تارت گیلاس|طرزتهیه تارت گیلاس یک شیرینی محبوب بینالمللی

حتماً تا به حال نام تارت را شنیدهاید، یک شیرینی محبوب بینالمللی که با خمیری ساده تهیه میشود. این خمیر اصولاً از مخلوط آرد و کره به دست میآید و پس از چند ساعت استراحت در یخچال داخل فر پخته میشود؛ اما تارت گیلاس چیست؟ تارت گیلاس در واقع یک نوع شیرینی تارت است که با فیلینگ گیلاس پر میشود. چطور و چگونه پر شدن این خمیر از گیلاس را در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.
این خمیر هم میتواند به صورت شیرین و پرشده با انواع مارمالاد میوه تهیه شود و هم به صورت نمکی، به عنوان یک شورینی غذایی! البته فرم شیرین تارت طرفداران بیشتری دارد. معمولاً تارت را با انواع میوه و با استفاده از کرم کاستارد تهیه میکنند، البته میتوان برای درست کردن آن از انواع مربای میوه مانند مربای گیلاس، مربای به و مربای آلبالو خانگی هم استفاده کرد.
تفاوت تارت گیلاس با پای گیلاس چیست؟
معمولاً میبینیم که تارت را با انواع پای اشتباه میگیرند. این اشتباه ممکن است به خاطر شباهت ظاهری این دو نوع شیرینی به یکدیگر باشد، اما باید توجه داشت که طرز تهیه خمیر و نحوه پخت تارت و پای کاملاً با هم متفاوت هستند. پای را میتوان از قدیمیترین شیرینیها در دنیا به حساب آورد، اما تارت کمی بعد از پای به دنیای محبوب شیرینیها آمد و حالا جز محبوبترین دسرها در کل دنیاست.
- اولین تفاوت همین است؛ اینکه پای از نظر پیشینه قدیمیتر از تارت است. آنطور که از شواهد برمیآید تارت حدود ۲۰۰ سال بعد از انواع پای به وجود آمده است.
- مسئله بعدی که در قدیم بین تارت گیلاس با پای تفاوت ایجاد میکرد این بود که در آن زمان شیرینی پای معمولاً در خانه تمام اقشار جامعه تهیه میشد اما تارت که دسر پرخرجتری به حساب میآمد تنها مخصوص سرو در میهمانیها بود و یا در خانههای اعیانی تهیه میشد.
- خمیر هردو این شیرینیها میتواند با حذف شکر به یک شورینی پرشده با مواد غذایی تبدیل شود اما با گذشت زمان تارت بیشتر به سمت دسر و شیرینیجات کشیده شد و دیگر کمتر از آن به عنوان یک خمیر غذایی استفاده میشود، اما پای هنوز هم که هنوز است در هر دو دسته شیرینیجات و غذا به یک میزان قرار دارد.
- در تهیه خمیر تارت گیلاس باید مواد به خوبی به هم زده شوند تا در نهایت از آرد و کره به یک خمیر یکدست برسید اما برای درست کردن پای نیاز به ورز دادن زیادی و یکدست شدن خمیر نیست. آرد و کره در درست کردن پای فقط با هم مخلوط میشوند اما به خورد یکدیگر نمیروند.
- برای پخت تارت به قالب مخصوص تارت نیاز دارید، اما برای پخت پای میتوان از هر ظرف یا قالبی استفاده کرد. مثلاً برای درست کردن تارت گیلاس باید از یک قالب مخصوص با عمق کم و دیواره عمود استفاده کنید. استفاده از هر قالب دیگری میتواند کیفیت شیرینی شما را پایین بیاورد.
- و آخرین تفاوت اینکه برای درست کردن تارت از یک خمیر پایه در کف قالب استفاده میشود اما در درست کردن پای میتوانید از یک لایه خمیر و یا دولایه خمیر (یک لایه در کف قالب و لایهای دیگر در روی مواد میانی) استفاده کنید.
حالا که تا حدودی با تفاوتهای پای و تارت آشنا شدید، میخواهیم به سراغ یک دستور ساده در تهیه تارت گیلاس برویم. آمادهاید؟
طرز تهیه تارت گیلاس فرانسوی
برای درست کردن تارت گیلاس باید ابتدا به سراغ درست کردن خمیر تارت برویم. سه نوع خمیر در تهیه انواع تارت به کار میرود که متداولترین نوع آن خمیر کلاسیک است. این خمیر ساده تنها از پنج ماده اولیه یعنی آرد، کره، آب، تخممرغ و کمی شکر تهیه میشود.
مواد لازم برای خمیر تارت
- آرد ۲ فنجان
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- کره سرد ۱۵۰ گرم
- آب سرد نصف فنجان
- زرده تخممرغ ۱ عدد
- نمک یکچهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای درست کردن فیلینگ گیلاس
- گیلاس نیم کیلو
- شکر نصف لیوان
- نشاسته ذرت یا ژلاتین دو قاشق غذاخوری
- پسته خردشده یکچهارم فنجان
طرز تهیه خمیر تارت گیلاس به صورت مرحلهبهمرحله
- ابتدا آرد، نمک و شکر را یکبار با هم الک کنید.
- مخلوط مواد خشک را درون میکسر بریزید و کره سرد قطعه قطعه شده را به میکسر اضافه کنید.
- زرده تخممرغ را هم به میکسر اضافه کنید و کمی هم بزنید.
- اگر احساس کردید خمیر تارت شما سفت است آب را هم کم کم داخل میکسر بریزید تا جایی که احساس کنید خمیر از حالت سفتی بیش از اندازه درآمده است. (به هیچ عنوان تمام آب را یکباره به خمیر اضافه نکنید.)
- خمیر تارت را از داخل میکسر خارج کنید، کمی با نوک انگشتانتان ورز دهید. خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و یک ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
طرز تهیه مواد میانی برای درست کردن تارت گیلاس
- تا زمانی که خمیرتان در یخچال استراحت میکند فرصت دارید مایه میانی تارت را آماده کنید. پس ابتدا گیلاسها را بشویید و هسته آنها را خارج کنید.
- داخل قابلمه روی حرارت به همراه شکر بپزید تا غلیظ شود. لازم نیست آبی به آن اضافه کنید. فقط حواستان به شعله گاز باشد، این کارا را باید روی حرارت ملایم انجام دهید.
- یک یا دو قاشق نشاسته ذرت را داخل مقداری آب سرد حل کنید و به گیلاسها اضافه کنید. میتوانید به جای نشاسته درت از پودر ژلاتین بن ماری شده هم استفاده کنید. با این کار غلظت مواد میانی تارت گیلاس شما بیشتر میشود.
- فیلینگ را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای آشپزخانه خنک شود.
- حالا خمیر تارت را پهن کرده و در قالب مخصوص تارت قرار دهید. روی خمیر را با چنگال بزنید تا در هنگام پخت پف نکند.
- خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده قرار دهید تا بپزد.
- بعد از پخت اجازه دهید خمیر خنک شود و بعد آن را از قالب خارج کنید.
- پسته های خردشده را به فیلینگ گیلاس اضافه کنید و آن را روی خمیر بریزید. تارت گیلاس باید چند ساعتی درون یخچال استراحت کند تا کاملاً خنک شود.
سرو تارت گیلاس
برای سرو شیرینی تارت میتوانید آن را مثلتی برش بزنید و روی هر قسمت را با خامه قنادی فرم گرفته تزئین کنید. پرک بادام، میوه تازه، عسل و شکلات هم از موارد دیگری هستند که میتوانید برای تزئین تارت گیلاس از آنها استفاده کنید.
اگر دوست دارید تارت شما ترش باشد میتوانید به جای گیلاس از آلبالو استفاده کنید.
حالا شما به ما بگویید به جز تارت گیلاس چه دستور دیگری برای درست کردن دسر گیلاس بلدید؟
می توانید
- طرز تهیه کیک هویج خانگی، با خامه و گردو مناسب برای پذیرایی
- طرز تهیه کیک شکلاتی یک میان وعده جذاب و دوستداشتنی برای عصرانه
- طرز تهیه کیک گردویی خوشمزه و خانگی، یک دستور کاربردی برای پخت کیک عصرانه

[…] تارت گیلاس یک شیرینی محبوب بینالمللی به همراه دستور پ… […]
ببخشید پسته برا ی چیه؟
میتوانید از آن برای تزیین نهایی روی شیرینی استفاده کنید.