دونات شکلاتی را در خانه آماده کنید، ساده، سریع و خوشمزه

دونات شکلاتی را در خانه آماده کنید، ساده، سریع و خوشمزه

واژه دونات یا همان پیراشکی‌های قدیم ما را یاد شیرینی‌های گردی می‌اندازد که وسطشان سوراخ است و رویشان هم با شکر یا شکلات آب‌شده تزئین شده است. هرچند که این شیرینی محبوب بچه‌هاست اما هر سن و سالی که داشته باشیم باز هم دیدن تصویر دونات شکلاتی پشت ویترین شیرینی فروشی‌های کوچک دهانمان را آب می‌اندازد. آن لحظه به این فکر می‌کنیم که آیا پخت دونات شکلاتی در خانه کار سختی است؟ برای پاسخ این سؤال کافیست تا پایان این مقاله از دیجی فود همراه ما باشید

راستی تا یادمان نرفته اضافه کنیم که هر دونات شکلاتی، حدود ۴۵۰ کیلو کالری دارد پس بهتر است در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.

دونات شکلاتی - دیجی فود

مواد لازم برای طرز تهیه دونات شکلاتی خانگی

  • آرد سفید ۵۰۰ گرم
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • شیر ولرم ۱ لیوان
  • خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم نصف لیوان
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری
  • شکلات تخته‌ای به اندازه لازم
  • ترافل رنگی برای تزیین

طرز تهیه پیراشکی با دو روش متفاوت، پیراشکی غذایی و پیراشکی کرم دار

دونات شکلاتی - دیجی فود

طرز تهیه دونات شکلاتی بدون فر

  1. اولین قدم در تهیه دونات شکلاتی با آماده کردن دونات ساده شروع می‌شود. برای این کار ابتدا کره را در دمای محیط قرار دهیم تا نرم شود.
  2. خمیرمایه فوری را به همراه ۱ قاشق غذاخوری از شکر، داخل آب ولرم بریزید و کمی هم بزنید. روی آن را بپوشانید و برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خمیرمایه فعال شود و پف کند.
  3. تخم‌مرغ‌ها را درون ظرفی شکسته و به خوبی هم بزنید.
  4. باقیمانده شکر را به همراه نمک به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و با همزن حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا رنگ روشن و یکدستی از این ترکیب داشته باشید.
  5. حال کره نرم شده را به آن اضافه کرده و کمی دیگر هم بزنید.
  6. شیر ولرم و مخمر آماده شده را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  7. آرد را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید.
  8. این مرحله را با حوصله انجام دهید و با هر بار اضافه کردن مقداری از آرد، مخلوط را هم بزنید تا متوجه تغییرات آن برای اضافه کردن باقی آرد باشید.
  9. برای طرز تهیه دونات شکلاتی می‌توانید دو قاشق از آرد کم کرده و دو قاشق پودر کاکائو جایگزین کنید. البته توصیه ما این است که به همان شکلات آب‌شده روی دونات‌ها اکتفا کنید و به سراغ جایگزین کردن پودر کاکائو نروید. حالا باید برای ۱۰ دقیقه خمیر را به خوبی ورز دهید.
  10. بعد از این مرحله، خمیر را گرد کنید و داخل ظرفی که کمی آن را با روغن مایع چرب کرده باشید، قرار دهید. روی خمیر را هم مقداری چرب کنید. حالا باید روی ظرف را بپوشانید. از یک پارچه تمیز استفاده کنید.
  11. خمیر باید حدود ۱ ساعت در دمای محیط آشپزخانه که نسبتاً گرم باشد استراحت کند.
  12. بعد از این زمان، پف خمیر را با دست بگیرید و آن را کمی دیگر ورز دهید.
  13. خمیر را ۲ قسمت کنید، آن را روی سینی خشک و تمیزی به قطر ۱ سانتی‌متر پهن کنید و به کمک کاتر گرد یا قالب مخصوص دونات، آن را قالب بزنید.
  14. روی یک سینی، کاغذ روغنی پهن کنید و دونات‌های قالب زده را روی آن بچینید. پس از اتمام کار، نوبت به مرحله دوم استراحت خمیر است. روی خمیر را حدود نیم ساعت با پارچه تمیز بپوشانید. این مرحله برای طرز تهیه دونات اهمیت زیادی دارد.
  15. بعد از این زمان، روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید و اجازه دهید داغ شود.
  16. حالا هر ۲ طرف دونات‌ها را یکی یکی سرخ می‌کنیم و روی دستمال جذب روغن می‌گذاریم. نکته مهمی که در مورد سرخ کردن دونات خانگی وجود دارد این است که حین سرخ شدن از روغن داغ روی دونات‌ها بریزید تا دو طرف دونات هم زمان گرم شده و پف بهتری داشته باشد.
  17. حالا برای داشتن دونات شکلاتی خوشمزه شکلات تخته‌ای به روش بن ماری ذوب کنید.
  18. یک سمت دونات‌ها را بعد از سرخ کردن، داخل شکلات آب‌شده بزنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات روی دونات خنک شود. حالا می‌توانید مقداری شکلات شیری آب‌شده آماده کنید آن را درون قیف پلاستیکی بریزید و سر قیف را با قیچی، خیلی ظریف ببرید. با شکلات شیری، خط‌هایی به دلخواه بر روی دونات‌های شکلاتی طراحی کنید.
  19. همچنین می‌توانید برای دونات شکلاتی خود از گاناش استفاده کنید. برای تهیه گاناش شکلات تخته‌ای آب‌شده را با مقدار مناسبی از خامه صبحانه ترکیب کنید. برای هر ۱۰۰ گرم شکلات آب‌شده یک قاشق خامه کافیست. این ترکیب را روی دونات‌ها بزنید. تفاوت گاناش با شکلات آب‌شده این است که روی دونات‌ها خشک نمی‌شود.

دونات شکلاتی - دیجی فود

نکات مهم و ترفندها برای طرز تهیه دونات خانگی

  • میزان دقیق آرد، به جنس آرد بستگی دارد؛ بنابراین بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید تا زمانی که خمیر شما به دست نچسبد، اما لطافت خودش را هم داشته باشد.
  • برای سرخ کردن دونات شکلاتی از یک قابلمه کوچک با لبه بلند استفاده کنید. تا میزان روغن کمتری استفاده کنید و البته روغن داخل به اطراف ظرف پاشیده نشود.
  • روغن را به میزانی باید بریزید که دونات‌ها حین سرخ شدن، به کف قابلمه نرسند و در آن غوطه‌ور شوند.
  • بهتر است دونات را با دمای متوسط سرخ کنید. دمای پایین باعث می‌شود روغن به بافت داخلی نفوذ کند و دونات شما بیش از حد چرب و سنگین شود. سرخ شدن با دمای متوسط باعث می‌شود دونات‌ها سریعاً پف کنند و تغییر رنگ دهند.
  • بعد از این که هر دونات سرخ شد، آن را بر روی سبد یا دستمال جذب روغن قرار دهید.
  • برای هر بار مصرف، مقدار کمی دونات شکلاتی آماده کنید. چراکه دونات‌ها با گذشت زمان، کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند.
  • برای این که خمیر دونات در زمان استراحت، بهتر عمل آید، آن را در محیط نسبتاً گرمی نگهداری کنید.
  • در دستور پخت دونات شکلاتی حتماً باید از آرد سفید استفاده کنید. آرد سبوس‌دار باعث سنگین شدن خمیر دونات می‌شود.

سرو شیرینی‌های خوشمزه برای ما ایرانی‌ها با چای ایرانی تکمیل می‌شود. بعد از این که دونات‌های خوشمزه خود را تزیین کردید، آن را داخل ظرف بچینید و با چای یا قهوه نوش جان کنید.

اگر تابه‌حال تجربه پخت دونات شکلاتی را داشته‌اید نظراتتان را در مورد طعم این دونات خانگی برایمان بنویسید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
دونات شکلاتی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل
میانگین امتیاز
۳1star1star1stargraygray Based on ۸ Review(s)


2 2 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات