طرز تهیه حلوای هویج دسری خوشمزه برای زمانهایی که وقت کم است!

حلوا یک دسر خوشمزه است که معمولاً برای پذیرایی در مراسم مذهبی تهیه میشود. طرز تهیه حلوا انواع متفاوتی دارد. حلوا شیر، حلوا زعفرانی، حلوا سیاه، حلوا هویج و حلوا با شیره انگور تنها چند مورد از حلواهایی هستند که معمولاً برای پذیرایی در مجالس مختلف، نذری دادن و خیرات تهیه میشوند. ما قبلاً دستور پخت حلوا ساده را به شما آموزش دادیم و حالا قرار است در این مطلب به سراغ طرز تهیه حلوا هویج برویم.
درست است که ما در بیشتر مواقع حلوا را برای پذیرایی در مراسم سوگواری میپزیم اما انواع این دسر خوشمزه و مقوی خصوصاً حلوا هویج میتواند برای استفاده در وعدههای روزانه و یا به عنوان وعده عصرانه هم بسیار مناسب باشد.
ماده اصلی در تهیه حلوا آرد است که نوع آن در حلواهای مختلف متفاوت است. البته در طرز تهیه حلوا هویج همان آرد سفید شیرینیپزی که به راحتی هم در دسترس است، کاربرد دارد. اگر به دنبال یک دستور ساده برای تهیه حلوا میگردید که هم زحمت زیادی نداشته باشد و هم خوشمزه باشد حلوای هویج بهترین گزینه برای شماست. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوای هویج
- آرد سفید ۱ پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- گلاب یکچهارم پیمانه
- هویج تازه ۵ عدد متوسط
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
این میزان مواد در طرز تهیه حلوا هویج برای ۵ نفر کافی است.
طرز تهیه حلوا هویج به روش ساده
- طرز تهیه حلوا هویج را با پختن هویجها شروع میکنیم. ابتدا هویجها را به خوبی شسته و پوستشان را بگیرید. سپس آنها را درون یک قابلمه به همراه یک پیمانه آب بپزید. وقتی هویجها پخت آنها را پوره کنید و درون یک تابه به همراه شکر تفت دهید.
- شکر که آب شد گلاب و هل را به هویج و شکر اضافه کنید و هم بزنید. شهد هویجی شما برای تهیه حلوا آمادست. آن را کنار بگذارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
- در این فاصله به سراغ تفت دادن آرد بروید. برای این کار ابتدا آرد را سه مرتبه الک کنید تا ذرات آرد به خوبی هوادهی شوند. این کار از گولهگوله شدن آرد در طرز تهیه حلوا هویج جلوگیری میکند.
- آرد را درون یک تابه تفت دهید تا به اصطلاح بو داده شود. باید مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد. حرارت گاز هم نباید خیلی زیاد و یا خیلی کم باشد. میزان تفت دادن آرد در تهیه حلوا به خودتان بستگی دارد؛ اما بهتر است در تهیه حلوای هویج از تفت دادن زیادی آرد خودداری کنید تا رنگ نارنجی حلوا خراب نشود. پس آرد را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و قبل از تغییر رنگ آرد برای انجام باقی مراحل دست به کار شوید.
- روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید و پس از گرم شدن به آرد اضافه کنید. هم بزنید تا آرد به خوبی در روغن حل شود. حالا شهد هویج را به حلوا اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را جمع کند.
- در آخر دودسته تابه را از دو طرف بگیرید و مانند حرکت گهواره شروع کنید به تکان دادن تابه به دو سمت چپ و راست تا حلوا در وسط تابه شما جمع شود.
سرو و تزئین حلوا هویج
- قبل از اینکه حلوا خیلی سرد شود باید آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. حلوا را درون ظرف پهن کنید و روی آن را به دلخواه طرح بزنید. میتوانید از چنگال، قاشق و یا سیخ کباب برای ایجاد طرح روی حلوا استفاده کنید.
- اگر میخواهید یک حلوای مجلسی داشته باشید میتوانید این حلوا را درون ظرف موردنظرتان پهن کنید و بعد مقداری حلوا درون قیف آشپزی ریخته و به کمک ماسوره روی حلوای اول طرح بزنید. میتوانید از دو طرح ساده شکوفه و گل برای تزئین حلوا استفاده کنید. میتوانید در گوشه و کنار حلوا هم از خلال پسته، بادام و گل محمودی برای تزئین بیشتر استفاده کنید.
نکات بیشتر در طرز تهیه حلوا هویج
- حلوای هویج کمی چسبناک است به همین دلیل توصیه میکنیم برای تزئین اجازه دهید کمی خنک شود و یا برای سهولت انجام کار قاشق و دستتان را با کمی روغن چرب کنید.
- یکی از مشکلاتی که ممکن است در طرز تهیه حلوا با آن روبرو شوید گولهگوله شدن آرد در حلواست. آرد را چند بار به خوبی الک کنید تا با چنین مشکلی روبرو نشوید.
- بهتر است قبل از اضافه کردن شکر به پوره هویج آن را درون تابه تفت دهید تا آب آن تبخیر شود.
- اگر پودر هل ندارید دانه هل را به خوبی آسیاب و الک کنید. هل نباید در هنگام خوردن حلوا زیر دندان احساس شود. همینکه عطر هل را در حلوا حس کنید کافی است.
- میزان تفت دادن آرد در طرز تهیه حلوا هویج اهمیت زیادی دارد پس حسابی حواستان را جمع کنید که آردتان را بیش از اندازه تفت ندهید.
- به هیچ عنوان برای تهیه این حلوا از هویج رنده شده استفاده نکنید. هویج باید به خوبی پوره شود وگرنه حلوای شما ظاهر یکدستی نخواهد داشت.
اگر پیش از این تجربه پخت حلوا را داشتهاید و نکته دیگری در طرز تهیه حلوا هویج به ذهنتان میرسد خوشحال میشویم در بخش کامنتها برایمان بنویسید.