دستور تهیه چیز کیک به دو روش مختلف

دستور تهیه چیز کیک به دو روش مختلف

چیز کیک یکی از مرسوم‌ترین دسرها در کافی‌شاپ‌های ایران است. حتماً نامش را بارها و بارها در منو کافی‌شاپ‌ها دیده‌اید، اگر تا به حال برای سفارش این دسر دست‌دست کرده‌اید احتمالاً به خاطر نام آن است! ما فکر می‌کنیم که ترکیب پنیر و کیک نمی‌تواند آن‌قدرها جذاب به نظر برسد. در دستور تهیه چیز کیک پنیر رکن اصلی است؛ اما نتیجه نهایی با چیزی که شما فکر می‌کنید فرق دارد. در تهیه چیز کیک قرار نیست از پنیر نمکی صبحانه استفاده کنیم! راستی تا یادمان نرفته بگوییم هر برش مثلثی چیز کیک حدود ۳۰۰ کیلو کالری دارد پس در خوردن آن احتیاط کنید.

چیز کیک برخلاف چیزی که از نامش انتظار می‌رود یک دسر شیرین است که معمولاً از دو لایه و در بعضی دستورها از چند لایه تشکیل می‌شود. لایه اصلی در دستور تهیه چیز کیک همان لایه پنیری است که مخلوط یکدست شده‌ای از پنیر خامه‌ای، تخم‌مرغ و شکر است. آخرین لایه هم که لایه پایه در تهیه چیز کیک است، می‌تواند یک نوع کیک، بیسکوییت، کراکر و یا شیرینی باشد. لایه سومی که می‌تواند به چیز کیک اضافه شود یک لایه نازک ژله روی لایه پنیری است. البته درست کردن این لایه در چیز کیک هیچ ضرورتی ندارد.

چیز کیک معمولاً با اضافه کردن شکر به لایه پنیری شیرین می‌شود و می‌توان آن را به کمک ادویه‌هایی طعم دار کرد. مثلاً بعضی برای طعم دادن به چیز کیک از وانیل، پودر دارچین، پودر هل و یا رنده پوست لیمو و پرتقال استفاده می‌کنند. در دستور تهیه چیز کیک خبری از شکلات نیست اما برای درست کردن این دسر می‌توانید از شکلات هم کمک بگیرید و در طعم آن تفاوت ایجاد کنید. با اضافه کردن شکلات به چیز کیک نتیجه کار آن‌قدر عالی است که باعث شده طرز تهیه چیز کیک شکلاتی به یکی از محبوب‌ترین دستورها در درست کردن این دسر تبدیل شود.

در ادامه این مقاله قصد داریم دستور تهیه چیز کیک را با دو روش متفاوت به شما آموزش دهیم. چیز کیک را هم می‌توان به شکل گرم و هم به شکل سرد تهیه کرد. در نوع گرم که کمی سخت‌تر است نیاز به یک مرحله پخت دارید اما در طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور نیازی به پخت نیست. با ما همراه باشید تا درست کردن این دسر آسان و خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

دستور تهیه چیز کیک - دیجی فود

مواد لازم در دستور تهیه چیز کیک ساده

  • بیسکویت ساقه طلایی ۲۵۰ گرم
  • کره ۱۲۰ گرم
  • پودر دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
  • پنیر خامه‌ای ۴۴۰ گرم
  • شکر ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • تخم‌مرغ ۳ عدد
  • ماست خامه‌ای ۱ پیمانه
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
  • رنده پوست لیمو یا پرتقال ۱ قاشق مرباخوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری

دستور تهیه چیز کیک - دیجی فود

مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه چیز کیک گرم کنار شماییم

  1. در دستور تهیه چیز کیک اولین کاری که باید انجام دهید روشن کردن فر است. این دستور مربوط به درست کردن چیز کیک با بیسکویت ساقه طلایی به صورت گرم است پس برای درست کردن آن به فر نیاز دارید. فر را روی دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید تا حداقل برای ۲۰ دقیقه گرم شود.
  2. تا فر گرم می‌شود مشغول آماده کردن مواد چیز کیک شوید. باید ساقه طلایی‌ها را پودر کنید. برای انجام این کار می‌توانید از غذا ساز کمک بگیرید یا بیسکویت‌ها را با وسیله‌ای مثل گوشت‌کوب و وردنه حسابی پودر کنید.
  3. کره را داخل مایکروفر یا روی حرارت بسیار ملایم آب کنید. توجه کنید که کره نباید داغ شود همین‌که ذوب شود کافی است.
  4. سپس کره را با پودر بیسکویت به خوبی مخلوط کنید.
  5. یک قاشق پودر دارچین به آن اضافه کنید.
  6. یک قالب کمربندی انتخاب کنید و بعد از اینکه آن را به مدت ۵ دقیقه داخل فریزر قراردادید، مخلوط بیسکویت و کره را داخل آن بریزید. توجه کنید که پودر بیسکویت شما باید به خوبی در کف قالب فشرده شود. می‌توانید برای این کار از ته لیوان و یا از پشت قاشق کمک بگیرید. قالب را تا آماده شدن فیلینگ داخل یخچال قرار دهید.
  7. از اینجا به بعد در دستور تهیه چیز کیک باید به سراغ آماده کردن فیلینگ پنیری بروید. ابتدا پنیر خامه‌ای را داخل ظرفی ریخته و به کمک همزن به خوبی هم بزنید. توجه داشته باشید که برای درست کردن چیز کیک باید از پنیری استفاده شود که کمترین میزان نمک را داشته باشد. ما به شما پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه‌ای ویلی را معرفی می‌کنیم. البته پنیر لبنه هم برای درست کردن چیز کیک مناسب است.
  8. بعد از اینکه پنیر شما حجم گرفت تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به آن اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر تخم‌مرغ ۱ دقیقه هم بزنید.
  9. وانیل را اضافه کنید.
  10. شکر را در دو یا سه مرحله به مخلوط پنیر و تخم‌مرغ اضافه کنید و در هر مرحله به خوبی با همزن برقی هم بزنید.
  11. حالا باید ماست را به پنیر و شکر اضافه کنید. ماست شما نباید ترش باشد. ماستی که قرار است از آن در دستور تهیه چیز کیک استفاده کنید باید کاملاً خامه‌ای و شیرین باشد. بعد از اضافه کردن ماست به مخلوط پنیری یک دقیقه آن‌ها را با دور کند همزن بزنید تا مخلوط شوند.
  12. دو قاشق نشاسته ذرت اضافه کنید و سپس بدون همزن و با کمک لیسک یا قاشق مواد را به آرامی فولد کنید.
  13. در مرحله آخر پیشنهاد می‌کنیم کمی رنده پوست لیمو و یا پرتقال هم به مخلوط پنیری اضافه کنید تا خیالتان از بابت عطروطعمش راحت باشد.
  14. آماده کردن مواد اولیه به پایان رسید حالا نوبت پخت چیز کیک در فر است. قالب را از یخچال خارج کنید و دور آن را به خوبی با فویل آلومینیومی بپوشانید. سپس داخل یک قالب بزرگ‌تر از خودش قرار دهید و کف قالب دوم را آب بریزید. آب باید تا نیمه خارجی قالب اول که محتوی چیز کیک است را بپوشاند. علت این کار مرطوب نگه‌داشتن محیط فر در زمان پخت چیز کیک است. فیلینگ چیز کیک شما در فضای خشک فر ترک می‌خورد.
  15. مرحله آخر در دستور تهیه چیز کیک اضافه کردن فیلینگ به کراست ساقه طلایی و قرار دادن آن داخل فر است. فیلینگ پنیری را روی ساقه طلایی‌ها بریزید و برای ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت داخل فر ۱۷۰ درجه قرار دهید. هر زمان روی چیز کیک شما طلایی شد آماده است و می‌توانید فر را خاموش کنید. در آخر بد نیست برای چندثانیه‌ای گریل را روشن کنید تا سطح چیز کیک شما به خوبی طلایی شود.
  16. چیز کیک را بعد از پایان پخت از فر خارج نکنید. فقط در فر را نیمه‌باز بگذارید تا چیز کیک برای ۱ ساعت در همان دما خنک شود. بعد از گذشت این زمان چیز کیک شما آماده سرو است.

دستور تهیه چیز کیک - دیجی فود

مواد لازم در دستور تهیه چیز کیک یخچالی بدون ژله

  • بیسکویت پتی بور خردشده ۱۰۰ گرم
  • شکر ۵۰ گرم
  • کره ذوب‌شده سرد ۵۰ گرم
  • پنیر خامه‌ای ۵۰۰ گرم
  • پودر شکر ۱۰۰ گرم
  • عصاره وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
  • خامه قنادی زده‌شده ۲۰۰ گرم

طرز تهیه چیز کیک یخچالی بدون ژله را به صورت مرحله به مرحله بخوانید

  1. اولین مرحله از دستور تهیه چیز کیک به روش یخچالی مانند دستور قبل خورد کردن بیسکویت‌هاست. بیسکویت را به کمک غذا ساز یا وردنه به خوبی پودر کنید و سپس کره ذوب‌شده را به آن اضافه کنید.
  2. کف قالبتان را با پلاستیک یا کاغذ روغنی بپوشانید. بیسکویت‌ها را کف قالب ریخته و به کمک لیوان یا پشت قاشق به خوبی فشرده کنید تا صاف و یکدست شود. برای این کار بهتر است از قالب کمربندی با قطر ۲۰ استفاده کنید. قالب را به همراه مخلوط فشرده‌شده بیسکویت و کره به مدت ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
  3. در این یک ساعت فرصت دارید فیلینگ پنیری را آماده کنید. پنیر خامه‌ای، پودر شکر و اسانس وانیل را هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  4. خامه را از قبل هم بزنید تا به حالت نیم فرم گرفته در بیاید سپس به فیلینگ پنیری اضافه کنید و با حرکت دورانی قاشق یا لیسک از یک جهت با هم مخلوط کنید.
  5. مواد پنیری را داخل قالب روی کراست بیسکویت بریزید و روی آن را به خوبی صاف کنید. این کیک برای آماده شدن باید حداقل ۲ ساعت و در بهترین حالت ۸ ساعت داخل یخچال بماند تا برای سرو آماده شود.

دستور تهیه چیز کیک - دیجی فود

نکات بیشتر در دستور تهیه چیز کیک

  • می‌توانید به جای استفاده از بیسکویت در دستور تهیه چیز کیک، طرز تهیه چیز کیک با پایه کیک را امتحان کنید.
  • اگر به دستور ساده‌تری برای درست کردن چیز کیک احتیاج دارید، می‌توانید طرز تهیه چیز کیک با پودر آماده را امتحان کنید.
  • طرز تهیه کیک پنیری خوشمزه بیشتر از هر چیزی به صبر و حوصله و دقت احتیاج دارد. فیلینگ پنیری در دستور تهیه چیز کیک باید خودش را بگیرد تا بتوانید یک کیک برش خورده و زیبا داشته باشید پس عجله کردن را کنار بگذارید و به کیکتان فرصت دهید تا آماده شود. اگر عجله دارید می‌توانید از طرز تهیه چیز کیک با ورق ژلاتین یا ژله آلوورا کمک بگیرید. با ترکیب فیلینگ پنیری و ژلاتین لایه رویی کیک شما سریع‌تر می‌بندد.
  • طرز تهیه چیز کیک با ژله بلوبری یا آلبالو از پرطرفدارترین دستور تهیه چیز کیک است. اگر خواستید یک لایه ژله‌ای هم به چیز کیکتان اضافه کنید، پیشنهاد می‌کنیم از این دو نوع پودر ژله در دستور تهیه چیز کیک استفاده کنید.

سرو چیز کیک

در دستور تهیه چیز کیک برای تزئین نهایی می‌توانید از انواع میوه، خامه قنادی فرم گفته و رنگ‌شده، آجیل، سس میوه، شربت آلبالو عسل و یا شکلات آب‌شده استفاده کنید.

شما کدام دستور تهیه چیز کیک را می‌پسندید؟ سرد یا گرم؟

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
دستور تهیه چیز کیک
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات