طرز تهیه دونات در خانه به سبک حرفه‌ای‌ها

طرز تهیه دونات در خانه به سبک حرفه‌ای‌ها

نمی‌دانیم یکباره واژه دونات از کجا سر و کله‌اش پیدا شد. ولی من یادم هست که از قدیم به این خوراکی خوشمزه که معمولا به عنوان عصرانه سرو می‌شد، پیراشکی می‌گفتیم! پیراشکی یا دونات هر دو ما را یاد شکلات آب شده خوشمزه روی آن می‌اندازد. ولی امروزه دونات‌ها با انواع ترافل و طعم‌های بی‌نظیر دیگری مانند قهوه، شکر و دارچین، نسکافه، پودر نارگیل و … تزیین می‌شوند که جدا از طعم آن ما را محو ظاهر جذاب خود هم می‌کند. اگر بخواهید یک پیراشکی خانگی خوشمزه درست کنید، ما تمام نکات طرز تهیه دونات را در ادامه آماده کرده‌ایم.

در نظر داشته باشید که هر دونات ساده با روکشی از شکلات، حدود ۴۵۰ کیلو کالری به همراه دارد.

طرز تهیه دونات - دیجی فود

مواد لازم برای طرز تهیه دونات ساده

  • آرد سفید: ۵۰۰ گرم
  • شکر: ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • شیر ولرم: ۱ لیوان
  • خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: نصف لیوان
  • نمک: نوک قاشق چایخوری
  • شکلات تخته‌ای، خامه، شکر، دارچین، ترافل رنگی، پودر نارگیل و پسته: برای تزیین به دلخواه

دستور پخت سریع برای طرز تهیه دونات

  1. ابتدا خمیر مایه را با ۱ قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم عمل آورید. (حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم است.)
  2. تخم مرغ‌ها را به خوبی هم بزنید. شکر و نمک را هم اضافه کرده و هم بزنید.
  3. کره، مخمر و شیر ولرم را هم اضافه کرده و هم بزنید.
  4. آرد سفید را که ۳ بار الک کرده‌اید را به تدریج اضافه کنید.
  5. خمیر را برای مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز دهید. حالا روی خمیر را با پارچه تمیزی بپوشانید و ۱ ساعت اجازه استراحت دهید.
  6. خمیر را به قطر ۱ سانتی متر با وردنه پهن کنید و به کاتر گرد، برش بزنید.
  7. روی دونات‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه با پارچه بپوشانید و سپس داخل قابلمه گود و روغن داغ، سرخ کنید.

طرز تهیه دونات - دیجی فود

راهنمای گام به گام برای درست کردن پیراشکی

  1. اولین قدم برای طرز تهیه دونات این است که کره را در دمای محیط قرار دهیم تا نرم شود.
  2. خمیر مایه فوری را به همراه ۱ قاشق غذاخوری از شکر، داخل آب ولرم بریزید و کمی هم بزنید. روی آن را بپوشانید و برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه فعال شود و پف کند.
  3. تخم مرغ‌ها را درون ظرفی شکسته و به خوبی هم بزنید.
  4. باقیمانده شکر را به همراه نمک به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و با همزن حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا رنگ روشن و یکدستی از این ترکیب داشته باشید.
  5. حال کره نرم شده را به آن اضافه کرده و کمی دیگر هم بزنید.
  6. شیر ولرم و مخمر آماده شده را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  7. آرد را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید.
  8. این مرحله را با حوصله انجام دهید و با هر بار اضافه کردن مقداری از آرد، مخلوط را هم بزنید تا متوجه تغییرات آن برای اضافه کردن باقی آرد باشید.
  9. برای طرز تهیه دونات صنعتی خمیر باید کمی مرطوب باشد. حالا باید برای ۱۰ دقیقه خمیر را به خوبی ورز دهید.
  10. بعد از این مرحله، خمیر را گرد کنید و داخل ظرفی که کمی آن را با روغن مایع چرب کرده باشید، قرار دهید. روی خمیر را هم مقداری چرب کنید. حالا باید روی ظرف را بپوشانید. از یک پارچه تمیز استفاده کنید.
  11. خمیر باید حدود ۱ ساعت در دمای محیط آشپزخانه که نسبتا گرم باشد استراحت کند.
  12. بعد از این زمان، پف خمیر را با دست بگیرید و آن را کمی دیگر ورز دهید.
  13. خمیر را ۲ قسمت کنید، آن را روی سینی خشک و تمیزی به قطر ۱ سانتی متر پهن کنید و به کمک کاتر گرد یا قالب مخصوص دونات، آن را قالب بزنید.
  14. روی یک سینی، کاغذ روغنی پهن کنید و دونات‌های قالب زده را روی آن بچینید. پس از اتمام کار، نوبت به مرحله دوم استراحت خمیر است. روی خمیر را حدود نیم ساعت با پارچه تمیز بپوشانید. این مرحله برای طرز تهیه دونات اهمیت زیادی دارد.
  15. بعد از این زمان، روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید و اجازه دهید داغ شود.
  16. حالا هر ۲ طرف دونات‌ها را یکی یکی سرخ می‌کنیم و روی دستمال جذب روغن می‌گذاریم.
  17. بعد از این که کمی خنک شد، دونات‌ها را به دلخواه با شکلات ذوب شده و ترافل و پودر نارگیل و … تزیین کنید.

طرز تهیه دونات - دیجی فود

طرز تهیه دونات کرم دار

تمامی مراحل آماده کردن دونات را دنبال کنید. اما اگر پیراشکی کرم دار باب میل شماست، در ادامه توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای درست کردن کرم پیراشکی

  • آرد سفید: ۱ پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • شیر: نصف پیمانه
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری

برای طرز تهیه دونات کرمدار، تمامی مواد بالا (به جز وانیل) را با هم داخل قابلمه‌ای ترکیب کنید و بر روی حرارت بگذارید. مرتبا هم بزنید تا به غلظت کرم پیراشکی برسد. حالا وانیل را اضافه کنید و هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

بعد از این که کرم پیراشکی کمی از حرارت افتاد، آن را داخل قیف بریزید و به داخل دونات‌ها تزریق کنید.

طرز تهیه دونات شکلاتی

برای این که یک دونات شکلاتی خیلی خوشمزه داشته باشید، طبق دستور دونات ساده پیش بروید. حالا پیشنهاد می‌کنیم، شکلات شیری و تلخ را هر کدام در ظرف جدا به روش بنماری ذوب کنید.

یک سمت دونات‌ها را بعد از سرخ کردن، داخل شکلات تلخ بزنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات روی دونات خنک شود. حالا شکلات شیری را درون قیف پلاستیکی بریزید و سر قیف را با قیچی، خیلی ظریف ببرید. با شکلات شیری، خط‌هایی به دلخواه بر روی دونات‌های شکلاتی طراحی کنید.

طرز تهیه دونات رژیمی

شاید در خانه شما سالمندی زندگی می‌کند که لازم است، بیشتر مراقب سلامتی قلب و عروق خود باشد. شاید هم خودتان مدتی باشد که رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌کنید که دستتان را برای خوردن سرخ‌کردنی‌ها بسته باشد.

دونات‌ها را طبق دستوری که توضیح دادیم آماده کنید. اما با این تفاوت که بعد از دومین استراحت خمیر، روی آن‌ها را به کمک ظرف اسپری، روغن گیاهی بپاشید. حالا دونات‌ها را داخل سینی فر بچینید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

برای روی پیراشکی رژیمی می‌توانید مقداری عسل بریزید و با پودر نارگیل آن را تزیین کنید.

طرز تهیه دونات - دیجی فود

نکات مهم و ترفندها برای طرز تهیه دونات خانگی

  1. میزان دقیق آرد، به جنس آرد بستگی دارد. بنابراین بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید تا زمانی که خمیر شما به دست نچسبد، اما لطافت خودش را هم داشته باشد. بهتر است خمیر شما کمی مرطوب باشد.
  2. برای سرخ کردن دونات از یک قابلمه کوچک با لبه بلند استفاده کنید. تا میزان روغن کمتری استفاده کنید و البته روغن داخل به اطراف ظرف پاشیده نشود.
  3. روغن را به میزانی باید بریزید که دونات‌ها حین سرخ شدن، به کف قابلمه نرسند و در آن غوطه‌ور شوند.
  4. بهتر است دونات را با دمای متوسط سرخ کنید. دمای پایین باعث می‌شود روغن به بافت داخلی نفوذ کند و دونات شما بیش از حد چرب و سنگین شود. سرخ شدن با دمای متوسط باعث می‌شود دونات‌ها سریعا پف کنند و تغییر رنگ دهند.
  5. بعد از این که هر دونات سرخ شد، آن را بر روی سبد یا دستمال جذب روغن قرار دهید.
  6. برای نگهداری دونات، آن‌ها را داخل ظرف‌هایی قرار دهید که رطوبت محیط را به خود جذب نکنند. کیسه‌های کاغذی انتخاب خوبی برای نگهداری دونات هستند.
  7. برای هر بار مصرف، مقدار کمی دونات آماده کنید. چرا که دونات‌ها با گذشت زمان، کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند.
  8. برای طرز تهیه دونات ، حتما باید از آرد سفید استفاده کنید. آرد سبوس‌دار باعث سنگین شدن خمیر دونات می‌شود.
  9. برای این که خمیر دونات در زمان استراحت، بهتر عمل آید، آن را در محیط نسبتا گرمی نگهداری کنید.

طرز تهیه دونات - دیجی فود

برای سرو دونات چه نوشیدنی انتخاب کنیم؟

سرو شیرینی‌های خوشمزه برای ما ایرانی‌ها با چای خوش‌دم تکمیل می‌شود. بعد از این که دونات‌های خوشمزه خود را تزیین کردید، آن را داخل ظرف بچینید و با چای یا قهوه نوش جان کنید.

دونات یک میان وعده جذاب برای همه سنین است. البته چون داخل روعن سرخ می‌شود و مقداری شکر دارد، برای افراد مسن باید با احتیاط سرو شود. پیشنهاد ما این است که برای عزیزان مسن، دونات رژیمی آماده کنید، یا فیلم طرز تهیه دونات رژیمی در فر را آماده کنید و برایشان بفرستید.

دونات‌ها خوراکی‌های لذید و باب میل بچه‌ها هستند. می‌توانید برای ساعات استراحت در مدرسه فرزندانتان، دونات‌های خوشمزه آماده کنید. با نکات و آموزش طرز تهیه دونات در این مطلب، نظراتتان را از طعم پیراشکی خانگی برای ما بنویسید. راستی شما از چه تاپر و فیلینگی برای دونات‌ها استفاده می‌کنید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه دونات
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۵1star1star1star1star1star Based on ۱ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات