طرز تهیه حلوا زنجبیلی + نکات و ترفند‌هایی برای بهتر شدن

طرز تهیه حلوا زنجبیلی + نکات و ترفند‌هایی برای بهتر شدن

حلوا زنجبیلی جزو دسر‌های اصیل ایرانی است که اصالتا به شهر تبریز تعلق دارد. این دسر شیرین و خوش‌طعم می‌تواند به‌ عنوان دسر، مهمان سفره‌های شما باشد یا آن را در شب‌های ماه رمضان، برای افطار آماده کنید. طرز تهیه حلوا زنجبیلی بسیار راحت بوده و مدت‌زمان پخت آن نیز بسیار کوتاه است. از‌ این‌ رو اگر به‌دنبال تجربه طعمی متفاوت از میان دسر‌های ایرانی هستید، در این مطلب با ما همراه باشید تا ساده‌ترین طرز تهیه حلوا زنجبیلی را به‌صورت مرحله‌ به‌ مرحله به شما آموزش دهیم. در‌ نهایت برای آنکه بتوانید مانند یک آشپز حرفه‌ای، حلوا زنجبیلی خوش‌بافت و لذیذی را تهیه کنید، نکات و ترفند‌هایی حرفه‌ای را نیز به شما آموزش داده‌ایم. 

مواد لازم در طرز تهیه حلوا زنجبیلی  

  • پودر زنجبیل: ۱ قاشق سوپ خوری
  • آرد گندم: ۱ پیمانه معادل ۱۲۵ گرم
  • پودر قند: ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر گردو، بادام یا پسته: ۵۰ گرم برای تزیین
  • روغن جامد و کره: ۷۰ گرم

نکته: این مقدار مواد اولیه برای ۶ نفر مناسب است؛ از‌ این‌ رو اگر می‌خواهید حلوا زنجبیلی را برای تعداد کمتر یا بیشتری تهیه کنید، می‌توانید تمام مواد اولیه را به یک نسبت کاهش یا افزایش دهید. 

طرز تهیه فوری حلوا زنجبیلی 

ابتدا آرد را ۳ الی ۴ بار الک کرده و سپس به‌مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس کره و روغن جامد را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا مواد منسجم شده و رنگ آن طلایی شود. پس از آنکه مایع به دست آمده کمی خنک شد، هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. سپس پودر قند را نیز الک کرده و به حلوا بیفزایید. مواد را به‌خوبی هم زده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. 

قالبی مستطیل شکل برداشته و حلوا را داخل آن بریزید و پخش کنید. سپس با پشت قاشق سطح آن را فشار دهید تا کاملا صاف و یک‌دست شود. در این مرحله برای تزیین کمی پودر پسته، بادام یا گردو، روی حلوا بپاشید و سپس قالب را درون یخچال قرار دهید. پس از ۱ الی ۲ ساعت، حلوا زنجبیلی شما آماده برش و سرو است. نوش جان. 

طرز تهیه حلوا زنجبیلی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله 

  • مرحله اول

در مرحله اول از طرز تهیه حلوا زنجبیلی، ابتدا آرد را ۳ الی ۴ بار الک کنید. سپس ماهیتابه‌ای مناسب برداشته، آرد را درون آن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه آرد را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس آرد را از روی حرارت برداشته و دوباره الک کنید. 

  • مرحله دوم

در مرحله دوم آرد را مجدد درون ماهیتابه ریخته و کره و روغن جامد را به آن اضافه کنید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. ترکیب آرد، کره و روغن جامد را مدام هم بزنید تا به‌خوبی با هم مخلوط شوند. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مواد منسجم شده و رنگ آن طلایی شود. سپس ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا محتویات آن کمی خنک شود. 

  • مرحله سوم

زمانی که ترکیب به دست آمده از حالت داغی درآمد و ولرم شد، هل و پودر زنجبیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه پودر قند را نیز الک کرده و به حلوا اضافه کنید و سپس به‌خوبی هم بزنید تا پودر قند جذب مواد شود. در‌نهایت مواد را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود. 

  • مرحله چهارم 

در این مرحله از طرز تهیه حلوا زنجبیلی ظرف یا قالبی مستطیل شکل برداشته و کف آن را با کاغذ روغنی به‌طور کامل بپوشانید. سپس حلوا را داخل ظرف یا قالب ریخته و پخش کنید. می‌توانید برای یک‌دست شدن و صاف شدن سطح حلوا، از پشت قاشق یا کفگیر استفاده کنید. در‌نهایت مقداری پودر‌ گردو، بادام یا پسته روی حلوا بپاشید و سپس قالب را درون یخچال قرار دهید. 

  • مرحله پنجم

پس از گذشت ۱ الی ۲ ساعت، حلوا را از یخچال خارج کرده و بر‌اساس سلیقه خود، به هر شکلی که دوست دارید برش بزنید. سپس تکه‌های حلوا را به آرامی از درون قالب برداشته، درون ظرفی مناسب چیده و سرو کنید. نوش جان. 

نکات و ترفند‌های حرفه‌ای در طرز تهیه حلوا زنجبیلی 

  • در تهیه حلوا زنجبیلی نباید از روغن مایع به‌جای روغن جامد و کره استفاده کنید؛ چرا‌ که استفاده از مخلوط روغن جامد و کره باعث نرم شدن بافت حلوای شما می‌شود. 
  • دقت کنید که رنگ حلوای زنجبیلی باید روشن‌تر از حلوا‌های مرسوم (حلوای آرد گندم) باشد؛ از‌ این‌ رو آرد و مایع حلوا را بیش از اندازه تفت ندهید. 
  • پودر قند را حتما در زمانی که مایع حلوا ولرم است اضافه کنید؛‌ در غیر این صورت، پودر قند ذوب شده و بعدا به‌صورت تکه‌تکه زیر دندان حس می‌شود. 
  • می‌توانید از قالب‌های سیلیکونی طرح‌دار به‌جای قالب‌های مستطیلی ساده استفاده کنید تا دسر شما ظاهر زیبا‌تری داشته باشد. 
  • برای طعم بهتر می‌توانید، انواع مغزی‌جات را نیز به مایع حلوا زنجبیلی اضافه کنید. 
  • می‌توانید بسته به ذائقه خود، مقدار پودر قند و زنجبیل را کم یا زیاد کنید. 

همان‌طور که وعده داده بودیم، در این مطلب از مجله آشپزی، طرز تهیه حلوا زنجبیلی را به بیانی ساده و به‌صورت مرحله‌به‌مرحله، با جزئیات توضیح دادیم. اکنون وقت آن رسیده تا دست به‌ کار شوید و با استفاده از این طرز تهیه، طعم شیرین جدیدی را مهمان خانه‌هایتان کنید. فراموش نکنید که هنگام پخت این دسر خوشمزه، نکات و ترفند‌هایی را که به شما آموزش دادیم را در‌ نظر داشته و رعایت کنید تا بهترین حلوا زنجبیلی را به‌ راحتی در منزل تهیه کرده و از طعم و بافت آن لذت ببرید. 

 



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات