طرز تهیه حلوا خانگی، یک دسر مقوی و خوشمزه برای روزهایی که میهمان دارید!

طرز تهیه حلوا خانگی، یک دسر مقوی و خوشمزه برای روزهایی که میهمان دارید!

طرز تهیه حلوا انواع متفاوتی دارد. حلوا شیر، حلوا زعفرانی، حلوا سیاه، حلوا هویج و حلوا با شیره انگور تنها چند مورد از حلواهایی هستند که معمولا برای پذیرایی در مجالس مختلف، نذری دادن و خیرات تهیه می‌شوند. حتی بعضی از شهرهای ایران هم دستور خاص خودشان را برای پخت حلوا دارند. در میان تمام حلواهایی که می‌توانید در شهرهای مختلف ایران امتحان کنید، حلوا ارده یزد، حلوا زرده همدان، حلوا هل تبریز و حلوا شیر خشک عربی از بقیه معروف‌تر هستند.

درست است که ما در بیشتر مواقع حلوا را برای پذیرایی در مراسم سوگواری می‌پزیم اما این دسر خوشمزه و مقوی می‌تواند برای استفاده در وعده‌های روزانه و یا به عنوان وعده عصرانه هم تهیه شود. ماده اصلی در طرز تهیه حلوا آرد است که حالا می‌تواند با توجه به نوع حلوایی که می‌پزید انواع مختلفی از آن را استفاده کرد. معمولا از آرد گندم برای پخت انواع حلوا استفاده می‌کنند اما آرد برنج و آرد سنگک هم در تهیه بعضی حلواها کاربرد دارند. البته طرز تهیه حلوا با آرد برنج و یا آرد سنگک تفاوت چندانی با طرز تهیه حلوا با آرد سفید ندارد اما طعم حلوا با تغییر نوع آرد کاملاً تغییر می‌کند.

در این مقاله آموزشی از دیجی فود قصد داریم به سراغ آموزش پخت حلوا برویم و نکات مهم در طرز تهیه یک حلوا مجلسی و خوشمزه را به شما آموزش دهیم. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه حلوا - دیجی فود

طرز تهیه حلوا ساده با دیجی فود

مواد لازم

  • آرد گندم ۲ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • روغن ۱ پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر زعفران نصف قاشق چای‌خوری
  • این میزان مواد در طرز تهیه حلوا ساده برای ۴ نفر کافی است.

طرز تهیه شهد حلوا

  1. در طرز تهیه حلوا باید ابتدا شهد حلوا را آماده کنید. برای درست کردن شهد، شکر را به همراه ۱ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به مرور در آب حل شود. لازم نیست شکر را هم بزنید فقط مراقب باشید حرارت گاز زیاد نباشد و شکر روی حرارت ملایم در آب حل شود.
  2. بعد از جوش آمدن شهد حرارت را کم کنید و زعفران، پودر هل و گلاب را به آن اضافه کنید.
  3. حالا شهد را از روی حرارت بردارید و مشغول آماده کردن حلوا شوید. چطور؟ به شما می‌گوییم.

طرز تهیه حلطرز تهیه حلوا - دیجی فودوا - دیجی فود

طرز تهیه حلوا به روش ساده

  1. در این مرحله باید به سراغ آماده کردن آرد حلوا بروید. ابتدا آرد را سه مرتبه الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شوند. این کار از گوله گوله شدن آرد در حلوا جلوگیری می‌کند.
  2. آرد را درون یک تابه تفت دهید تا به اصطلاح بو داده شود. باید مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد. حرارت گاز هم نباید خیلی زیاد و یا خیلی کم باشد. میزان تفت دادن آرد به خودتان بستگی دارد. اگر دوست دارید حلوای تیره‌تری داشته باشید آرد را بیشتر تفت دهید و اگر می‌خواهید رنگ حلوا روشن‌تر باشد از تفت دادن زیاد از حد آرد خودداری کنید.
  3. روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید و پس از گرم شدن به آرد اضافه کنید. هم بزنید تا آرد به خوبی در روغن حل شود. توجه کنید که روغن شما نباید به هیچ عنوان داغ باشد. همین که گرم و روان باشد کافی است.
  4. هر زمان حس کردید رنگ آرد و روغن به رنگ حلوایی که می‌خواهید نزدیک شده است شعله را خاموش کرده و شهد داغ را در چند مرحله به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید. ابتدا حلوا را با قاشق هم بزنید تا شهد به خوبی به خورد حلوا برود.
  5. در آخر دو دسته تابه را از دو طرف بگیرید و مانند حرکت گهواره شروع کنید به تکان دادن تابه به دو سمت چپ و راست تا حلوا در وسط تابه شما جمع شود و به اصطلاح خودش را بگیرد.

طرز تهیه حلوا - دیجی فود

سرو و تزئین حلوا

  • قبل از اینکه حلوا سرد شود باید آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. حلوا را درون ظرف پهن کنید و روی آن را به دلخواه طرح بزنید. می‌توانید از چنگال، قاشق و یا سیخ کباب برای ایجاد طرح روی حلوا استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید یک حلوای مجلسی داشته باشید می‌توانید این حلوا را درون ظرف موردنظرتان پهن کنید و بعد مقداری حلوای هویج و یا یک نوع حلوای دیگر با رنگ متفاوت بپزید. در آخر تا حلوا داغ است آن را درون قیف آشپزی ریخته و به کمک ماسوره روی حلوای اول طرح بزنید. می‌توانید از دو طرح ساده شکوفه و گل برای تزئین حلوا استفاده کنید. می‌توانید در گوشه و کنار حلوا هم از خلال پسته، بادام و گل محمودی برای تزئین بیشتر استفاده کنید.
  • طرز تهیه حلوای زعفرانی با حلوایی که در بالا آموزش دادیم تفاوت زیادی ندارد، فقط کافی است میزان زعفران را کمی بیشتر کنید و آرد را هم کمتر تفت دهید. برای تزئین این حلوا می‌توانید از پودر نارگیل و گل محمدی استفاده کنید.

نکاتی که باید در طرز تهیه حلوا به آن‌ها توجه کنید

  1. سعی کنید برای پخت حلوا از همان آردی که در دستور نوشته شده است استفاده کنید و در هیچ دستوری آرد دیگری جایگزین نکنید.
  2. یکی از مشکلاتی که معمولا در طرز تهیه حلوا با آن روبرو می‌شوند گوله گوله شدن آرد در حلواست. الک کردن آرد را اصلاً فراموش نکنید. حتی توصیه می‌شود پس از تفت دادن آرد مجدد آن را الک کنید و بعد روغن را به آن اضافه کنید.
  3. اگر پودر هل ندارید دانه هل را به خوبی آسیاب و الک کنید. هل نباید در هنگام خوردن حلوا زیر دندان احساس شود. همین که عطر هل را در حلوا حس کنید کافی است.
  4. حتی یک لحظه هم نباید از هم زدن آرد به هنگام تفت دادن غافل شد. اگر آرد بسوزد باید قید ادامه دادن به مراحل پخت در طرز تهیه حلوا را بزنید.

اگر شما هم نکته‌ای در طرز تهیه حلوا به ذهنتان می‌رسد برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه حلوا
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
ساحل
ساحل
2 ماه قبل

واى خیلى خیلى خوشگله. من حلوام همیشه گوله میشه🤦🏻‍♀️