طرز تهیه مافین ساده و شکلاتی با دستوری آسان در خانه

طرز تهیه مافین ساده و شکلاتی با دستوری آسان در خانه

ما پیش از این در چند مقاله از دیجی فود طرز تهیه کاپ کیک را به شما آموزش دادیم و حالا نوبت به این رسیده تا به سراغ طرز تهیه مافین برویم. شیرینی مافین نوعی کیک نیمه شیرین یک نفره است که ظاهری شبیه کیک یزدی دارد و در دو نوع معروف آمریکایی و انگلیسی تهیه میشود.
شیرینی مافین آمریکایی را با آرد، کره، شکر و بکینگ پودر درست می‌کنند و در کاغذ‌های ضخیم یا کاغذ آلومینیومی به شکل فنجان می‌پزند که به کیک فنجانی هم معروف است. این نوع مافین در واقع یک نوع کیک اسفنجی یا کره‌ای به شکل فنجان است. شیرینی مافین انگلیسی، نوعی کیک کم شیرین است که در آن به جای بکینگ پودر از خمیر مایه استفاده می‌کنند. مافین آمریکایی نسبت به مافین انگلیسی ظاهری ساده و بدون تزیین دارد و دارای چربی و کره بیشتری است. شیرینی مافین در آمریکا و انگلیس معمولا به عنوان صبحانه و یا همراه با چای سرو می‌شود. این شیرینی انواع مختلفی دارد، اما مهم‌ترین آن‌ها شیرینی مافین شکلاتی و شیرینی مافین ساده هستند که طرز تهیه آن‌ها را در این مقاله از دیجی فود به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه مافین - دیجی فود

طرز تهیه شیرینی مافین ساده

مواد لازم

  • آرد ۱+۳/۴ پیمانه
  • روغن مایع ۱/۳ پیمانه
  • شکر ۲/۳ پیمانه
  • بکینگ پودر ۲.۵ قاشق چایخوری
  • نمک ۱/۸ قاشق چاخوری
  • شیر ۳/۴ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کشمش ۱/۳ پیمانه
  • پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه مافین - دیجی فود

طرز تهیه مافین ساده

در یک کاسه بزرگ آرد، بکینگ پودر و شکر را با هم مخلوط کرده، سپس مخلوط حاصل را الک کنید.
تخم مرغ را در کاسه دیگری ریخته، شیر، روغن مایع و وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا یکدست شوند.
مخلوط تخم مرغ را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و با لیسک به آرامی فولد کنید تا کاملا مخلوط شوند.
کشمش را اضافه کرده و به آرامی با مواد مخلوط کنید.
قالب‌های مافین را چرب کرده و مقداری آرد در آن بپاشید یا در صورت استفاده از کپسول مافین، در هر قالب یک کپسول قرار دهید. دو سوم هر قالب را با مایه مافین پر کنید و قالب را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینی مافین بپزد.
شیرینی مافین را پس از پخت از فر خارج کرده و روی توری قرار دهید تا خنک شود.
حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شیرینی مافین خنک شود و سپس میل کنید.

طرز تهیه مافین شکلاتی

مافین شکلاتی نوعی شیرینی مناسب برای صبحانه یا دسر پس از شام است. در ترکیب این دسر خوشمزه علاوه بر پودر کاکائو، شکلات چیپسی استفاده شده و به همین دلیل در بین دوستداران شکلات بسیار محبوب است.

مواد لازم

  • آرد چند منظوره ۱.۵ فنجان
  • پودر کاکائو۱/۲ فنجان
  • شکلات چیپسی ۱ فنجان
  • شکر۱ فنجان
  • بکینگ پودر۱.۵ قاشق چایخوری
  • نمک۱/۲ قاشق چایخوری
  • جوش شیرین۱ قاشق چایخوری
  • شیر۳/۴ فنجان
  • روغن مایع۱/۳ فنجان
  • تخم مرغ بزرگ ۱ عدد

طرز تهیه مافین - دیجی فود

مراحل تهیه مافین شکلاتی در خانه

فر را روی حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
آرد، پودر کاکائو، شکر، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید. مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
تخم مرغ را در کاسه کوچکی شکسته و با یک چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ کاملا مخلوط شوند.
تخم مرغ را در کاسه بزرگی ریخته و سپس شیر و روغن را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
مواد خیس (مخلوط تخم مرغ، شکر و روغن) را کم کم به مواد خشک (مخلوط آرد، پودر کاکائو، شکر،کینگ پودر، جوش شیرین و نمک) اضافه کرده و مداوم هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و یکدست شوند.
داخل قالب‌های مافین را با کره یا روغن مایع چرب کنید تا مافین پس از پخت به راحتی از قالب جدا شود. در صورت تمایل می‌توانید کاغذ مخصوص مافین (کپسول مافین) را درون هر یک از قالب‌ها قرار دهید، در این صورت نیازی به چرب کردن قالب نیست و مافین پس از پخت به راحتی از قالب خارج می‌شود.
مایه مافین را به دقت در قالب‌ها بریزید به گونه‌ای که ۲/۳ حجم قالب‌ها پر شود. در توزیع مایه مافین دقت کنید که در همه قالب‌ها به یک اندازه بریزید و روی هر یک را با قاشق صاف کنید یا قالب را در دست خود گرفته و تکان دهید تا سطح مافین صاف شود.
در صورت تمایل روی مافین‌ها مقداری شکلات چیپسی بریزید و کمی شکر بپاشید.
مافین را در فر قرار داده و ۲۲-۱۸ دقیقه صبر کنید تا بپزد. پس از ۱۸ دقیقه یک خلال دندان در داخل مافین فرو کنید، اگر چیزی از مواد به آن نچسبید، مافین آماده است و باید از فر خارج شود در غیر اینصورت هر دقیقه یک بار پخته شدن مافین را چک کنید.
صبر کنید تا شیرینی مافین خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید. سرد شدن شیرینی مافین باعث می‌شود راحت‌تر از قالب جدا شود.
چاقو کناره‌های مافین را از قالب جدا کرده، مافین را خارج کنید و روی توری قرار دهید تا خنک شود. اگر مافین را در کاغذ مخصوص درست کرده اید، آن را با کاغذ روی توری قرار دهید تا خنک شود.
شیرینی مافین اضافی را می‌توانید در ظرف دربسته به مدت ۵ روز در دمای محیط نگهداری کنید.
در این مطلب طرز تهیه مافین ساده و شکلاتی آن را به شما آموزش دادیم. اگر مافین را طبق دو دستور بالا در خانه تهیه کردید حتما از نتیجه برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه مافین
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۰graygraygraygraygray Based on ۲ Review(s)


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات