طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه و خانگی به سبک قنادی‌ها

طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه و خانگی به سبک قنادی‌ها

در میان سفره عید و در کنار تمام شیرینی‌های خانگی شیرینی نارگیلی را معمولاً کنار شیرینی گردویی می‌بینیم. این دو شیرینی هرچند که از نظر ظاهری شبیه به هم هستند اما هر کدام طعم و مزه منحصربه‌فرد خودشان را دارند که با دیگری متفاوت است. ما قبلاً در مطلبی مجزا طرز تهیه شیرینی گردویی را با تمام نکات به شما آموزش دادیم و حالا نوبت به طرز تهیه شیرینی نارگیلی رسیده است.

این شیرینی خوشمزه یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های پذیرایی در اعیاد ما ایرانی‌هاست که در بعضی شهرها جز شیرینی‌های محلی به حساب می‌آید و از آن با نام نان نارگیلی یاد می‌شود. خیلی‌ها دوست دارند برای پذیرایی از مهمانانشان شیرینی نارگیلی خانگی بپزند اما خیال می‌کنند پخت این شیرینی باید سخت باشد. این‌طور نیست. طرز تهیه شیرینی نارگیلی ساده است به شرط اینکه دستور آن را مو به مو دنبال کرده و تمام نکاتش را رعایت کنید. تا یادمان نرفته بگوییم که کالری شیرینی نارگیلی به ازای هر عدد شیرینی متوسط ۴۵ کیلو کالری است.

این شیرینی انواع متفاوتی دارد، شیرینی نارگیلی پودری، شیرینی نارگیلی شیری، شیرینی نارگیلی زعفرانی و شیرینی نارگیلی پفکی چهار مدل از انواع بازاری این شیرینی هستند. ما قصد داریم در ادامه این مطلب از دیجی فود روش پخت شیرینی نارگیلی پفکی یا همان شیرینی نارگیلی به سبک قنادی ها را به شما آموزش دهیم؛ پس اگر به پخت شیرینی علاقه‌مندید و به دنبال یک دستور کامل و حرفه‌ای برای پخت این شیرینی می‌گردید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی - دیجی فود

مواد لازم در تهیه شیرینی نارگیلی

  • شکر ۲۵۰ گرم
  • پودر نارگیل ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع ۱۰۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ ۳ عدد
  • وانیل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • آب لیمو ترش نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شیرینی نارگیلی - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی نارگیلی مرحله به مرحله

  1. برای داشتن یک شیرینی نارگیلی نرم ابتدا پودر نارگیل را به همراه وانیل، شکر و نصف روغن و نصف سفیده تخم‌مرغ درون کاسه بزرگی بریزید و با همزن بزنید تا با خوبی یکدست شوند.
  2. بعد از اینکه مواد را به خوبی با هم مخلوط کردید می‌توانید آن را درون میکسر ریخته و یا آن را دو مرتبه از چرخ‌گوشت رد کنید. حالا مایه شیرینی شما باید روی حرارت گرم شود.
  3. برای این کار مایه شیرینی نارگیلی را داخل تابه یا قابلمه‌ای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. شعله گاز باید بسیار کم باشد. بهتر است در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نارگیلی برای کنترل حرارت گاز از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید.
  4. حواستان باشد که برای داشتن شیرینی نارگیلی باکیفیت نباید مایه آن روی حرارت به جوش بیاید. وقتی مایه شیرینی کمی گرم شد باقی روغن و سفیده تخم‌مرغ را به همراه آب‌لیمو به آن اضافه کنید.
  5. یک قاشق چوبی برداشته و مایه شیرینی را برای نیم ساعت بدون معطلی هم بزنید. به این کار اصطلاحاً داغ زدن شیرینی می‌گویند. این مرحله تقریباً مهم‌ترین بخش در طرز تهیه شیرینی نارگیلی است پس سعی کنید آن را به دقت انجام دهید.
  6. وقتی مایه شیرینی را برای نیم ساعت مداوم هم زدید باید از روی حرارت بردارید تا در دمای آشپزخانه خنک شود. حواستان باشد برای خنک شدن مایه شیرینی باید صبور بود پس به هیچ وجه آن را درون یخچال قرار ندهید.
  7. تا خنک شدن خمیر شیرینی فر را روی ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و قیف و ماسوره ساده را برای قالب زدن شیرینی آماده کنید. البته این شیرینی را می‌توان بدون قیف هم آماده کرد اما با استفاده از قیف، شیرینی‌ها یک اندازه و شکل و شمایلشان بهتر از آب در می‌آید.
  8. وقتی مایه شیرینی خنک شد آن را درون قیف بریزید و از آن به اندازه یک گردو روی کاغذ روغنی قرار دهید. حواستان باشد شیرینی‌ها را با فاصله از هم قالب بزنید تا شیرینی جای کافی برای پف کردن داشته باشد. اگر در حال آماده کردن شیرینی نارگیلی عید نوروز هستید می‌توانید اندازه‌های شیرینی را کمی کوچک‌تر در نظر بگیرید. چون معمولاً تنوع شیرینی‌های خانگی عید زیاد است و مهمان‌ها دوست دارند تمام شیرینی‌ها را امتحان کنند. اگر سایز شیرینی‌ها را کمی کوچک‌تر کنید تعدادشان بیشتر و خوردنشان راحت‌تر خواهد بود.
  9. در مرحله آخر از طرز تهیه شیرینی نارگیلی سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینی‌ها به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با دمای ۱۷۵ درجه بپزند.
  10. حواستان باشد بعد از اتمام پخت اجازه دهید شیرینی‌ها کمی خنک شوند بعد آن‌ها را از روی کاغذ روغنی جدا کرده و درون ظرف دربسته نگهداری کنید.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر

اگر فر ندارید اصلاً جای نگرانی نیست. شما می‌توانید برای پخت شیرینی نارگیلی از فر دست‌ساز استفاده کنید. چطور؟ در طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و یک سه‌پایه فلزی را داخل آن قرار دهید. درب قابلمه را ببنید و آن را به مدت یک ربع روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا گرم شود. بهتر است در زیر قابلمه از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید.

حالا یک سینی یا ظرف کوچک‌تر انتخاب کرده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینی‌ها را با فاصله قالب بزنید و روی سه‌پایه فلزی درون قابلمه قرار دهید. درب قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید شیرینی نارگیلی شما به مدت ۲۰ دقیقه داخل قابلمه بپزد.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی - دیجی فودطرز تهیه شیرینی نارگیلی - دیجی فود

نکاتی که باید برای پخت شیرینی نارگیلی بدانید

  • اگر در زمان قالب زدن شیرینی خمیر آن سفت شده بود و هنگام قیف زدن ترک برمی‌داشت، می‌توانید نصف یک سفیده تخم‌مرغ به آن اضافه کنید. بلعکس اگر مواد شل بود و انسجام خوبی نداشت کافیست یک قاشق غذاخوری آرد برنج به خمیر شیرینی اضافه کنید.
  • برای پخت شیرینی نارگیلی بهتر است از سینی گالوانیزه استفاده شود. سینی‌های فر به خاطر جنسی که دارند بیش از اندازه داغ می‌شوند. این مسئله باعث می‌شود کف شیرینی شما قبل از پخته شدن بسوزد. پس اگر می‌خواهید در پخت این شیرینی حرفه‌ای عمل کنید بهتر است به جای سینی فر از سینی‌های مخصوص شیرینی‌پزی استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان پودر قند را جایگزین شکر نکنید. حتی در طرز تهیه شیرینی نارگیلی استفاده از شکر دانه‌ریز هم مجاز نیست چراکه این جایگزینی در مرحله داغ زدن باعث فشرده شدن خمیر شیرینی و بعد از پخت باعث سفت و خشک شدن شیرینی می‌شود.
  • تمام موادی که برای پخت شیرینی نارگیلی استفاده می‌کنید باید از قبل به دمای محیط رسیده باشند.
  • و آخرین نکته در طرز تهیه شیرینی نارگیلی مربوط به اندازه‌گیری مواد اولیه است. این شیرینی دستور تهیه حساسی دارد، کمی بالا و پایین شدن مواد می‌تواند نتیجه کارتان را به کلی خراب کند. پس فراموش نکنید که برای اندازه‌گیری مواد اولیه حتماً از ترازوی دیجیتالی با حساسیت بالا استفاده کنید.

اگر تجربه متفاوتی در طرز تهیه شیرینی نارگیلی دارید حتماً در کامنت‌ها برایمان بنویسید. اگر اهل شیرینی پختن نیستید اما از عاشقان شیرینی نارگیلی به حساب می‌آیید، به ما بگویید بهترین شیرینی نارگیلی را از کجا می‌خرید؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی نارگیلی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات