
  • نمک را از دستور طرز تهیه کیک ساده خانگی و هیچ کیک و شیرینی دیگری حذف نکنید. شاید میزان آن آن‌قدرها کم باید که به چشممان نیاید اما حضورش برای پف کردن بیشتر کیک شما ضروری است.
  • نکته مهمی که در طرز تهیه کیک ساده خانگی اهمیت دارد توجه به میزان دمای فر است. دمای فر شما اگر بالاتر از میزان لازم باشد احتمال خمیری شدن و سنگین شدن بافت کیک شما وجود دارد. چون در دمای بالا قبل از آنکه کیک شما به خوبی پف کند و بپزد سطح رویی آن قهوه‌ای می‌شود و باید آن را از فر خارج کرد.
  • طرز تهیه کیک ساده وانیلی را می‌توان با تغییرات کوچکی به یک کیک پرتقالی خوشمزه تبدیل کرد. برای این کار به جای شیر از آب‌پرتقال و به جای وانیل از رنده پوست پرتقال استفاده کنید.
  • اگر فر ندارید اصلاً جای نگرانی نیست. طرز تهیه کیک ساده خانگی نیازی به فر ندارد. شما می‌توانید همین مراحل را طی کرده و در نهایت کیک را درون قابلمه و روی گاز بپزید. با این تفاوت که در طرز تهیه کیک ساده بدون فر به جای گرم کردن فر باید یک پایه فلزی را داخل یک قابلمه بزرگ‌تر از قالبتان قرار دهید و گاز را روشن کنید تا به مدت یک رب فضای درون قابلمه گرم شود. فراموش نکنید که باید درب قابلمه را با یک پارچه بپوشانید.

ما تا جایی که نیاز بود تمام نکات مهم در طرز تهیه کیک ساده خانگی را برایتان نوشتیم؛ اما اگر شما تجربه‌ای در پخت این کیک دارید، می‌توانید با نوشتن تجربیاتتان در بخش کامنت‌ها ادامه‌دهنده این مقاله آموزشی باشید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کیک ساده خانگی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات