طرز تهیه بورانی بادمجان + نکات مهم و حرفهای

سالاد و بورانی از جمله پیشغذاهای ساده و خوشمزه هستند که تنوع بسیاری دارند و هر شخص با توجه به ذائقه و سلیقهاش میتواند نوعی از آن را در وعدههای غذایی متفاوت سرو کند. بورانی بادمجان یا همان ماست و بادمجان یکی از خوشمزهترین بورانیها است. طرز تهیه بورانی بادمجان بسیار ساده بوده و با کمترین مواد اولیه قابل طبخ است. ماست دارای طبع سرد است و بادمجان دارای طبع گرم و ترکیب این دو ماده می تواند طبع سرد و گرم هر یک را تعدیل کند. همچنین باتوجه به خواص بیشمار هریک از دو ماده اصلی این پیش غذا،ترکیب آنها میتواند غذایی مقوی و درعینحال کم کالری باشد؛ بنابراین بورانی بادمجان پیشنهاد خوبی برای کسانی است که رژیم غذایی دارند.
در ادامه بهترین روش آمادهسازی این پیشغذای لذیذ را ارائه کردهایم و سپس نکات و ترفندهایی را به شما آموزش دادهایم که با استفاده از آنها میتوانید بورانی بسیار لذیذی آماده کرده و اطرافیان را با دستپخت خود، شگفتزده کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه بورانی بادمجان
- بادمجان متوسط: ۳ عدد
- ماست چکیده یا پرچرب: ۲ پیمانه
- سیر: ۲ حبه
- پودر گردو: یکچهارم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- سبزیجات خشک: در صورت تمایل
طرز تهیه بورانی بادمجان مرحله به مرحله
مرحله اول
- ابتدا بادمجانهایی انتخاب کنید که مناسب کباب کردن باشند؛ بادمجانی مناسب کباب کردن است که نه خیلی درشت باشد و نه خیلی ریز. همچنین بادمجانها نباید خیلی تخم داشته باشند، چراکه کیفیت بادمجان در تهیه بورانی حرف اول را میزند.
- اکنون بادمجانها را بشویید و با پوست روی آتش، گاز یا داخل فر قرار دهید و کبابی کنید. ب
- رای کبابی کردن در فر لازم است فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- روی بادمجانها شیارهای عمیق ایجاد کنید و آنها را در سینی فر بچینید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه در فر بماند تا مغزپخت شود.
- پس از این کار گریل را روشن کنید و اجازه دهید یک طرف کاملا برشته و دودی شود و پس از آن بادمجان را برگردانید تا طرف دیگر هم کبابی شود.
مرحله دوم
- یک ظرف گود را با آب سرد پر کنید و بادمجانهای کبابی داغ را به مدت ۵ الی ۱۰ داخل آن قرار دهید. با این کار جدا کردن پوست بادمجانها بهراحتی انجام میشود. البته اگر میخواهید مزه کبابی بادمجانها کاملا حفظ شود، بهتر است بهجای قرار دادن بادمجانها در آب سرد، کمی بیشتر وقت بگذارید و پوستهای سوخته را آرامآرام جدا کنید.
- راه دیگر این است که بادمجانهای کبابی شده را داخل کیسه فریزر قرار دهید و درب آن را ببندید پس از ۱۰ دقیقه کیسه را باز کرده و پوست بادمجانها را بهراحتی جدا کنید.
مرحله سوم
- پس از جدا کردن پوست بادمجانها، آنها را داخل غذاساز ریخته و مخلوط کنید تا بادمجانها له شوند.
- اگر غذاساز ندارید، میتوانید با استفاده از ساطور، بادمجانهای کبابی را ساطوری کنید.
- پس از له شدن بادمجانها سیر لهشده و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا مواد بهخوبی باهم ترکیب شوند.
- سپس کمی زمان دهید تا مزه سیر و نمک و فلفل به خورد بادمجانها برود.
مرحله آخر
- در مرحله آخر از طرز تهیه بورانی بادمجان مخلوط بادمجان و سیر را داخل ظرفی ریخته و ماست را کمکم به آن اضافه کنید تا غلظت آن در مواد به حد مناسبی برسد.
- لازم به ذکر است که شما میتوانید براساس سلیقه خود مقدار ماست را کم یا زیاد کنید.
- درنهایت اگر دوست دارید یک قاشق چایخوری نعنا خشک یا سبزیجات معطر مانند ریحان، ترخون و… به بورانی بادمجان اضافه کنید تا بورانی بادمجان خوش عطر تری داشته باشید.
- در این مرحله بورانی بادمجان را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خنک شود؛ پس از آن بورانی شما آماده سرو است.
- آن را در ظرفی ریخته و به سلیقه خود تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکات و ترفندهای حرفهای در طرز تهیه بورانی بادمجان
- فوت کوزهگری درست کردن بورانی بادمجان این است که بادمجانها را به هیچوجه سرخ نکنید و آنها را کبابی کنید؛ زیرا نحوه پخت بادمجان نقشی اساسی در مزه بورانی دارد.
- برای لذیذتر کردن بورانی بهتر است از سیر تازه، نعناع و گلسرخ و مقدار کمی زعفران استفاده کنید.
- اگر میخواهید بقیه بورانی را در یخچال نگهداری کنید باید آن را در ظرف در بسته قرار دهید.
- به جای سیر میتوانید از موسیر خرد شده یا پیاز داغ استفاده کنید.
- میزان ماست را بنابر ذائقهتان کم و زیاد کنید.
- ماست نقش کلیدی را در تهیه بورانی ایفا می کند. براساس تجربه ماست خامهای طعم و حالت بهتری به بورانی بادمجان میبخشد.
- اگر میخواهید پیشغذای کمکالریتری داشته باشید، بهتر است از ماست کمچرم برای بورانی بادمجان استفاده کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه بورانی بادمجان را بهصورت حرفهای، ساده و خوشمزه در اختیار شما قرار دهیم، بورانی بادمجان را امتحان کنید و تجربه و نظراتتان را با ما و مخاطبان خوشذوق ما بهاشتراک بگذارید.