طرز تهیه کنافه پنیری به دو روش در فر و ماهیتابه + نکات و ترفند‌های حرفه‌ای

طرز تهیه کنافه پنیری به دو روش در فر و ماهیتابه + نکات و ترفند‌های حرفه‌ای

«کنافه» (به عربی: «کونفی» یا به ترکی: «کونفه») از جمله دسر‌های شیرین و خوشمزه‌ای است در خانواده باقلوا‌ها قرار می‌گیرد. طرز تهیه کنافه پنیری بسیار ساده است و شما می‌توانید این دسر خوشمزه را در کمتر از ۴۰ دقیقه، در منزل آماده کنید. از‌ این‌ رو اگر می‌خواهید در کنار چای عصرانه، طعم شیرین جدیدی را به خود و عزیزانتان هدیه دهید، در این مطلب با ما همراه باشید. در ادامه این مطلب ضمن آموزش مرحله‌ به‌ مرحله طرز تهیه کنافه پنیری در فر و ماهیتابه، نکات و ترفند‌هایی را به شما آموزش داده‌ایم تا با به‌کار‌گیری آن‌ها، دسری بسیار لذیذ و عالی درست کرده و اطرافیانتان را شگفت‌زده کنید. 

مواد لازم در طرز تهیه کنافه پنیری 

  • رشته ترکی کادایف: ۳۰۰ گرم
  • پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه‌ای: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • خامه صبحانه:۲۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا: به مقدار لازم
  • کره برای چرب کردن قالب: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته یا پسته آسیاب شده: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذا‌خوری

طرز تهیه کنافه پنیری در فر به‌صورت مرحله‌به‌مرحله 

  • مرحله اول

در ابتدا رشته‌های کادایف را با دست کمی باز کرده و خرد کنید. سپس کره را به روش بن‌ماری آب کرده و به آرامی روی رشته‌های کادایف بریزید. سپس زعفران دم‌کرده را به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کادایف‌ها کاملا به کره آب‌شده و زعفران آغشته شوند. 

  • مرحله دوم

در مرحله دوم از طرز تهیه کنافه پنیری، قالبی مناسب برداشته و کف آن را با کره چرب کنید. سپس کمی زعفران دم کرده نیز کف ظرف بریزید. در ادامه نیمی از رشته‌های کادایف را کف ظرف قرار داده و رشته‌ها را با دست یا کفگیر فشار دهید تا سطح آن کاملاً صاف و یک‌دست شود. 

  • مرحله سوم

در این مرحله ظرفی مناسب برداشته و پنیر ماسکارپونه یا پنیر‌خامه‌ای و خامه را داخل آن ریخته و به‌آرامی با هم مخلوط کنید؛ تا زمانی که ترکیب شما یک‌دست شود. سپس مخلوط پنیر و خامه را روی رشته‌های کادایف داخل قالب ریخته و سطح آن را صاف کنید تا تمام سطح رشته‌ها را بپوشاند. پس از آن کمی پنیر پیتزا نیز روی سطح پنیر و خامه بریزید. در‌نهایت تمام رشته‌های کادایف باقی‌مانده را داخل قالب ریخته و مجدد برای صاف شدن سطح آن، با دست یا کفگیر فشار دهید. 

  • مرحله چهارم

در این مرحله از طرز تهیه کنافه پنیری، قالب را درون فری که از قبل با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده بودید، قرار داده و اجازه دهید تا کنافه به‌مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه، درون فر بماند. در ۵ دقیقه نهایی پخت کنافه، قسمت بالای فر را نیز روشن کنید تا سطح رویی کنافه نیز طلایی و برشته شود.

  • مرحله پنجم 

در مرحله نهایی پخت این دسر لذیذ، قالب را از فر خارج کرده و شربت سرد‌شده را که در ادامه طرز تهیه آن را آموزش داده‌ایم، به‌آرامی روی کنافه ریخته و کمی زمان دهید تا شربت به خورد رشته‌های کنافه برود. در‌نهایت می‌توانید برای تزئین کمی پودر پسته روی آن پاشیده و در ظرفی مناسب سرو کنید. نوش جان. 

طرز تهیه کنافه پنیری در ماهیتابه به‌صورت مرحله‌به‌مرحله 

اگر در منزل فر ندارید، جای نگرانی نیست؛ چرا‌که در این بخش می‌خواهیم طرز تهیه کنافه پنیری در ماهیتابه را به شما آموزش دهیم. در ابتدا باید بگوییم که تمامی مراحل پخت کنافه پنیری در ماهیتابه مشابه طرز تهیه کنافه پنیری در فر است. تنها چند نکته وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرده و به هنگام پخت این دسر در ماهیتابه به‌کار گیرید:

  • در تمام مراحل تهیه کنافه پنیری در ماهیتابه، حرارت گاز باید ملایم باشد. 
  • در ابتدای کار، مخلوط رشته‌های کادایف و کره آب‌شده را حدود ۵ دقیقه در ماهیتابه، روی حرارت ملایم تفت دهید. 
  • پس از آنکه رشته‌های کادایف و مواد میانی این دسر را همان‌طور که در قسمت قبل گفتیم، داخل ماهیتابه چیدید، آن را روی حرارت قرار دهید تا یک سمت آن برشته شده و پنیر پیتزای آن آب شود؛ سپس آن را به آرامی برگردانید و اجازه دهید تا سمت دیگر آن نیز برشته و طلایی‌رنگ شود. 

مواد لازم برای تهیه شربت کنافه پنیری

  • شکر: ۲ لیوان
  • آب: ۵ لیوان
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: در صورت تمایل به مقدار دلخواه
  • عرق بهار‌نارنج یا گلاب: در صورت تمایل به میزان دلخواه

طرز تهیه شربت کنافه پنیری به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

  • مرحله اول 

در مرحله اول ابتدا آب را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به دمای جوش برسد. سپس شکر را به آن اضافه کرده، حرارت را روی متوسط گذاشته و تا حدود ۳۰ دقیقه مرتب هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب اضافه محلول تبخیر شده و بافت آن همچون شهد شود. 

  • مرحله دوم

پس از آنکه شربت شما به بافت مورد‌نظر رسید، در‌صورت دلخواه می‌توانید کمی دارچین و گلاب (یا عرق بهار‌نارنج) به آن اضافه کنید. در‌نهایت شربت را در ظرفی مناسب ریخته و کنار بگذارید.

نکات و ترفند‌های مهم در طرز تهیه کنافه پنیری 

  • بهتر است کنافه پنیری را به‌صورت گرم سرو‌ کنید؛‌ چرا‌که با سرد شدن این دسر لذیذ، پنیر میان آن سفت شده و بافت نرم خود را از دست می‌دهد. با‌این‌حال بسیاری طعم سرد‌شده این دسر را بیشتر می‌پسندند.
  • خوب است بدانید که کنافه پنیری را اغلب همراه با سر‌شیر تازه، بستنی سنتی یا شیر‌موز خنک سرو می‌کنند. 
  • شیر‌عسل می‌تواند جایگزین خوبی برای شربت کنافه پنیری باشد. 
  • برای طعم بهتر کنافه، می‌توانید کمی پسته یا گردو خرد‌شده نیز به ترکیب میانی این دسر اضافه کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی، همان‌طور که وعده داده بودیم، طرز تهیه کنافه پنیری در فر و ماهیتابه را به شما آموزش دادیم. همچنین نکات و ترفند‌هایی را ذکر کردیم که با استفاده از آن‌ها بتوانید همچون یک آشپز حرفه‌ای، این دسر لذیذ و مقوی را آماده کنید. هم‌اکنون وقت آن رسیده تا مواد اولیه کنافه پنیری را تهیه کرده و دست‌به‌کار شوید. امیدواریم این دسر، طعم شیرین روز‌های شما باشد. 

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کنافه پنیری
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات