طرز تهیه حلوا دارچینی + نکاتی برای پخت حلوای مجلسی

طرز تهیه حلوا دارچینی + نکاتی برای پخت حلوای مجلسی

پیش از این در مجله دیجی فود دستورهای متفاوتی را برای تهیه حلوا به شما آموزش دادیم و این‌بار به سراغ طرز تهیه حلوا دارچینی رفته‌ایم. شاید نام حلوا دارچینی کمتر از حلوا شیر، حلوا زعفرانی، حلوا سه آرد و یا حلوا هویج به گوشتان خورده باشد اما این نوع حلوای ساده با طعم دارچین هم می‌تواند گزینه مناسبی برای پذیرایی در میهمانی‌ها باشد.

درست است که ما در بیشتر مواقع حلوا را برای پذیرایی در مراسم سوگواری می‌پزیم اما این دسر خوشمزه و مقوی می‌تواند برای استفاده در وعده‌های روزانه و یا به عنوان وعده عصرانه هم تهیه شود. ماده اصلی در طرز تهیه حلوا آرد است که حالا می‌تواند با توجه به نوع حلوایی که می‌پزید انواع مختلفی از آن را استفاده کرد. معمولا از آرد گندم برای پخت انواع حلوا استفاده می‌کنند اما آرد برنج و آرد سنگک هم در تهیه بعضی حلواها کاربرد دارند. البته طرز تهیه حلوا با آرد برنج و یا آرد سنگک تفاوت چندانی با طرز تهیه حلوا با آرد سفید ندارد اما طعم حلوا با تغییر نوع آرد کاملاً تغییر می‌کند.

در این مقاله آموزشی از دیجی فود قصد داریم به سراغ آموزش پخت حلوا دارچینی برویم و نکات مهم در طرز تهیه یک حلوا مجلسی و خوشمزه با عطر دارچین را به شما آموزش دهیم. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه حلوا دارچینی - دیجی فود

طرز تهیه حلوا دارچینی با دیجی فود

مواد لازم برای تهیه حلوای دارچینی

  • آرد گندم ۲ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • روغن ۱ و نیم پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • دارچین ۱ قاشق مربا خوری
  • زعفران دم کرده به میزان لازم

این میزان مواد در طرز تهیه حلوا دارچینی برای ۴ نفر (یک بشقاب حلوا) کافی است.

طرز تهیه شهد حلوا

در طرز تهیه حلوا دارچینی باید ابتدا شهد حلوا را آماده کنید. برای درست کردن شهد، شکر را به همراه ۱ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به مرور در آب حل شود. لازم نیست شکر را هم بزنید فقط مراقب باشید حرارت گاز زیاد نباشد و شکر روی حرارت ملایم در آب حل شود.

بعد از جوش آمدن شهد حرارت را کم کرده و زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید.

حالا شهد را از روی حرارت بردارید و مشغول آماده کردن حلوا شوید. چطور؟ به شما می‌گوییم.

طرز تهیه حلوا دارچینی به روش ساده

در این مرحله باید به سراغ آماده کردن آرد حلوا بروید. ابتدا آرد را سه مرتبه الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شوند. این کار از گوله گوله شدن آرد در حلوا جلوگیری می‌کند.

آرد را درون یک تابه تفت دهید تا به اصطلاح بو داده شود. باید مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد. حرارت گاز هم نباید خیلی زیاد و یا خیلی کم باشد. میزان تفت دادن آرد به خودتان بستگی دارد. اگر دوست دارید حلوا دارچینی تیره‌تری داشته باشید آرد را بیشتر تفت دهید و اگر می‌خواهید رنگ حلوا روشن‌تر باشد از تفت دادن زیاد از حد آرد خودداری کنید.

روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید و پس از گرم شدن به آرد اضافه کنید. هم بزنید تا آرد به خوبی در روغن حل شود. توجه کنید که روغن شما نباید به هیچ عنوان داغ باشد. همین که گرم و روان باشد کافی است.

هر زمان حس کردید رنگ آرد و روغن به رنگ حلوایی که می‌خواهید نزدیک شده است، دارچین را اضافه کنید، کمی هنم بزنید و بعد مخلوط آرد و روغن را از روی حرارت بردارید. شهد داغ را در چند مرحله به ترکیب آرد، پودر دارچین و روغن اضافه کنید. ابتدا حلوا را با قاشق هم بزنید تا شهد به خوبی به خورد حلوا برود.

در آخر دو دسته تابه را از دو طرف بگیرید و مانند حرکت گهواره شروع کنید به تکان دادن تابه به دو سمت چپ و راست تا حلوا در وسط تابه شما جمع شود و به اصطلاح خودش را بگیرد.

طرز تهیه حلوا - دیجی فود

سرو و تزئین حلوا دارچینی

قبل از اینکه حلوا سرد شود باید آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. حلوا را درون ظرف پهن کنید و روی آن را به دلخواه طرح بزنید. می‌توانید از چنگال، قاشق و یا سیخ کباب برای ایجاد طرح روی حلوا استفاده کنید.

اگر می‌خواهید یک حلوا دارچینی مجلسی داشته باشید می‌توانید این حلوا را درون ظرف موردنظرتان پهن کنید و بعد مقداری حلوای هویج و یا یک نوع حلوای دیگر با رنگ متفاوت بپزید. در آخر تا حلوا داغ است آن را درون قیف آشپزی ریخته و به کمک ماسوره روی حلوای اول طرح بزنید. می‌توانید از دو طرح ساده شکوفه و گل برای تزئین حلوا استفاده کنید. می‌توانید در گوشه و کنار حلوا هم از خلال پسته، بادام و گل محمودی برای تزئین بیشتر استفاده کنید.

طرز تهیه حلوا دارچینی با حلوای زعفرانی تفاوت زیادی ندارد، فقط کافی است دارچین را حذف کنید، میزان زعفران را کمی بیشتر کنید و آرد را کمتر تفت دهید. برای تزئین این حلوا می‌توانید از پودر نارگیل،خلال پسته،خلال بادام و گل محمدی استفاده کنید.

طرز تهیه حلوا دارچینی - دیجی فود

فوت و فن پخت حلوا دارچینی

  • سعی کنید برای پخت حلوا دارچینی از همان آردی که در دستور نوشته شده است استفاده کنید و در هیچ دستوری آرد دیگری جایگزین نکنید.
  • یکی از مشکلاتی که معمولا در طرز تهیه حلوا دارچینی با آن روبرو می‌شوید سوختن دارچین است، برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی می‌توانید دارچین را به شهد حلوا اضافه کنید.
  • یکی دیگر از مشکلات رایج در تهیه حلوا دارچینی گوله گوله شدن آرد در حلواست. الک کردن آرد را اصلاً فراموش نکنید. حتی توصیه می‌شود پس از تفت دادن آرد مجدد آن را الک کنید و بعد روغن را به آن اضافه کنید.
  • اگر پودر دارچین ندارید کافیست حین آماده شدن شهد حلوا چند تکه چوب دارچین داخل شهد انداخته و اجازه دهید عطر دارچین درون شهد آزاد شود.
  • حتی یک لحظه هم نباید از هم زدن آرد به هنگام تفت دادن غافل شد. اگر آرد بسوزد باید قید ادامه دادن به مراحل پخت در طرز تهیه حلوا دارچینی را بزنید.

اگر شما هم نکته‌ای در طرز تهیه حلوا دارچینی به ذهنتان می‌رسد برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه حلوا دارچینی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۴.۵1star1star1star1star1star Based on ۵ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات