طرز تهیه کیک شکلاتی یک میان وعده جذاب و دوست‌داشتنی برای عصرانه

طرز تهیه کیک شکلاتی یک میان وعده جذاب و دوست‌داشتنی برای عصرانه

انواع کیک گزینه‌های مناسبی به عنوان میان وعده در کنار چای عصرانه هستند. خصوصاً اگر دورهمی دوستانه‌ای تدارک دیده باشید آن زمان درست کردن کیک و سرو آن برای میهمانانتان لذت بیشتری دارد. ما اینجاییم تا طرز تهیه کیک شکلاتی را به عنوان محبوب‌ترین کیک عصرانه به شما آموزش دهیم. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

طرز تهیه کیک شکلاتی - دیجی فود

مواد لازم در طرز تهیه کیک شکلاتی ساده بدون شیر

  • آرد قنادی یک و یک‌سوم لیوان
  • شکر دانه‌ریز ۱ لیوان
  • پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
  • آب جوش نصف لیوان
  • نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ‌پودر ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع خوراکی ۱ لیوان
  • تخم‌مرغ ۴ عدد

دستور تهیه سریع

همان‌طور که دیدید در این طرز تهیه کیک شکلاتی نیازی به شیر ندارید. این دستور یک کیک شیفون شکلاتی است و برای خامه کشی و آماده کردن به عنوان کیک تولد هم مناسب است.

ابتدا تخم‌مرغ‌ها را به همراه شکر و وانیل خوب هم بزنید. روغن را اضافه کنید و کمی هم بزنید. آب جوش را کم‌کم به موادتان اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. سپس مواد خشکتان را سه مرتبه باهم الک کرده و در چند مرحله به مخلوط تخم‌مرغ‌ها و شکر اضافه کنید.

مایه کیک را داخل قالب بریزید و به مدت ۵۰ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید قرار دهید تا بپزد.

طرز تهیه کیک شکلاتی - دیجی فود

طرز تهیه کیک شکلاتی مرحله‌به‌مرحله با دیجی فود

  1. برای درست کردن یک کیک شکلاتی خانگی مانند هر کیک دیگری باید ابتدا تمام مواد را از یخچال خارج کنید تا به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه در دمای معمولی آشپزخانه هم دما شوند. این مرحله برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید ضروری است. پس تمام مواد را روی میز آشپزخانه بچینید و اجازه دهید همگی به یک دمای مشخصی برسند.
  2. بعد از هم دما شدن تمام مواد ابتدا مواد خشکتان را باهم مخلوط کنید. آرد، پودر کاکائو، نشاسته ذرت و بیکینگ‌پودر را در ظرف بزرگی باهم مخلوط کنید و بعد آن را سه مرتبه الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شوند.
  3. مرحله مهم در طرز تهیه کیک شکلاتی مخلوط کردن تخم‌مرغ‌ها و شکر است. میزان هم زدن این دو ماده باهم تأثیر زیادی در کیفیت و نتیجه نهایی دارد. بهتر است این مرحله را به کمک همزن برقی انجام دهید اما همزن دستی هم می‌تواند کارتان را راه بیندازد. ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با دور کند دستگاه همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیایند. سپس شکر را اضافه کنید و آن‌قدر بزنید تا به کرم غلیظ شیری رنگی تبدیل شود. در آخر وانیل را هم به این مخلوط کرمی اضافه کنید.
  4. بعد از اینکه تخم‌مرغ و شکر را به خوبی هم زدید نوبت اضافه کردن روغن است. روغن را به مخلوطتان اضافه کنید و با دور کند دستگاه کمی هم بزنید.
  5. بعد از اضافه کردن روغن باید آب جوش را در چند مرحله و کم‌کم به مواد اضافه کنید. آن را به خوبی هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
  6. وقتی مخلوط شکر و تخم‌مرغ آماده شد باید مواد خشک الک شده را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید. آرد را که از قبل الک کردید در سه مرحله به کمک حرکت دورانی لیسک در یک جهت با مواد خیستان مخلوط کنید. حواستان باشد که حرکت دورانی قاشق یا لیسک باید تنها در یک جهت انجام شود.
  7. قالب موردنظرتان را با روغن چرب کنید و روی آن کمی آرد بپاشید البته ما پیشنهاد می‌کنیم به جای این کار از روغن جداکننده استفاده کنید. درست کردن این روغن بسیار آسان است و امکان ندارد با استفاده از آن کیک شما به قالب بچسبد. یک قاشق غذاخوری روغن مایع، ۱ قاشق غذاخوری روغن جامد و یک قاشق آرد را به خوبی باهم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس کف قالب را با این روغن چرب کنید. بهتر است روغن را پیش از شروع کار و آماده کردن مواد کیک درست کنید تا از اتلاف وقت جلوگیری شود. توجه داشته باشید که قالب مناسب برای این میزان از مواد قالب ۱۸ یا ۲۰ سانت است.
  8. مواد کیک را داخل قالب بریزید؛ و قالب را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کرده‌اید، قرار دهید. می‌توانید قبل از شروع کار فر را روشن کنید که به محض آماده شدن مایه کیک فر هم گرم شده باشد.
  9. همان‌طور که دیدید طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی اصلاً دشوار نبود اما توجه به نکاتی که در ادامه می‌گوییم به شما کمک می‌کند تا این کیک محبوب خانگی را بی هیچ عیب و ایرادی بپزید. همراه ما باشید تا به سراغ نکات مهم در پخت انواع کیک خانگی برویم.

طرز تهیه کیک شکلاتی - دیجی فود

ده نکته تکمیلی در چگونگی طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی!

  1. توجه کنید که در طرز تهیه کیک ساده خانگی و تمام کیک و شیرینی‌های دیگر باید فر حداقل از نیم ساعت قبل گرم شود.
  2. به هیچ عنوان در حین پخت کیک درب فر را باز نکنید. این کار باعث خوابیدن پف کیک شما می‌شود. بعد از اتمام پخت در فر را بازکرده و به کمک یک خلال‌دندان از مغزپخت شدن کیکتان مطمئن شوید.
  3. کیک را بلافاصله از قالب خارج نکنید. اجازه دهید بعد از خارج کردن کیک از فر قالب شما ده دقیقه در دمای آشپزخانه خنک شود.
  4. از کیفیت بیکینگ‌پودر و تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید. گاهی استفاده از بیکینگ‌پودر کهنه باعث گود شدن سطح کیک شما و یا پف نکردن آن می‌شود.
  5. در طرز تهیه کیک شکلاتی از چرب کردن دیواره‌های قالب خودداری کنید. چرب کردن دیواره‌ها باعث گنبدی شدن سطح کیک شما می‌شود. خصوصاً زمانی که قصد دارید از این کیک شکلاتی در تهیه کیک تولد استفاده کنید گنبدی شدن سطح کیک می‌تواند شما را به دردسر بیندازد!
  6. نکته مهمی که در طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی اهمیت دارد توجه به میزان دمای فر است. دمای فر شما اگر بالاتر از میزان لازم باشد احتمال خمیری شدن و سنگین شدن بافت کیک شما وجود دارد. چون در دمای بالا قبل از آنکه کیک شما به خوبی پف کند و بپزد سطح رویی آن قهوه‌ای می‌شود و باید آن را از فر خارج کرد.
  7. اگر فر ندارید اصلاً جای نگرانی نیست. طرز تهیه کیک ساده خانگی نیازی به فر ندارد. شما می‌توانید همین مراحل را طی کرده و در نهایت کیک را درون قابلمه و روی گاز بپزید. البته طرز تهیه کیک شکلاتی در پلوپز هم بسیار ساده و کاربردی است. برای این کار مایه کیک را داخل قابلمه پلوپز بریزید و آن را روشن کنید تا. اگر پلوپز شما به صورت خودکار خاموش می‌شود باید آن را حداقل سه مرتبه روشن کنید تا پخت کیک شما کامل شود.
  8. کیک شکلاتی خیس هم طرفداران زیادی دارد. راحت‌ترین راه برای درست کردن کیک خیس شکلاتی این است که دستور بالا را دنبال کنید و در انتها زمانی که کیک شما هنوز داغ است روی آن سوراخ‌هایی ایجاد کرده و سس مخصوص را روی کیک بریزید تا به داخل کیک نفوذ کند. سس مخصوص در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس مخلوطی از نصف پیمانه شیر ولرم، دوسوم پیمانه روغن مایع، یک پیمانه شکر و نصف پیمانه پودر کاکائو الک شده است.
  9. برای درست کردن کیک شکلاتی بدون قالب می‌توانید از لیوان دسته‌دار فرانسوی، قالب‌های کاغذی مافین و یا هر ظرف نشکن دیگری استفاده کنید که قابلیت قرارگیری در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد را داشته باشد.
  10. اگر می‌خواهید یک کیک شکلاتی گردویی داشته باشید می‌توانید برای این دستور از نصف پیمانه گردو خردشده یا دو قاشق غذاخوری پودر گردو آسیاب شده استفاده کنید؛ اما پیشنهاد ما این است که در طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو از مغز خردشده گردو استفاده شود.

ما تا جایی که نیاز بود تمام نکات و فوت‌وفن‌های مهم در طرز تهیه کیک شکلاتی را به شما آموزش دادیم؛ اما اگر شما هم تجربه متفاوتی در پخت این کیک دارید، می‌توانید با نوشتن تجربیاتتان در بخش کامنت‌ها ادامه‌دهنده این مقاله آموزشی باشید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کیکی شکلاتی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
trackback

[…] کیک ساده شکلاتی با هر دستوری که می‌خواهید در فر درست کنید. اجازه دهید […]